Reserverna: Man Utd – Derby 1-2

Uniteds reserver förlorade under fredagskvällen hemma mot Derby med 1-2. DJ Buffonge gjorde sitt första reservlagsmål och Uniteds enda i matchen.

United har det, för en gångs skull, tunt med mittbackar. Matthew Olosunde och Tyrell Warren ställdes som mittbackspar denna gången där skadorna verkar avlösa varandra på den positionen. Det märktes också tydligt i den första halvleken när Derby skapade massvis med chanser centralt i planen. Varken presspel eller något vidare positionsspel visade United upp i försvarsspelet. Kieran O’Hara räddade United till 0-0 i paus där Derby var bättre men ändock ett stolpskott från James Wilson från Uniteds sida.

I den andra halvleken tog dock Derby en rättvis ledning, när en hörna slogs in och efter några touchar på bollen seglade den in över O’Hara. United kvitterade dock i princip i anfallet efter när Hamilton bröt sig loss på kanten och slog ett inspel där DJ Buffonge dök upp och smällde in kvitteringen, rakt i krysset. Det var Buffonges första mål för reservlaget.

Men ännu en hörna skulle ställa till det för United, med drygt 20 minuter kvar kom segermålet från bortalaget när Zanzala nickade in den otagbart bakom O’Hara. Uniteds bästa kvitteringschans var en frispark från Mitchell som gick just utanför stolpen men United fick se sig besegrade med 1-2.

Att saker inte står rätt till i Uniteds reservlag för tillfället är inget att hymla om, men laget borde göra bättre ifrån sig än så här. Personligen tycker jag att man börjar med det grundläggande; spela spelarna på deras rätta positioner. Finns det ingen så ta en från U18-laget. Det hela känns hafsigt för tillfället, och någon riktig struktur finns inte. Dessutom är det värt att lyfta frågan, hur kompetent är Sbragia? Något säger mig att Warren Joyce åtminstone hade fått resultat här. Nu är både spelet och resultatet dåligt.

Positivt är att DJ Buffonge fick göra sitt första reservlagsmål någonsin. Han stod för en bra insats och kan skapa både för sig själv och andra, med ett fint driv och en bra teknik. James Wilson stod för en väldigt bra aktion när han prickade stolpen från ett svårt läge och Kieran O’Hara stod för flera bra räddningar under matchen.

Manchester United – Derby 1-2 (0-0)

Uniteds mål: Buffonge (58)
United: O’Hara; Riley, Warren, Olosunde (Kenyon 45), Mitchell; Whelan (Boonen 82), Hamilton; Dearnley (Bohui 65), Buffonge, Kehinde; Wilson


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS