Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bonus, bonus, BONUS!

Embed from Getty Images
Tidigare har det mest handlat om offensiven, men i kväll var det Uniteds defensiv som sattes på prov. Ett test som framförallt firma Jones-Bailly klarade galant – eftersom Southampton inte lyckades spräcka nollan.
Den här segerns sötma var extra söt, antagligen för att det var en match som United knappast hade lyckats ställa igen om det varit de tidigare säsongerna post-Fergie.
Trean på St Marys får anses som en bonus, men det är bonussegrar som denna som gjort United till mästare så många gånger. Och, som Mourinho sa efteråt, så är den här hårfina trean värd lika mycket som en överkörning.
Super:

  • Anfallet som gav 1-0 var genomgående högklassigt. Funkar det inte på ena kanten är det bara att gå till den andra. Och Ashley Youngs inlägg var hans bästa på ett halvt decennium.
  • Firma Jones-Bailly. De har någonting tillsammans som är svårt att sätta fingret på. Men så länge det funkar som det gjorde i dag är det svårt att separera dom, även om Chris Smalling gjorde ett gott försök med sin attack på sin tidigare siamestvilling. Jones högstanivå är riktigt hög och Baillys cykelsparkande i eget straffområde är en skön kontrast till engelsmannens brunkarmentalitet.
  • Romelu Lukakus jävlaranamma framför mål. Dörrvak … eh, målvakten Fraser Forster gjorde en De Gea-esque räddning på första avslutet, men det andra var dels så kvickt och dels så awkward att inte ens spanjoren fixat det. Sex på sex matcher nu trots – eller tack vare – den famösa sången.

Mediokert:

  • Uniteds andra halvlek var åtskilligt mer defensiv än vad vi sett i ligan hittills. Dels kanske med tanke på att Southampton inte tillät det, men också för att Mourinhos byten blev allt mer defensiva.
  • Till skillnad från tidigare, alla dessa 4-0-vinster, var United varken effektivt eller särskilt starkt i slutskedet av matchen. Lukaku hade ett riktigt bra läge, medan Herreras var ännu vassare, att avgöra matchen.
  • Mittfältet saknade verkligen Paul Pogba, trots vinsten. Det märks verkligen att en bollhållare, pådrivare och tekniker av hans kaliber fattas. Matic-Fellaini i all ära – belgaren slet som en hund i andra halvlek – men de har inte de kvalitéer som fransosen besitter. 

And finally:

  • David De Gea i blått har vi väl sett nån gång förut, men det är väldigt ovanligt och förvirrande.
  • Mourinhos uppträdande när han skickats iväg av domarteamet är så arrogant att det nästan är vackert. Hade önskat att han slagit i hand med samtliga spelare också i stället för att bara vinka.
  • Phil Jones har något slags inbyggt tvångsmässigt beteende att erbjuda fotbollscommunityn enorma mängder material till giffar. Mötet med Saints var inget undantag och situationen i slutet, när han på klassiskt Phil Jones-manér stapplar och snubblar och missar bollen och får frispark var dagens mest troliga bidrag till samlingen som börjar bli rejäl vid det här laget. Trots hans ideliga skadefrånvaro.
  • Manchester City drog ifrån i målskillnad i dag och annat var väl inte att vänta med tanke på motståndet. Det skulle vare oerhört intressant om båda Manchesterlagen höll sig ungefär sida vid sida hela vägen in i första derbyt i december, åtminstone. Gärna längre, så klart.