Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Så blekt – så imponerande

Embed from Getty Images
Det känns som bekant tryggare med United på Old Trafford nuförtiden. Efter en överlägsen första kvart – med ett överlägset mål – åt sig Everton in mer och mer i matchen och hemmalaget hade problem med att dels få grepp om mittfältet och dels att göra ett förlösande 2-0-mål.
Paul Pogbas frånvaro märktes oroväckande mycket, men Det Nya United har en förmåga att istället för att släppa in en kvittering avgöra matcherna i slutet.
4-0 låter som en fullständig överkörning och det kan det gott få göra.
När United leker – då leker livet.
Out of this world:

 • Vi har ju sett honom göra pangmål någon gång tidigare, men det här var exceptionellt. Speciellt med tanke på förutsättningarna: Han skjuter ju ALDRIG numera, han fick en boll som både skulle skruvas bakåt mot honom och detta i regnet på en redan vattnad matta. Och så gör han så där! Hade jag varit Antonio Valencia hade jag struntat i att tacka någon gud och i stället bara klivit av Old Trafford och aldrig spelat en minut till. Det där toppar han aldrig.

Finemang:

 • Juan Matas frispark var – som det heter – värd ett bättre öde.
 • David De Gea. Alert när det behövdes, som alltid. Benparader och reflexer är han otvivelaktigt bäst på i världsfotbollen.
 • Att United ändå kan växla upp, trots defensiva byten, och än en gång visa sig så starka i slutet av matchen. När motståndarna tröttnat på att stånga sig blodiga för ett mål så utnyttjar United detta. Och inte bara en gång, utan två, tre – och det är en så oerhört skön egenskap att ha.
 • Delas förstaplats, 16 gjorda, 2 insläppta – och hösten doftar äpplen och allt det där. Det gör inte ont att vara Unitedsupporter i dessa dagar.
 • Anthony Martial kommer in och gör det där… Han får fan alltid vara inhoppare.
 • Romelu Lukaku blev ironiskt hyllad av sina gamla fans efter sin misslyckade frispark i slutet. Fem sekunder senare satte han 3-0 och firade som sig bör. Jag älskar att han firade och struntade i allt det där tramset om ”respekt” för gamla klubbar.

Hyfsad koll i första halvlek – knappast i andra:

 • Jones-Bailly var avstängda mot schweizarna men direkt tillbaka och mittbacksduon var gedigen matchens första 45 – framförallt var Jones imponerande igen. Efter paus började det darra betänkligt. Först ut var Bailly med en nonchalant manöver som gav Rooney kvitteringsläge, sen följde Jones upp med ett par nickar inåt i banan till Evertonspelare.

O-lyckad afton:

 • Marcus Rashford gjorde inte många rätt och kämpade mycket med att få någon frispark med sig av Marriner under sina ideliga enmansräder. Efter en timme fick Mourinho nog och slängde in Lingard istället.
 • Lukakus gratischans – courtesy of Michael Keane – förvaltades lika väl som Ravel Morrison förvaltat sin talang. Helt otippad miss av belgaren som så kallt avvaktade medan Ashley Williams gled förbi innan han la bollen utanför.
 • Ashley Young är ingen vänsterback och har aldrig varit det heller. Han är redan den tredje att prova på spel där och än så länge har Mourinho inte gett några indikationer på att klubbens ende vänsterback ska få chansen.
 • Mittfältsaxeln med Matic-Marouane-Mkhitaryan dominerade knappast efter den inledande kvarten (där alla i United dominerade). Det märktes att Pogba saknades. Uniteds spel var oroväckande långsamt och oftast var det bara en enda spelare (läs: Rashford) som satte lite fart, men denne lämnades oftast ensam. Matic var väl den som genomgående var mest framstående, men trots att han blev utsedd till matchens bäste var det här väl en av hans mindre imponerande insatser på den nya arbetsplatsen.

Sist:

 • Den till innevarande säsong nyutnämnde kaptenen Michael Carrick har fortfarande inte startat en enda match den här säsongen. Han har inte ens hoppat in än.
 • Victor Lindelöf gjorde en fullt godkänd insats i CL senast, men det räckte likväl inte till mer än en plats på läktaren i kväll. Men det är ingen social verksamhet att få starta i United, vilket svensken får lära sig the hard way.
 • Två Unitedspelare med förflutet i Everton och tre Evertonspelare med förflutet i United ställdes mot varandra.
 • Än en gång tvingas Juan Mata lämna planen, trots att den charmante spanjoren var en av få som blixtrade till i offensiven.
 • Wayne Rooney fick stående ovationer när han byttes ut och det var en fin gest från en fin publik. Den forne Unitedkaptenen hade dessutom gjorde en, med dagens Rooneymått mätt, okej insats.