Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: CSKA Moskva – Manchester United (Just keep going)

11:01

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot CSKA Moskva. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta. Vi kommer också liveblogga lagens möte i Uefa Youth League, med start 13.00.

CSKA Moskva – Manchester United

Uefa Champions League, gruppspel, 2:6 • 2017-09-27, 20.45 • Arena CSKA, Moskva • publik: 29 073 • domare: Jonas Eriksson, Sverige


 0-1 (4) Romelu Lukaku (Martial)
 0-2 (18) Anthony Martial [straff]
 0-3 (27) Romelu Lukaku (Martial)
     (42) Golovin
     (54) Wernbloom
 0-4 (57) Henrikh Mkhitaryan (Martial)
     (59) Vitinho
 1-4 (90) Kuchaev


Manchester United: De Gea; Young (Darmian 67), Smalling, Bailly, Lindelöf, Blind; Herrera, Matic, Mkhitaryan (Lingard 60); Martial (Rashford 72), Lukaku
Avbytare: Romero, Tuanzebe, McTominay, Mata

CSKA Moskva: Akinfeev; Fernandes, Vasin, V Berezutski, Ignashevich, Shchennikov; Dzagoev (Milanov 72), Wernbloom, Golovin; Chalov (Zhamaletdinov 67), Vitinho (Kuchaev 84)
Avbytare: Pomazun, Nababkin, A Berezutski, Natcho

Gustav Brinck-Larsen | 23:43 Tack för idag

Med detta stänger vi kvällens matchblogg.

Snackisarna är ute, läs dem, spelarbetyg kommer under morgondagen.

Tack för idag.

Gustav Brinck-Larsen | 23:42 En nöjd Mourinho

Även Mourinho pratade naturligtvis med media efter matchen. Detta är vad han hade att säga.

José, du har sagt att det inte skulle vara enkelt att komma hit och vinna, var det ni som fick det att se enkelt ut? ”Jag tycker det, vi startade så bra. Jag tro vi överraskade dem med vår attityd och vi var starka, och dödade matchen. De såg inte så bra ut som det är, men på grund av oss tycker jag.”

I den fantastiska första halvleken, Lukaku hade en bra start. Oavsett hur man mäter har han ett mycket bra målfacit, är det ännu bättre än du kunde hoppas på? ”Nej, han har ett bra facit. Vi vet att han är en mycket bra spelare som kan göra massa mål. Och spela i ett lag fullt med kvalitetsspelare gör det ännu enklare. Men jag måste erkänna att han gör väldigt viktiga mål, i nästan varje match.”

Den transfersumman börjar se ut som ett fynd nu? ”Det är inte det viktiga för mig. Det viktiga är: två matcher, sex poäng och en bra position i Champions League. Fyra matcher till, men vi har börjat väldigt bra och är snart där.”

Du har pratat om Anthony Martial som en spelare som börjar förstå vad du vill ha, fick du se det ikväll? ”Ja, och jag tycker att matchen anpassade sig efter hans kvalitéer och vårt spel anpassade oss efter hans kvalitéer också. Så han har mycket frihet och mycket stöd, mycket kvalitet runt honom. Så jag är glad. Okej, ett mål är alltid viktigt, även på straff. Men hans bidrag var bra. Synd att han inte kunde spela 90 minuter för jag var beredd att låta honom vara kvar på planen hela matchen.”

Efter Baselsegern, vid 3-0, sa du att laget gjorde sig skyldigt till att spela ”Playstationfotboll” och tappa lite fokus, såg du något av det ikväll? ”Inte så mycket. Jag tycker att vi bara slappnade av lite, och att hemmalaget reagerade med den normala stoltheten att försöka göra mål och få ett annat resultat, och vi slappnade bara av lite. Vi hade några bra chanser, men jag tycker det är normalt. Och vi har en match på lördag. Du vet, Liverpool hade mer tur än oss och får spela tisdag-söndag, vi var tvungna att spela onsdag och lördag klockan tre. Så bara lite avslappningen.”

Om vi ser fram. Martial linkade av, Mkhitaryan likaså och hur är det med Carrick, Jones och Fellaini inför helgen? ”Carrick tror jag ingen chans, Jones har jag många tvivel kring och Fellaini har hopp, men bara ett hopp.”

Gustav Brinck-Larsen | 23:07 Intervju med Smalling och Lukaku

Chris Smalling, lagkapten sista delen av matchen, och tvåmålsskytten Romelu Lukaku pratade lite snabbt med media efter matchen.

Första frågan till Smalling, andra till Lukaku, tredje till Smalling och sista till Lukaku.

Chris, var det en så bra insats som ni kunde hoppas på? ”Ja, jag tror att målen i första halvlek, det var vår bästa första halvlek för säsongen. Att komma hit, med atmosfären här, och kanske en av de tuffaste matcherna är ett bra betyg för vårt lag.”

Romelu, det har gått bra personligen med mål i de sju senaste matcherna (lands- och klubblag) och tio mål på de nio Unitedmatcher. Är det din bästa form någonsin? ”Nej, jag jobbar bara hårt med laget och det går bra för tillfället. Och vi måste fortsätta. Vi spelade bra idag, men måste fortfarande bli bättre. Det är fortfarande tidigt på säsongen och vi måste bli bättre. Men jag är mycket glad med segern och formen.”

Chris, laget hittar olika sätt att vinna. Är ni självsäkra på att kunna ta er an vilket lag som helst med den här truppen? ”Ja jag tycker att vi visar att vi kan anpassa oss. Vi kan byta spelsystem och komma till olika atmosfärer och spela på olika sätt. Så jag tror att detta är vad det handlar om.

Romelu, laget skapar många chanser åt dig, vad har du för mål personligen? ”Som jag har sagt, jag vill bara vinna titlar, mål håller jag för mig själv. Men jag vill bara vinna matcher och vi skall fortsätta som nu.

Gustav Brinck-Larsen | 22:58 Bilder efter matchen

Vi väntar på intervjuerna, tills dess får ni njuta av lite bilder från matchen.

Gustav Brinck-Larsen | 22:35 Slut

Manchester United har besegrat CSKA Moskva på bortaplan. Det blev, högst oväntat, en promenadseger. 1-0 av Lukaku redan i fjärde minuten följdes upp av nummer två av Martial efter 18 och efter 27 minuter satte Lukaku 3-0 och matchen var så gott som avgjord.

Tolv minuter in i andra halvlek ökade så Henrikh Mkhitaryan på till 4-0, och slutresultatet var fastsatt. Sista halvtimmen var inte så avslagen man kunde tro, och Matteo Darmian (av alla!) hade en jättechans att sätta femman.

Tyvärr lyckades CSKA, likt Burton Albion, trycka in en reducering i 90 minuten och slutresultatet skrevs till 4-1. Ryssarna hade ytterligare någon chans efter reduceringen, men segern var aldrig hotad.

Men, fyra mål framåt igen, det verkar ha blivit lite Uniteds melodi den här hösten, och att vinna borta mot CSKA med 4-1 gör att inget annat betyg än ”Med beröm godkänt” kan ges.

Gustav Brinck-Larsen | 21:39 Halvtid

Ja, vad ska man säga. 3-0 efter 27 minuter – med all sannolikhet klappat och klart.

Två mål av Lukaku, båda gångerna assisterad av Anthony Martial. En Martial som mellan Lukakus båda mål fick sätta sin andra straff för säsongen, lika säkert den här gången. Straffarna ger mig minnen från tiden då Tomas Brolin, eller för den saken Gaizka Mendiata, enkelt rullade in straff efter straff.

Sannolikheten för att underhållningsvärdet går ner rejält i andra halvlek får ses som 100 %-ig. Men vi kan ju hoppas att United fortsätter trumma på.

Ett extra plus också för Ander Herrera. Helt dominant i bollvinnandet och han ligger hela tiden rätt. Fantastisk insats.

Gustav Brinck-Larsen | 20:36 Fem kvar

Lagen är, typ, bekräftade. Spelarna står i gången på väg in.

Ett, vad det verkar, defensivt inriktat United kam förhoppningsvis ta tag i spelet ändå.

Nu kör vi.

Gustav Brinck-Larsen | 20:15 Fun fact

Något som kan vara värt att notera är att ryssarnas målvakt, Igor Akinfeev, släppt in mål i sina 44 senaste Champions League-matcher (kval ej inkluderat). Bra läge för Uniteds anfallare att göra mål helt klart.

Gustav Brinck-Larsen | 20:05 Uefa har ändrat sig

Nu har Uefa ändrat sitt officiella teamsheet för CSKA, och den är identisk med den första vi la upp och som CSKA:s engelska twitterkonto visade. Alltså laget som tydligen skulle möta Young Boys.

Personligen kommer jag inte känna mig säker förrän vi ser spelarna går ut, men vi får ändå ha förtroende för att det är korrekt nu.

Gustav Brinck-Larsen | 20:00 Uefas teamsheet

På Uefas teamsheet är United uppställda enligt en 3-4-3 formation:

De Gea
Smalling – Bailly – Lindelöf
Young – Herrera – Matic – Blind
Mkhitaryan – Lukaku – Martial

Hur sannolikt det är att Mourinho bekräftat för Uefa exakt hur han tänker formera sin elva skall vi låta vara osagt, men det är ändå värt att notera att Uefa tror på en 3-4-3, som i praktiken kommer bli en 5-2-3.

Den som lever får se. 45 minuter till matchstart.

Gustav Brinck-Larsen | 19:47 Analys startelva

Med tanke på startelvan bör det rimligen bli en fembackslinje. För att det skall bli en fyrbackslinje får Lindelöf flytta ut till höger i försvaret, och Young flytta upp som högerytter. Inte omöjligt, men jag ser det som osannolikt. Istället känns det här som det mer rimliga.

De Gea
Young – Smalling – Bailly – Lindelöf – Blind
Herrera – Matic – Mkhtiaryan
Martial – Lukaku

Mkhitaryan kommer givetvis vara den av de tre mittfältarna som går mest offensivt. Måhända håller han sig ute mot höger och Martial tar en position till vänster, för att i så fall ge mer av ett 5-4-1/5-2-3. Men jag tror mer laget jag plitat ned ovan, naturligtvis med gott om rörlighet på Mick och de två anfallarna.

Viktigt för att detta skall fungera är att Daley Blind vågar sig framåt. Han har ju en bra fot och kan producera in mängder med fina inlägg, bara han vågar sig framåt. Till höger har jag ingen tvekan om att Young kommer fortsätta sin fina form och trycka på offensivt rejält.

Gustav Brinck-Larsen | 19:41 Vi går efter Uefa

På Uefas hemsida låg en annan startelva för CSKA. Vi litar mer på den än på CSKA:s engelskspråkiga Twitter.

Gustav Brinck-Larsen | 19:36 En notis

Vi tar CSKA:s elva för provisorisk än så länge. Den kom ut ungefär när den borde, men på Twitter har CSKA:s konto skrivit ”CSKA XI for #YoungBoys”. Oklart exakt vad det betyder.

Men sannolikt är det korrekt elva.

Gustav Brinck-Larsen | 19:31 CSKA

Och även hemmalaget har producerat en startelva. Wernbloom med, naturligtvis.

Gustav Brinck-Larsen | 19:30 Dagens elva

Då har dagens elva kommit. Det ser ut som att det blir en fembackslinje. Noterbart att Martial är i elva dessutom.

Gustav Brinck-Larsen | 18:43 Det mest positiva?

Om sisådär 45 minuter får vi kvällens startelvor, då vet vi vilka som skall göra det ikväll.

Tills dess kan det vara värt att plocka fram ytterligare ett minne från Ryssland. En match som visserligen inte spelades mot ryskt motstånd, men som precis som kvällens match spelades i Moskva även den. Jag pratar förstås om vinsten i Champions League 2008.

Van der Sars avgörande straffräddning sitter fortfarande kvar på hornhinnan, men när man tittar på sammandrag kommer också fler glädjestunder fram. Så som när Wes Brown slog ett perfekt inlägg med vänsterfoten, när Lampard på stopptid prickade ribban, när Drogba en stund senare bestämde sig för att inte vilja vara med mer och inte minst: John Terrys straffmiss.

Se, återupplev och njut.

Gustav Brinck-Larsen | 18:17 Sist vi var i Ryssland

United har inte direkt mängder med rutin i att möta lag från Ryssland, historiskt sett. Det går dock oftast ganska bra, laget har aldrig åkt hem från Ryssland med förlust exempelvis.

Så här såg det ut senast det begav sig, i våras mot Rostov.

Gustav Brinck-Larsen | 17:58 Matchrapport, U19

Orkar du inte scrolla dig ner och läsa Krekulas livebloggande om matchen mellan CSKA och United i Uefa Youth League har ni en excellent matchrapport här istället.

Gustav Brinck-Larsen | 17:54 Debut

För övrigt kan det vara värt att notera att om Eric Bailly får spela ikväll så innebär det att han får debutera i Champions League.

Han har gott om erfarenhet från Europa League, både med United och Villareal. Men ikväll kan 23-åringen alltså få kliva in i den finaste av klubblagsturneringar.

Gustav Brinck-Larsen | 17:20 Tidig marginal?

Med lite flyt kan United ta ett rejält kliv mot slutspel redan ikväll. Den andra matchen spelas i Schweiz, mellan Basel och Benfica. Båda de lagen förlorade sina premiärmatcher, vilket alltså innebär att om deras match slutar oavgjort samtidigt som United vinner – ja då har vi redan efter två omgångar fem poängs marginal ned till tredjeplatsen i gruppen.

Den tryggheten hade varit skön att ha med sig.

Gustav Brinck-Larsen | 16:57 Muss-bloggen

Lisa och Mats på Muss-bloggen har levererat sina tankar inför kvällens match. Men de har också, än viktigare, sagt saker som borde vara självklarheter, men som inte verkar vara det hos alla.

Läs inlägget här.

Gustav Brinck-Larsen | 16:36 Spekulationer

Så, hur kommer United ställa upp laget ikväll?

Ska vi leka med siffror finns ju tre olika sätt som United har i sin arsenal. Det vanligast förekommande hittills är 4-2-3-1, följt av 4-3-3 och slutligen en 5-3-2 variant där den andra anfallaren brukat vara en spelare vi normalt sett snarare ser som en offensiv mittfältare.

Vad talar för 4-2-3-1? Det är det spelsystem Mourinho oftast använt under sin tid i United. Bristen på etablerade centrala mittfältare talar också för att Mourinho kommer välja att spela två centrala mittfältare, då den tredje spelaren sannolikt skulle bli någon av Victor Lindelöf, Daley Blind och Scott McTominay. Av dessa tror jag vi direkt kan stryka McTominay, Mourinho kommer helt enkelt inte starta med en såpass orutinerad spelare där. Blind har inte fått spela på mittfältet på extremt länge i United, allt talar för att Mourinho ser honom som en vänsterback som eventuellt också kan spela mittback. Men mittfältare, nej. Återstår då gör Lindelöf, som inte imponerat i sin Unitedkarriär hittills, och som inte heller han spelat mittfältare bra en halv evighet. Mourinho har ju dock sagt att han kan komma att användas på andra positioner än som mittback, men skulle han låta honom göra det i en tuff bortamatch i Ryssland? Tveksamt.

Vad talar emot 4-2-3-1? Mourinho är en försiktig general. 4-2-3-1 är den klart mest offensiva formationen United har, och Mourinho har respekt för tuffa bortamatcher vilket kan göra att han vill stärka upp försvaret mer till en början. Särskilt när Herrera, som vi får se som given ikväll, inte fått många minuter hittills och inte direkt imponerade i sitt inhopp mot Southampton.

Vad talar för 4-3-3? I princip det som talar emot 4-2-3-1; Mourinho är försiktig och vill stärka upp defensiven. Det kan mycket väl tänkas att vår käre coach på förhand skulle vara mycket nöjd med att få med sig en poäng borta mot ryssarna, och därför trycker in en extra central mittfältare för att balansera upp laget. CSKA spelar dessutom med tre centrala mittfältare, varav vi vet att åtminstone en (Wernbloom) är en saftig bit att tampas med.

Vad talar emot 4-3-3? Bristen på centrala mittfältare. Och, ska United vara så rädda för CSKA att vi går ner på en defensivare formation än vi normalt använder? Respekt för deras kunnande, absolut. Men det finns inte en enda spelare i CSKA:s trupp som jag skulle ta in i Uniteds trupp, så den individuella skickligheten skall väga över till Uniteds fördel.

Vad talar för 5-3-2? Att United har åtta backar, men endast sex mittfältare med sig. Det skulle också ge en rejäl defensiv stabilitet, något som (som jag nämnt tidigare) Mourinho diggar. Att varken Smalling eller Lindelöf direkt övertygat hittills, och minst en av de måste spela på grund av att Jones saknas, skulle också kunna tala för att Mourinho vill stärka upp mittförsvaret med en extra mittback. Herrera och Matic framför dem, och så tre mer offensiva spelare skulle kunna ge ett stabilt, kontringsstarkt United.

Vad talar emot 5-3-2? Skall man spela med wingbacks vore Antonio Valencia som klippt och skuren att ha med sig, men han är lämnad i England. Ashley Young skulle med lätthet ta en av kanterna, men vem skulle ta den andra? Blind och Darmian saknar den offensiva toppkvalitén, och Lingard som skulle kunna vara ett alternativ saknar defensiven som Mourinho lär önska.

Så, vad tror jag? Helt ärligt, jag har ingen aning. Mourinho är en svårläst herre, och har överraskat förr. Men om jag måste ge en gissning så tror jag faktiskt att det blir det sistnämnda, alltså 5-3-2, och efter viss betänketid chanser jag på den här startelvan:

De Gea
Young – Smalling – Bailly – Lindelöf – Blind
Herrera – Matic – Mata
Mkhitaryan – Lukaku

Mata har mer frihet att kliva fram, och Mkhitaryan kommer springa runt strax bakom Lukaku. Jag saknar dock snabbheten offensivt som Rashford och Martial ger, men det får vi väl kompensera med smartness.

Men, återigen, det kan bli något helt annat. Startelvan får vi om tre timmar.

Gustav Brinck-Larsen | 15:33 Historiken

Manchester United och CSKA Moskva har mötts fyra gånger tidigare. Facit är två segrar för United, samt två oavgjorda med en målskillnad på 6-4 i Uniteds favör. Av de två matcher som spelats i Ryssland har United vunnit en, 2009, och spelat en oavgjord, 2015.

Jag hade tänkt att vi skulle ladda upp med ett par inlägg från de olika matcherna, men då den klart bästa filmen jag hittade var en som innehöll samtliga mål, och en del chanser, från lagens alla fyra möten så kör vi på det istället.

Noterbart är att Antonio Valencia gjort två av Uniteds mål mot CSKA, samt spelat fram till ett. En lyckomotståndare hittills helt klart, dessvärre är han ju lämnad hemma i England den här gången, för lite välförtjänt vila.

Mikael Krekula | 14:54 United håller ut

United håller ut och vinner matchen med 2-1. Efter mål av Barlow och Gomes, båda i den första halvleken, kunde United till slut ta en ganska komfortabel seger. Men det hann bli lite, lite nerv när CSKA reducerade på slutet. Andra raka segern alltså och en kanonstart på turneringen för Nicky Butt och co. Mer om matchen senare. Nu lämnar jag över till Gustav igen så laddar vi för att även a-laget ska ta sin andra raka seger!

Mikael Krekula | 14:49 1-2

CSKA reducerar, på deras första målchans i princip till 1-2. Två minuter kvar av stopptiden…

Mikael Krekula | 14:45 Sista bytet

Angel Gomes går ut med fyra minuter kvar och in kommer Brandon Williams. United kontrollerar matchen bra med ett lugnt och sansat passningsspel.

Mikael Krekula | 14:32 Nytt Unitedbyte

James Garner kommer in istället för Aidan Barlow efter 73 minuters spel. Garner är ordinarie i U18 och spelar centralt på mittfältet, han byttes in även mot Basel.

Mikael Krekula | 14:25 Bra läge för Bohui

Bohui hade precis ett bra läge, framspelad av Gomes, men han avslutade i burgavlen.

Det verkar faktiskt som att Tanner tar högerbacksplatsen och att Laird, som spelat högerback hela matchen, flyttar över till vänster ändå. Märkligt att byta så mycket i backlinjen på en gång. 68 minuter spelat och inget tyder på att CSKA ska komma tillbaka.

Mikael Krekula | 14:18 Första bytet

United gör sitt första byte efter en timmes spel, ut går vänsterbacken Jake Kenyon – som nyligen kommit tillbaka från skada – och in kommer George Tanner som tar hans plats rakt av. Tanner trivs dock bäst till höger. United har fortsatt bra kontroll och det är närmare ett Unitedmål än en CSKA-reducering.

Mikael Krekula | 14:10 Lugn öppning

En ganska lugn öppning på den andra halvleken. Strax åtta minuter spelade och inte mycket att rapportera om, United ser ut att ha kontroll på det här.

Mikael Krekula | 13:57 Barlows mål

Det var ett väldigt vackert mål av Aidan Barlow som vi fick bevittna.

Mikael Krekula | 13:50 Ledning 2-0 i paus

United leder med 2-0 i paus borta mot CSKA Moskva efter en väldigt stark halvlek. Aidan Barlow och Angel Gomes har gjort målen, det var Barlows fjärde mål i hans sjätte start och Gomes femte mål i hans sjätte start. Spelmässigt är det relativt jämnt, men United har mer kvalitet i den sista tredjedelen, främst genom Boonen, Barlow och Gomes.

Domaren har hållit igen med korten i en väldigt tuff match, där han kanske borde delat ut två eller tre varningar.

Mikael Krekula | 13:38 2-0 Gomes!

Bohui blir neddragen just utanför straffområdet och domaren blåser frispark. Gomes tar hand om den och slår in den vid första stolpen, såg inte otagbar ut men 2-0 till United. Drygt fem minuter kvar av halvleken nu.

Mikael Krekula | 13:28 Miss av Gomes!

Ett fantastiskt inlägg från Boonen och Gomes får öppet läge, men han försöker ta med högern istället för att avsluta med vänstern och han missar bollen helt. Svagt! Annars har CSKA kommit in i matchen och känns lite hetare för tillfället. 15 minuter kvar av halvleken.

Mikael Krekula | 13:25 O’Connor blöder

Litet avbrott nu då O’Connor blöder från näsan efter att ha fått ett knä dit. 25 minuter spelade och fortsatt ledning för United.

Mikael Krekula | 13:10 United tar ledningen med 1-0

Det är Aidan Barlow som gör målet. Indy Boonen chippar fram en boll till Barlow, som tar ned på bröstet och på volley sätter han Uniteds ledningsmål.

Bara någon minut senare är Barlow nära igen, när han skjuter precis utanför efter ännu en passning från Boonen. Bra start av United med bara drygt tio minuter spelade.

Mikael Krekula | 13:06 Gomes i ribban

United skapar matchens första riktiga målchans efter fem minuter, men Angel Gomes skott från distans prickar ribban.

Mikael Krekula | 12:39 Laguppställningen för U19

Varken Angel Gomes eller Aidan Barlow fanns med när Uniteds U18-lag spelade 1-1 mot Newcastle. Nu är båda tillbaka i startelvan igen.

Så här ställer man upp i matchen mot CSKA Moskva som drar igång om 20 minuter:

Gustav Brinck-Larsen | 12:13 Uefa Youth League visas ej

Dessvärre tog jag fel, Uefa Youth League-matchen mellan CSKA och United visas dessvärre inte på MUTV. Den visas märkligt nog inte alls i Sverige.

Därför kommer Krekulas livebloggande här vara det klart bästa sättet att följa matchen på.

Gustav Brinck-Larsen | 11:31 Truppen som är med

Eftersom United redan i måndags reste till Moskva fick vi redan då reda på vilka spelare som var med, något vi rapporterade om i måndags.

Normalt sett brukar 20 spelare finnas med i truppen, men denna gång är det alltså dessa 19 som rest med.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira
Försvarare: Bailly, Smalling, Blind, Lindelöf, Tuanzebe, Darmian, Young
Mittfältare: Herrera, Matic, McTominay, Lingard, Mkhitaryan, Mata
Anfallare: Lukaku, Martial, Rashford

Som jag skrev i mitt inledande inlägg, jag kommer spekulera om potentiell startelva senare, men vi kan bara notera bristen på etablerade centrala mittfältare. Endast Herrera och Matic som det ser ut, då Blind inte längre kan anses som mittfältare även om undertecknad alltid sett det som hans bästa position.

Gustav Brinck-Larsen | 11:02 Just keep going

Vi är inne i veckan som stänger september. Med två matcher kvar i månaden får vi ju säga att det än så länge har gått helt okej för United. Sist såg det visserligen inte bra ut, men det blev ändå tre poäng mot Southampton och facit på de fem hittills spelade matcherna är fyra segrar och en oavgjord, med endast månadens första match (borta mot Stoke) som plump i protokollet.

Nu stundar den mest långväga bortamatchen, potentiellt för hela säsongen, å United har rest till Moskva för att möta CSKA. Bortamatcher i Ryssland är aldrig en lätt uppgift, även om United faktiskt är obesegrade i sina två tidigare bortamatcher mot armélaget.

Jag vill också hävda att United hade tur som fick CSKA borta så här tidigt. Vi hade kunnat ha oturen att tvingas resa dit i november eller december, då kylan ofta tagit ett grepp om Moskva och suget på en resa dit ofta är halvstort. Nu blev det istället en tidig match därborta, och väderleksrapporterna inför kvällen talar om knappa tio härliga plusgrader, uppehåll och rätt svag vind. Förutom att det är uppehåll är det alltså ganska likt Manchesterväder, så spelarna bör känna sig som hemma.

Vad får vi då se ikväll? Precis som Beijar spekulerar om i inför rapporten har Mourinho flaggat för att det mot visst motstånd kan bli fembackslinje. Med tanke på att Pogba, Fellaini och Carrick saknas på mittfältet, samt att CSKA tog en meriterande seger borta mot Benfica, vore det väl inte omöjligt att det här blir en match där vi får se Mourinho experimentera. Jag kommer spekulera mer i detalj om hur jag tror att startelvan blir senare under dagen, med all sannolikhet efter matchen i Uefa Youth League (se mer om det nedan), men klart bör vara att Matic och Herrera kliver ut på mittfältet.

För övrigt är inte mindre än åtta svenskar direkt involverade i kvällens match, om vi förutsätter att Mourinho inte sätter Lindelöf på läktaren. Förutom just Lindelöf finns finns den i mina ögon ofta underskattade köttaren Pontus Wernbloom på CSKA:s mittfält, för att sätta stopp för Uniteds anfallsspel. Utöver dessa två är de sex (ja, 6!) domarna i matchen också från Sverige, med Jonas Eriksson som herren som håller i pipan.

Men, kvällens match är inte det enda vi bjuder på idag, vi drar igång denna matchdagsblogg tidigt för att ge Krekula utrymme att liveblogga den andra Unitedmatchen idag. Klockan 13.00 spelar Manchester Uniteds U-lag mot CSKA i Uefa Youth League. För den som inte har möjlighet att se matchen på egen hand rekommenderar vi starkt att ni följer uppdateringarna här. Gruppens första omgång blev en målrik historia, United slog Basel med 4-3 medan CSKA åkte fick flyga hem från Lissabon efter att ha förlorat med 5-1 borta mot Benfica, så om de matcherna var en fingervisning kan det bli en rolig match att följa. Den ses enklast på MUTV, för den som har konto där.

När sedan ungdomsmatchen är över flyttar vi tillbaka allt fokus till kvällens match.

Nu drar vi igång.