Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Burton Albion

Embed from Getty Images

September bjuder på tätt spelschema för United som imorgon kväll möter Burton Albion i ligacupens tredje omgång. José Mourinho lär ge truppspelare chansen att visa upp sig och förhoppningsvis en möjlighet för Luke Shaw att spela fotboll igen. Hur laget ser ut får vi se imorgon klockan 21.00

Manchester United

Efter stundtals slarvigt spel och missade chanser lossnade målskyttet ännu en gång för United som tog en betryggande seger mot Everton. När matcherna nu duggar tätt lär laget se annorlunda ut när Burton kommer på besök.

José Mourinho har redan konfirmerat att David De Gea, Antonio Valencia, Eric Bailly och Nemanja Matic kommer att stå över matchen. Återstår att se hur många fler som får vila, ur den elva som mer eller mindre startat samtliga matcher.

Undertecknad väntar sig att Sergio Romero får spela i denna turnering. Darmian, Smalling och Lindelöf lär ges chansen till speltid i backlinjen. Michael Carrick, Uniteds klubbkapten som ännu ej spelat en endaste minut fotboll, bör vara redo tillsammans med Ander Herrera. Offensivt bör Lingard och Anthony Martial ges chansen att visa upp sig.

Även om Ashley Young faktiskt har gjort två imponerande insatser på vardera ytterbacksposition bör/lär han vila denna gång. Möjlighet för Luke Shaw att göra sitt första framträdande denna säsong? Hoppas det. Shaws offensiva egenskaper har saknats när framförallt Blind och Darmian spelat till vänster.

Embed from Getty Images

Någon yngling som får chansen? Axel Tuanzebe missar på grund av skada. Möjligen en chans för Scott McTominay? Han spelade inte alls under gårdagskvällens u-23 match mot Chelsea. Andreas Pereira hade varit given i denna matchen men spelar istället ordinarie i La Liga för Valencia.

Möjlig startelva:
Romero
Darmian, Smalling, Lindelöf, Shaw
Carrick, Herrera
Lingard, Mata, Rashford
Martial

Burton Albion

Laget tränas av Nigel Clough, son till Brian Clough som tog Nottingham Forrest till toppen av europeiska fotbollen under slutet av 70-talet samt framgångar i Derby. Nigel har inte samma meritlista, varken som tränare eller spelare eller i Forrest, Liverpool, City eller nuvarande klubben Burton. Han kom åter till klubben för en andra sejour i slutet av 2015 då Jimmy Floyd Hasselbaink lämnade tränarposten för att pröva lyckan i Queens Park Rangers. Då huserade Burton i League One men säsongen slutade med uppflyttning till Championship. I andradivisionen befinner sig klubben fortsatt och befinner sig i nedre delen av tabellen, nittonde plats av 24 lag, strax ovanför nedflyttningsstrecket.

Även i tredje omgången av EFL-cup (Carabao Cup) får Burton en bortamatch. Tidigare har de slagit ut Oldham och sedermera Cardiff för att nu ta resan norrut för att möta Manchester United.

Möjlig startelva:
Bywater
Barker, Buxton, McFadzean, Turner, Warnock
Akins, Murphy, Allen
Scannell, Sordell

Historik

Lagen har mötts två gånger tidigare, då under samma säsong och två stycken möten i FA-cupen säsongen ’05-06. Efter ett mållöst möte i Burton tog United en komfortabel seger på Old Trafford med 5-0. Mål från bland annat Giuseppe Rossi, Louis Saha och Kieran Richardson.

Embed from Getty Images

Visste ni att…

Burton Albion spelade non-League fotboll från starten 1950 fram till 2009 då klubben tog steget in i the Football League. Smeknamnet ”The Brewers” härstammar ur stadens gedigna historia i att brygga öl!

Matchfakta

Manchester United
Burton Albion

Matchinformation

Turnering: EFL Cup, omgång 3
Tid: Onsdagen den 20 september 2017, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador:

  • Ibrahimovic (knä, december)
  • Pogba (hamstring, mitten oktober)
  • Rojo (knä, slutet november)
Tveksamma:

  • Shaw (matchform)
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 2:a4-1-016-213
Hemma:1:a3-0-010-09
Bästa målskytt: Lukaku (5)
Disciplin: 5 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V13/8West Ham UnitedHPL4-0
V19/8Swansea CityBPL4-0
V26/8Leicester CityHPL2-0
O9/9Stoke CityBPL2-2
V12/9BaselHCL3-0
V17/9EvertonHPL4-0

Burton Albion

Skador:

  • Miller (hamstring, inget datum)
Tveksamma:

  • Akpan (skadad)
  • Palmer (skadad)
Avstängda:

  • inga avstängda
Övrigt:

  • Brayford (cup-tied)
Position: 19:e2-2-46-158
Borta:23:e0-1-31-111
Bästa målskytt: Akins, Dyer, Irvine, Mason, Sordell, Warnock (1)
Disciplin: 9 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V18/8BirminghamHCHA2-1
V22/8CardiffBLC2-1
O26/8Sheffield WHCHA1-1
F9/9LeedsBCHA0-5
O12/9NorwichBCHA0-0
V16/9FulhamHCHA2-1

United mot Burton

Totalt: 21-1-05-0
Ligacupen: 00-0-00-0
Hemma: 11-0-05-0
TIDIGARE MÖTEN
O2006-01-08BFA0-0
V2006-01-18HFA5-0

Domare: Graham Scott

Assisterande: West, Holmes, fjärdedomare: Dean
M
PL 2017/18:25010
PL 2016/17:822112
PL totalt:1549134
Snitt (2016-18):2,70,100,200,20
Alla domare 2016/17:3,60,050,060,21
MVOF
Dömt United:0000
Dömt Burton:5122