Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sky vill flytta Unitedmatch till julafton; De Gea till VM, Matic förlorande målskytt

Får vi en Manchester United-match på julafton? Ja, det kan faktiskt bli så, även om beslut ännu inte är fattat i frågan. Det är bortamatchen mot Leicester City, preliminärt den 23 december, som i så fall är aktuell.

I landslagssvängen var det goda nyheter för David de Gea, då hans Spanien igår kväll bokade en VM-plats. Sämre lycka för Nemanja Matic och Serbien, om än VM-biljetten fortfarande är i egna händer.

Sky vill visa United på julafton

Vi har tidigare berättat att Sky Sports har planer på att visa fotboll på julafton. Då var det tal om att Arsenals match mot Liverpool skulle läggas på julafton. Detta har emellertid inte varit möjligt att genomföra, då Arsenal inte får ihop tillräckligt med personal för en match på julafton.

Istället siktar Sky Sports nu in sig på Uniteds bortamatch mot Leicester. Detta enligt Sam Wallace, som är chefsfotbollsskribent på Telegraph.

Både United och Leicester ska vara starkt kritiska till förslaget och beslut är ännu inte fattat. Problemen som Arsenal hade med att få personal till matchen kan även drabba Leicester. Vidare finns det en oro för att räddningstjänsten sätts under ytterligare press, under en tid på året då deras resurser redan utnyttjas hårt.

Ett ytterligare krux är också att rugbylaget Leicester Tigers har hemmamatch på julafton. De båda lagen brukar inte spela hemma på samma dag.

Anledningen till att Sky Sports propsar på att flytta minst en match till julafton är att omgången räknas som en vanlig helgomgång. Enligt avtalet måste Sky då visa match på söndagen, annars förlorar de rätten att visa den matchen. En tycker ju att det borde gå att hitta en kompromiss.

De Gea till VM

Spanien hade inga problem med att besegra Albanien i VM-kvalet. Redan efter 26 minuter satte Thiago 3-0, vilket skulle visa sig bli slutresultatet. David de Gea vaktade givetvis det spanska målet och fick göra ett par räddningar.

Samtidigt fick Italien nöja sig med 1-1 mot Makedonien. Därmed är Spanien klara för VM.

De Gea kommer givetvis att resa till Ryssland i sommar. Frågan är om den spanska förbundskaptenen även ger Ander Herrera eller Juan Mata chansen.

Målskytten Matic får vänta på VM-biljetten

Serbien hade chansen att säkra en VM-biljett igår kväll. Så blev det icke, då Österrike vann med 3-2 på hemmaplan. Nemanja Matic, som givetvis spelade hela matchen, satte 2-2 i den 83:e matchminuten. I slutet kunde Österrike dock vinna matchen.

Nu har Serbien ändå ödet i egna händer. En seger hemma mot Georgien på måndag garanterar VM-spel. Vid ickeseger har de dessutom några räddningsplankor.

Mållöst för Bailly

Elfenbenskusten fick nöja sig med 0-0 borta mot Mali. Statistiken indikerar att det var Mali som låg på för segern. Eric Bailly spelade givetvis hela matchen i mittförsvaret. Han blev varnad mitt i den första halvleken.

För Elfenbenskusten väntar nu en avgörande match hemma mot Marocko i november. De exakta förutsättningarna är ännu inte klara, då Marocko möter Gabon ikväll. Troligen kommer en seger att vara nödvändig för Baillys mannar.

Oavgjort för Darmian

Matteo Darmian spelade hela matchen, som vänster vingback, när Italien alltså spelade 1-1 mot Makedonien. Poängtappet spelar med största sannolikhet ingen större roll. Italien har säkrat andraplatsen i gruppen och de hade ingen realistisk chans att vinna gruppen. Även vid en förlust borta mot Albanien i sista omgången ska det väldigt mycket till för att Italien inte ska få en playoffplats.

Skön seger för Fosu-Mensah

Timothy Fosu-Mensah spelade hela matchen, av laguppställningen att döma som mittback, då Hollands U21-landslag vann med 3-0 mot Lettland. Alla målen i den första halvleken. Det var Hollands första seger i EM-kvalet.

England toppar gruppen efter 3-1 mot Skottland igår. Inga Unitedspelare i aktion. Målvakten Dean Henderson fick nöja sig med en plats på läktaren.

Oavgjort för juniorerna

Uniteds juniorer spelade igår 1-1 mot Leicester i en träningsmatch. Trots att det var en träningsmatch blev det en hetlevrad affär. Bland annat utbröt ett bråk med i stort sett alla inblandade spelare.

Brandon Williams gjorde Uniteds mål efter en halvtimme. Leicester kvitterade en kort tid senare.

Zlatan snart på Carrington på heltid

Hittills har Zlatan Ibrahimovic till stora delar skött sin rehabilitering på egen hand. Bara sporadiskt har han använt Uniteds anläggning Carrington. Mot slutet av den här månaden ska han emellertid vara tillbaka på Carrington på daglig basis. Detta så att United ska kunna övervaka slutfasen av rehabiliteringen, rapporterar Rob Dawson för ESPN.

Någon ny prognos för Zlatan får vi inte och comebacken kan säkert dröja till det nya året.

Marcos Rojo är också på bättringsvägen efter en allvarlig knäskada. Inte heller där har vi någon bestämd prognos. Indikationerna är ändå att Rojo är närmare comeback än Zlatan och argentinaren deltar på delar av lagets träningar.

Dagens landskamper

  • 13.00: Belgien U19 – Ryssland U19 (träningsmatch, spelas i Marbella) [Boonen, Moutha-Sebtaoui]
  • 18.00: Bosnien-Hercegovina – Belgien (VM-kval) [Fellaini]
  • 18.00: Sverige – Luxemburg (VM-kval) [Lindelöf]
  • 20.00: Irland U19 – Cypern U19 (EM-kval, spelas på Irland) [O’Connor]
  • 20.45: Vitryssland – Nederländerna (VM-kval) [Blind]

Romelu Lukaku stannade hemma i Belgien när hans landslagskamrater reste till Sarajevo för kvällens match.

Landslagskollen: VM-kval och konsten att undvika skador