Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens med Mourinho och Mkhitaryan; ingen Carrick imorgon; Gomes till VM

Gruppspelet i Champions League går den här veckan in i omgång 2. För Manchester United väntar CSKA Moskva på bortaplan imorgon kväll. Inför den matchen höll José Mourinho och Henrikh Mkhitaryan presskonferens idag.

  • Michael Carrick har dragit på sig en skada och följde därför inte med till Moskva. Vad för skada det är preciserades inte.
  • Marouane Fellaini är också kvar i Manchester. På Mourinho låter det som att Fellaini även missar matchen mot Crystal Palace men att han ska vara tillbaka efter landslagsuppehållet.
  • Paul Pogba fick vi ingen ny information om. Bara ett ”nej” från Mourinho.
  • Victor Lindelöf behöver tid och kommer att få det, säger Mourinho igen. Vi fick inga klara besked gällande morgondagens mittbackspar.
  • Phil Jones är inte med i Moskva. Oklart om han vilas eller om han är skadad.

I dagens nyhetssvep noterar vi också att Angel Gomes är med i den engelska truppen i U17-VM och att Mike Dean dömer Uniteds match mot Crystal Palace på lördag. Dessutom positiva nyheter om Zlatan Ibrahimovic.

Mourinhos presskonferens

Fellaini och Carrick saknas: ”Vi har inte Fellaini, vi har inte Pogba, vi har inte Carrick. Så tre mittfältare som vi förlorar till den här matchen. Så lösningarna är inte många. Men vi försöker att inte fokusera på individuella kamper eller specifika spelare på planen. Vi försöker fokusera på globaliteten. Vi kommer ha ett lag med kvalitet och balans för att försöka vinna matchen, som är vårt mål.”

Om tacklingen på Fellaini och hans skada: ”För mig är Craig Pawson en av de stora domartalangerna i England. Han hade en otrolig match och var så lugn. Som jag sa förut, efter att jag hade sett det på teve, inga kameror för Craig och han fattade sitt beslut. Fellaini hade tur, det kunde ha varit en mycket värre situation. Men i en stund där vi inte har Carrick och Pogba blir Marouane ännu viktigare än han vanligen är. Och att inte vara här imorgon, det är en svår situation för oss.

”Men jag förväntar mig inte att han ska vara ute länge.

”Efter Crystal Palace är det landslagsuppehåll [och Belgien är klara för VM]. Förhoppningsvis är han tillbaka för oss.”

Har du någon uppdatering om Pogba? ”Nej.”

Om utvisningen i lördags: ”Om jag inte straffas är det för att det inte fanns någon anledning till utvisningen. Jag är glad att det erkändes och att jag kan göra mitt jobb normalt mot Crystal Palace. Det är tillräckligt för mig.”

Om att möta ryska lag: ”[Jag har mött] CSKA med Chelsea, Real Madrid, Inter och nu United. Det är normalt i min Champions League-karriär. […] Det här är det bästa CSKA-laget som jag kommer att spela mot.”

Om Mkhitaryan och Europaspel: ”Först och främst låt mig klargöra att vi vanligen tar med oss spelare [till presskonferensen] som kommer att starta matchen. Mkhitaryan kommer för att han pratar ryska. […] Jag säger inte att Mkhitaryan startar imorgon. Kanske gör han det, kanske inte.

”Han spelade bra förra säsongen i Champions League. Eller Europa League. Men förra säsongen var förra säsongen, det är en annan historia. Vi behöver bra prestationer från honom igen. Nivån i Champions League är högre. Bortamatcher är ännu svårare. Vi behöver det bästa från våra spelare.”

Om Lindelöf: ”Victor kommer att få tid och ingen press för hans utveckling. Det är en väldigt specifik position på planen och som jag sa behöver han tid. Han behöver tid. Och vi kommer att ge honom tid men också möjligheter. För bara tid och inga möjligheter att spela, då blir utvecklingen långsammare. Det faktum att han spelade mot Basel och sedan mot Bury [eller Burton, om vi ska vara noga, red. anm.], i framtiden får han fler möjligheter att spela. Han kommer att visa steg för steg vilken bra spelare han är.”

Om lagets form: ”Vi kan inte garantera den här framgångsrika linjen. Sättet att behålla den är att fortsätta med vad vi gör. Om vi i en del av en match har en motståndare som är överlägsen måste vi vara ödmjuka och hantera det, som vi gjorde i lördags. Efter att ha sett matchen igen, det är en sekvens i första halvlek som kunde ha förvandlat matchen till en enkel match. Vi ledde med 1-0 och kunde ha utökat och kontrollerat matchen enkelt.

”Men sedan i andra halvlek behövde vi vara ödmjuka. Vi var tvingade att acceptera att motståndaren var på topp och kämpa hårt. Så jag tycker att det är en mix av vår kvalitet och att vara dominanta som vi alltid vill vara. Men också acceptera verkligheten i fotboll på den här nivån och inse att du måste hantera de stunder då motståndaren är på topp.”

Här refererar Mourinho möjligen till tacklingen på Fellaini med en antydan om att han tycker att det borde ha varit rött kort.

Om CSKA:s anfallare Vitinho: ”Du är brasilianare men är du också hans agent? Jag gillar inte att prata om motståndare. Om jag pratar positivt motiverar jag dem, om jag pratar negativt motiverar jag dem.”

Mkhitaryans presskonferens

Som alltid får en spelare prata med media inför Europamatcherna. Idag föll valet på Henrikh Mkhitaryan. Detta då Mkhitaryan kan prata ryska och han svarade också på ryska när frågorna ställdes på ryska.

Om sin form i Europaspel: ”Det är inte samma turnering, Europa League är lite annorlunda. Champions League är svårare. Det är inte första gången jag spelar i Champions League. Jag vet hur det fungerar och ska försöka göra mitt bästa.”

Mourinho kritiserade Uniteds spelare för arrogans i andra halvlek i matchen mot Basel. Kände du att kritiken riktades mot dig?

”Alla vet att José Mourinho är väldigt krävande. Det han sa har han rätt i. Han sa inga exakta namn, men alla känner att man gjorde misstag och vi försöker förbättra den aspekten, för att spela mer fokuserat hela matchen.”

Du har varit bra i Europa, sämre i ligan… ”Jag tycker att det var förra säsongen. Den här säsongen är det annorlunda, det kan ni också se. Jag har jobbat hårt för det. Jag gör det fortfarande för jag vet att du måste träna hårt för att vara redo. Det här året har jag startat bra och jag ska göra mitt bästa för att fortsätta så och hjälpa laget.”

Om CSKA: ”Om de vann mot Benfica är det för att de förtjänade det. Jag har sett många CSKA-matcher, de har många erfarna spelare. Det är stor skillnad på Champions League och ryska ligan, de kommer att spela annorlunda imorgon.”

Om Europa League-finalen: ”Givetvis var det en stor ära att göra mål i finalen. Men det här året har vi Champions League. Vi koncentrerar oss 100 procent på att vinna Champions League för Manchester United är en massiv klubb som alltid satsar på att vinna turneringarna klubben deltar i. Vi ska göra allt vi kan för att ta oss till finalen. Är vi där ska vi försöka vinna.”

Om sin egen utveckling: ”Jag kan säga att förra säsongen startade jag inte dåligt men jag hade många skador, jag kunde inte känna mig bra. Den här säsongen är annorlunda, för jag har börjat bra. Förståelsen mellan mig och de andra spelarna är bra, förutom Lukaku [som inte var här förra året], det är fantastiskt, vi förstår varandra bra och jag hoppas att vi kan göra många mål de kommande matcherna.

”Jag har givetvis jobbat hårt och jag kommer att göra det mer och mer. Det finns ingen gräns och jag ska försöka göra fler mål och assists.”

Ni gör många sena mål… ”Alla vet att fotboll inte bara är 90 minuter utan 90 plus. I varje match försöker jag hålla mig fokuserad hela matchen. För du vet att i slutet blir motståndaren trött. Du måste utnyttja den möjligheten och ge motståndaren problem. Så kanske på grund av det, motståndaren var trött och jag var fokuserad och kunde göra många assists de sista 15 minuterna.”

Träningsuppdatering

United tränade idag på CSKA Arena i Moskva. På träningen bekräftades att det bara var 19 spelare som följde med till Moskva, därmed vet vi att Axel Tuanzebe och Scott McTominay kommer att vara med i matchtruppen imorgon.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira
Försvarare: Bailly, Smalling, Blind, Lindelöf, Tuanzebe, Darmian, Young
Mittfältare: Herrera, Matic, McTominay, Lingard, Mkhitaryan, Mata
Anfallare: Lukaku, Martial, Rashford

Matchtruppen ska bantas till 18 men det är givet att en av målvakterna (med största sannolikhet Pereira) plockas bort.

Angel Gomes till VM

England presenterade idag sin trupp till U17-VM och vi noterar att Angel Gomes är ensam representant för Manchester United i VM. Gomes är vanligen lagkapten för landslaget och kommer rimligen vara given i startelvan, för ett engelskt lag som torde satsa på VM-guld. De kvalificerade sig för VM, utan Gomes som var skadad, genom att sluta tvåa i EM.

England möter Chile (8 oktober), Mexiko (11 oktober) och Irak (14 oktober) i gruppspelet. Turneringen, som spelas i Indien, pågår sedan till den 28 oktober.

Aningen överraskande ingen Aidan Barlow i den engelska truppen. Barlow var med i EM i maj och även i den senaste landslagstruppen. Månne är han skadad, då han inte var med när juniorlaget i lördags spelade 1-1 mot Newcastle.

I den 1-1-matchen gjorde Arnau Puigmal debut för juniorlaget och han gjorde det med ett vackert frisparksmål. Målet var med i matchrapporten men här kommer det i en bättre version.

Zlatan ger skadeuppdatering

”Jag är redo väldigt, väldigt snart,” ska Zlatan Ibrahimovic ha sagt till en supporter.

Vi får återkomma när vi har mer information om Zlatans comeback.

Dean dömer

Manchester United möter Crystal Palace på lördag. Den matchen kommer att dömas av Mike Dean. Simon Long och Matthew Wilkes är assisterande domare och Stuart Attwell fjärdedomare.

Dean är en mycket erfaren domare och han har 59 Unitedmatcher (32-12-15) på sitt samvete. Senast vi hade Dean var i 0-0-matchen borta mot Southampton i våras. Totalt gjorde han fem Unitedmatcher förra säsongen med tre vinster och två oavgjorda för United.

Palace har haft Dean 20 gånger (5-10-5). Senast i april då han dömde deras 2-2-match hemma mot Leicester i april.

Dean har inte gjort någon match mellan United och Palace tidigare.

Benteke saknas

United behöver inte oroa sig för Christian Benteke på lördag. Den belgiska anfallaren är borta med en knäskada.

Palace får även klara sig utan Timothy Fosu-Mensah, som inte får spela mot United.

We often score six…

…but we seldom score ten.

Men den här dagen 1956 sköt United tio mål, detta i Europacupen mot Anderlecht. United vann med 10-0, vilket fortfarande är klubbrekord.

Jag skrev en del om det när United mötte Anderlecht i våras.