Martial bäst i United; Chong på gång; Woodward gillar Facebook

Embed from Getty Images

Det är torsdagen den 5 oktober och det känns i ärlighetens namn som om den här landslagspausen varat i evigheter redan nu. Egentligen drar landskamperna igång just ikväll och i väntan på nagelbitande uppdateringar rörande skador på nyckelspelare får vi hålla till godo med lite lösryckta godbitar i nyhetsväg. 

Martial bäst i september

Anthony Martial har av fansen röstats fram som september månads spelare i Manchester United. Martial gjorde mål i såväl ligan, ligacupen och Champions League och han därtill spela sin 100:e match i röd tröja. Det mest synonyma får väl då anses vara att han inte anses vara bra nog för en plats i Frankrikes landslagstrupp. Det får Victor Lindelöf och Sverige känna sig fruktansvärt nöjda över. Martial kammade hem utnämningen med 41 procent av rösterna. Romelu Lukaku stannade på 31 procent, Marouane Fellaini på 20 medan Marcus Rashford fick nöja sig med åtta.

Chong repar sig bra

Igår besegrade det holländska U19-landslaget Malta med 3-0 i kvalet till EM i Finland nästa år. Man gjorde det utan Manchester Uniteds talang Tahith Chong. Anfallaren ådrog sig en allvarlig knäskada i januari i en U18-match mot Everton och har sedan dess kämpat för att ta sig tillbaka. Nu ser en comeback ut att närma sig, i alla fall om vi ska tro Uniteds U18-coach Kieran McKenna.

”Taith gör stora framsteg. Vi är nöja med var han är sett till den fysiska formen. Han går framåt i sin rehabilitering och blir starkare hela tiden.”

”Han gör ett stort jobb på planen rent funktionellt, precis som han har gjort hela tiden. Vi kommer inte att stressa honom, det får ta sin tid.”

Embed from Getty Images

Woodward siar in i framtiden

Manchester Uniteds vice-VD Ed Woodward uttalade sig i september positiv till att bland andra Facebook och Amazon skulle ge sig in i kampen om rättigheterna då det gäller att visa Premier League. Nu kan det tänkas att åtminstone Facebook hör bön. Bland andra The Guardian rapporterar att Facebook inte stänger ute möjligheten att delta i budgivningen då det gäller rättigheterna till Premier League för perioden 2019-2022. Amazon sänder redan nu tennis online och ses också, som sagt, som en potentiell budgivare. Just nu ägs rättigheterna av BSkyB och BT, och den gode Woodward ser förstås det rent ekonomiska i det hela. Desto fler intressenter, desto högre bud, desto mer pengar i klubbarnas kassakistor. Vem som betalar i slutändan? Fansen, givetvis.

Embed from Getty Images

Svensk 14-åring tränar med juniorerna

Näste svensk i Manchester United kan heta Rines Arifi. Det är 24Malmö.se som rapporterar om att den 14-årige talangen, till vardags i Husies 03-lag, kommer att träna med juniorerna i slutet av oktober. Arifi är till vardags innermittfältare och med tanke på vilka framgångar skåningar rönt förr i United så får vi ställa oss försiktigt positiva.

Zlatan har ny gymkompis

Till sist konstaterar vi att Zlatan hittat en ny kompis på gymmet när han nu rehabiliterar inför stundande comeback.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS