U18: Derby – Man Utd 0-2

United tog en stabil seger när man besegrade Derby på bortaplan. Angel Gomes och Nishan Burkart gjorde varsitt mål i 2-0 segern.

Matchen inleddes avvaktande i det fruktansvärda vädret där regnet öste ner. I mitten av den första halvleken skulle dock United få utdelning, när Nishan Burkart hann upp en boll innan kortlinjen och spelade in till Angel Gomes som behärskat placerade in ledningsmålet från straffområdeslinjen.

Derby hade inte mycket i chansväg och United hade inte heller allt för många heta målchanser. Närmast var Aidan Barlow men hans skott gick en liten bit utanför och United gick ut till pausvila med ledning.

I den andra halvleken ökade United på till 2-0, den här gången var det Nishan Burkart som stod för målet. Han avancerade på egen hand och sköt från distans förbi målvakten, då hade det gått 59 minuter. United, som haft svårt att försvara ledningar, såg för dagen säkra ut över hela banan och det var närmare ännu ett mål för United än en reducering från hemmalaget. Men det blev inga fler mål och United tog en stabil seger på bortaplan.

Det var dessutom rätt målskyttar, Angel Gomes och Nishan Burkart är kanske de två spelare, förutom skadade Chong, som ska bära det här laget framåt. Burkart fick sparsamt med speltid förra säsongen men är en betydligt mycket bättre målskytt än Joshua Bohui som figurerade mest förra säsongen. Nu väntar vi bara på att Chong ska komma tillbaka och att de nya, talangfulla spelarna ska komma mer in i laget. Och att MUTV ska börja visa matcher. Sedan kan det här bli riktigt roligt att följa.

Derby – Man Utd 0-2 (0-1)

Uniteds mål: Gomes (26), Burkart (59)
United: Fojticek; Laird, Dunne, O’Connor, Willims; Baars (Greenwood 62), Garner, Levitt, Barlow (McGhee 77); Gomes, Burkart (Tanner 82)