Spelarbetyg: Manchester United – Crystal Palace 4-0

Embed from Getty Images

Manchester United stod igår för en mycket kompetent insats då Crystal Palace besegrades med 4-0 på Old Trafford. Juan Mata öppnade målskyttet, sedan fyllde Marouane Fellaini på med två mål och därefter fick Romelu Lukaku avsluta målskyttet.

Det var Uniteds vänsterkant som skapade målen, förarbeten av Marcus Rashford gånger två, Ashley Young och Anthony Martial förtjänar lika mycket beröm som målskyttarna.

Motståndet igår imponerade inte, varför betygen trots den överlägsna segern inte blir superhöga. Den som igår vaknade upp ur koma och såg matchen för att sedan få höra att Palace har idel förluster och noll gjorda mål hade inte blivit förvånad.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6,5

Göre en hygglig räddning efter en halvtimme, då det fortfarande bara är 1-0. Får avdrag för en hemsk passning tidigare i matchen. Har i övrigt inte mycket att göra. Min känsla är ändå att De Gea är en av många spelare som har höjt sig den här säsongen.

Antonio Valencia: 6

En spelare som inte har höjt sig den här säsongen är Antonio Valencia. Förra säsongen en aspirant på priset som årets Unitedspelare (han fick spelarnas pris). Nu är det många spelare före i kön. Inte för att Valencia på något sätt är dålig, han är fortfarande en mycket pålitlig ytterback, men han är en bit från förra säsongens höjder. Igår en hygglig insats där han på intet sätt glänser.

Chris Smalling: 7

Första ligamatchen för säsongen och Smalling gör en fin insats, även om det förstås var behagligt att vara mittback för United igår.

Phil Jones: 7,5

Phil Jones skakade av sig skada (om han nu verkligen var skadad, jag misstänker att Mourinho mörkade lite, för att ha en ursäkt att låta några spelare slippa resan till Moskva) och var ånyo en klippa i mittförsvaret. Ser vi till Jones prestationer den här säsongen är det lätt att förstå att Sir Alex Ferguson var så lyrisk när Jones värvades.

Ashley Young: 8

1 assist. Är just nu Uniteds bästa ytterback, något jag verkligen inte såg komma. Slår ett fantastiskt inlägg till Fellaini. Just inläggen är anledningen till att jag för tillfället håller honom högre än Valencia. Just inläggen till Fellaini, ja de har alltid fungerat. Fellaini har nu 19 mål som Unitedspelare, 7 gånger har Young agerat framspelare.

Defensivt finns det fortfarande lite att slipa på. Framför allt brukar Young fortfarande taktiken ”sparka ner motståndaren” lite för ofta.

Marouane Fellaini: 8

2 mål. Mourinho hävdade nyligen att Fellaini är i sitt livs bästa form. Det är svårt att argumentera mot det. Just nu går det mesta Fellainis väg. Igår håller han sig påpassligt framme för båda målen. I tillägg är han noggrann i passningsspelet och han utmärker sig defensivt med flest bollvinster i laget.

Nemanja Matic: 6,5

Efter en sensationell start på Unitedkarriären har Matic de senaste matcherna sett mänsklig ut. Gårdagens insats var hans sämsta som Unitedspelare. Han slarvade i passningsspelet vid några tillfällen, framför allt har jag en felpass i första halvlek på minnet, då Palace skapade en av sina få halvchanser i matchen. Fortfarande klart godkänd, dock.

Juan Mata: 7,5

Utbytt 77. 1 mål. Fick äntligen spräcka målnollan för säsongen. Överlag en fin insats, där han gör många bra saker.

Henrikh Mkhitaryan: 5,5

Utbytt 66. Mkhitaryan spelar med små marginaler och igår hade han inte marginalerna med sig. Det leder till många bolltapp. Igår hade han 59,3 procent av passningarna till rätt adress, att jämföra med säsongssnittet på 85 procent. Ofta kommer Mkhitaryan till lägen där han har chansen att ge lagkamraterna frilägen med relativt enkla passningar, i de lägena är han alldeles för slarvig.

Marcus Rashford: 8

Utbytt 72. 2 assists. Rashford hade igår förmånen att möta sin sämsta motståndare sedan han pensionerade Demichelis i Manchesterderbyt våren 2016. I den tredje matchminuten skickade Rashford upp Ward på läktaren och la upp för Matas 1-0-mål. Sedan skjuter han en frispark på Fellainis panna (Rashfords frisparkar tenderar att vara antingen perfekta eller förskräckliga) för en andra assist.

Romelu Lukaku: 6

1 mål. På intet sätt någon stor match av Lukaku. I slutändan står han ändå där och lägger in bollen i öppet mål, vilket räddar ett godkänt betyg. Elva mål på tio Unitedmatcher är enormt.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 66. Gör, igen, ett piggt inhopp. Så länge de offensiva fortsätter att leverera får han dock finna sig i att sitta på bänken.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 72. 1 assist. Kommer in och har omedelbart lekstuga. Bjuder Lukaku på 4-0. Mourinho måste hitta ett sätt att spela Martial, Rashford och Lukaku i samma startelva.

Ander Herrera: n/a

Inbytt 77. Det blev ett kort inhopp för spanjoren men han visade goda takter. Hade någon intelligent brytning och ett par vassa framspelningar.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS