Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Man Utd – Arsenal 4-3

Uniteds U18-lag inledde Premier League U18 Cup med att besegra Arsenal med 4-3. United låg under med 0-3 i paus men stod för en enastående vändning i den andra halvleken.

Inledningen på Premier League U18 Cup skulle bli en historia att berätta. United fick sämsta möjliga start när Arsenal tog ledningen redan efter fem minuter. Sju minuter senare hade Arsenal hunnit öka på till 0-2 och innan halvleken var slut stod det 0-3 på resultattavlan. United hade en tuff match i veckan i Youth League och kanske satte det sina spår för United var tröga och ingenting tydde på att laget skulle komma tillbaka i matchen.

Nishan Burkart ville dock annat och redan efter tre minuter i den andra halvleken satte han reduceringen och ingav mod till United. Burkart tvingades dock utgå med en skada redan efter en timmes spel och ersatte gjorde Bughail-Mellor, han behövde endast några minuter på sig innan han kunde reducera till 2-3 och plötsligt kändes en comeback möjlig. Bughail-Mellor satte verkligen avtryck och med dryga tio minuter kvar blev han fälld i straffområdet och domaren dömde straff. Angel Gomes tog, likt senast i Youth League, hand om straffen och kvitteringen var ett faktum. Men United var inte klara där, ännu en inhoppare, nämligen Ramazani, fälldes i straffområdet och United fick ännu en straff. Angel Gomes klev fram igen och gjorde inget misstag nu heller och vändningen var ett faktum.

Det är sådana här saker det här laget är kapabla till, det finns såpass mycket offensiv kvalitet i laget och sevärdheten när det gäller U18 är stor. Dock har MUTV ännu inte visat någon U18-match vilket är tråkigt. Främst för att vi supportrar går miste om fantastisk fotboll men också förstås för att mitt rapporterande till er blir lidande. Noterbart är dock att Nishan Burkart fortsätter att göra mål, jag förutspådde att han verkligen skulle leverera den här säsongen och han har inte gjort någon besviken. Han är en bra avslutare och har naturlig instinkt att alltid ligga på sista man och hugga på allt. Vi har även flera, nya spelare att se framemot som Bughail-Mellor till exempel vars inhopp höll hög klass men det finns fler som snabbt satt avtryck och kommit in i det här laget.

Manchester United – Arsenal 4-3 (0-3)

Uniteds mål: Burkart (48), Bughail-Mellor (68), Gomes (83 str, 89 str)
United: Fojticek; Tanner, Dunne, O’Connor, B. Williams; Baars (Ramazani 62), Garner, Galbraith, Barlow (Levitt 46); Gomes; Burkart (Bughail-Mellor 62)