Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Stoke – Manchester United 2-2

Embed from Getty Images

Can they do it a rainy night in Stoke? På lördagskvällen kunde Manchester United ta en poäng, men inte mer, på ett för dagen soligt Bet365 Stadium. Marcus Rashford och Romelu Lukaku stod för målen i en match där gamla synder till viss del återupprepades, åtminstone defensivt. Ligaledningen håller, om än bara på målskillnad.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

De Gea gör ju vad han kan. Det är inte spanjorens fel att Eric Bailly och Phil Jones agerar som de gör på målen. Står för en prakträddning (som få målvakter klarar av) i läget före 2-2-målet. Stabil på det han kan göra något åt.

Antonio Valencia: 6

Valencia fortsätter att vara bättre offensivt än defensivt. Kan inte, till skillnad från sina kollegor i försvaret, lastas för målen men borde kunna kliva upp ett snäpp i hemjobbet.

Phil Jones: 5,5

Jones återkom hel från landslagsuppehållet. Med tanke på insatsen mot Stoke får man undra hur hel han verkligen var. Agerandet på 2-2-målet är katastrofalt. Känns osäker matchen igenom.

Eric Bailly: 5

Landslagsuppehållet gjorde uppenbarligen inte ivorianen gott. På hälarna så det sjunger om det då Stoke gör 1-0. Inte heller med i situationen som föranleder 2-2. Bailly är avstängd mot Benfica i veckan. Som han agerade nu gör det ingenting.

Matteo Darmian: 5,5

Synonymt med säsongsöppningen är att ingen i United lyckas göra vänsterbacken till sin. Darmian är på hälarna matchen igenom och när han väl sticker fram offensivt hamnar avsluten på bänkrad 23.

Ander Herrera: 5,5

Utbytt 72′. Herrera gick in från start för första gången på länge. Frågan är om han borde ha gjort det. Står fel under större delen av första halvlek och får inte alls passningsspelet att fungera. Borde kanske ha fått lämna tidigare.

Paul Pogba: 6,5

Tror att han gör 1-1-målet, men får nöja sig med en assist. Bäst på mitten i United men behöver egentligen inte vara jättebra för att få den utnämningen. Får göra ett större hemjobb än vanligt i år med tanke på Herreras svaga insats. Det hämmar offensiven klart.

Nemanja Matic: 6

Matic gör en godkänd insats men verkar, precis som Pogba, lida av att Herrera är så pass slätstruken som han är. Gör hemjobbet precis som han ska, men sticker inte ut som den defensive kugge han ändå är.

Henrikh Mkhitaryan: 6

Utbytt 84′. Trivs inte i den här typen av matcher, egentligen. Behöver mer yta och en mer samlad offensiv än han fick nu. Står ändå för en briljant assist till 2-1-målet och det räddar hans betyg.

Romelu Lukaku: 6

Gör mål. Igen. Ingen kan väl egentligen klandra belgarens näsa för mål och för att sticka i rätt hundradel. Kunde ha avgjort matchen men avslutet från närhåll gick över. Inte hans kväll som helhet.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 72′. Ofrivillig målskytt när han får Pogbas nick på skallen vid 1-1. Blir sedan, kanske något oförtjänt, utbytt. Bidrar med speed offensivt. Haltade något efter matchen. Knappast med från start på tisdag.

Juan Mata: 5

Inbytt 72′. Mata, som varit den som fått lämna först när han startat, inledde på bänken nu. Kanske borde han ha start, för som inhoppare blev det inte mycket uträttat. Osynlig.

Anthony Martial: 6

Inbytt 72′. Ersätter Rashford och fortsatte att bygga på offensivt. Står för ett par bra instick som är värda bättre öden. Startar troligen mot Basel.

Jesse Lingard: N/A

Inbytt 84′. Spelade för kort tid för att betygsättas.