Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19: CSKA Moskva – Man Utd 1-2

United tog sin andra raka seger i UEFA Youth League efter 1-2 borta mot CSKA Moskva. Aidan Barlow och Angel Gomes gjorde varsitt mål i den första halvleken och det räckte för seger.

Både Gomes och Barlow vilade när Uniteds U18-lag spelade 1-1 mot Newcastle, något som skulle visa sig ge stor effekt. Gomes hann nämligen pricka ribban tidigt i matchen innan Aidan Barlow satte Uniteds ledningsmål åtta minuter in i matchen, fint framspelad av Indy Boonen tog han ned på bröstet och avslutade på volley. Otagbart för CSKA-målvakten som knappt hann reagera.

United var mycket bättre i den första halvleken och det var inte orättvist när Angel Gomes satte 2-0 på en frispark. Frisparken var i utkanten av straffområdet men Gomes satsade ändå på skott och det gav lycka när den slank in vid den första stolpen. Var Barlows skott otagbart kan inte samma sak sägas om denna, den ryska målvakten kommer förmodligen gräma sig över att han inte tog den.

Den andra halvleken inleddes avvaktande och United såg ut att ha bra kontroll på händelserna. Det var nämligen närmare ett till mål för United än att CSKA skulle reducera, de var bleka och mäktade knappt med ett skott mot mål under 90 minuter. Men på stopptid kom det, ur ingenting egentligen kunde CSKA reducera och ge lite nerv till matchen till slut. United kunde dock, tämligen enkelt, hålla undan och bärga sin andra raka seger i Youth League. I skrivande stund möts Basel och Benfica, men United är givetvis i topp av tabellen efter två omgångar med sex poäng. Benfica kan dock ta över ledningen i gruppen vid vinst mot Basel.

I United, där hela laget stod för en väldigt stabil insats, stack den offensiva trion ut med Gomes, Barlow och Boonen som egentligen stod för all kreativitet framåt. Jag kan tycka att det är konstigt att Aidan Barlow inte är med i Englands U17-trupp som ska spela VM i Indien, Angel Gomes är ende Unitedspelare med i den truppen men Barlow är extremt funktionell och har en förmåga att nästan alltid göra mål, trots att han ofta inte har en anmärkningsvärd hög utgångsposition.

Men idag var framför allt Indy Boonen bra, planens bästa spelare. Bohui är duktig på att slita isär motståndarna med många och tunga löpningar, men skapar alldeles för lite farligheter och sätter sällan sina målchanser. Nishan Burkart utgick mot Newcastle med en skada och missade denna match, men jag kunde sakna honom idag när det fanns mycket ytor för hans fina löpningar att punktera matchen tidigare. Dessutom innebar det att det inte fanns någon striker på bänken.

Backlinjen spelade säkert, där O’Connor och framför allt unge Ethan Laird imponerade. Laird, som möter motståndare som är upp till tre år äldre än honom, spelade först högerback och sedan vänsterback.

Två raka segrar är väldigt starkt. Ändå saknas försvarsklippan Ro-Shaun Williams som återigen är skadad men kommer definitivt att förstärka det här laget senare.

CSKA Moskva – Man Utd 1-2 (0-2)

Uniteds mål: Barlow (8), Gomes (38)
United: Moutha-Sebtaoui; Laird, Warren, O’Connor, Kenyon (Tanner 60); Sang, Hamilton; Boonen, Gomes (B. Williams 86), Barlow (Garner 73); Bohui