Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Angel Gomes målskytt i VM, Henrikh Mkhitaryan i kvalet; David de Gea nominerad

Det är Manchester United-vecka! På lördag smäller det, då United åker till Anfield för  att piska Liverpool.

Det blir intressant att se hur José Mourinho tar sig an matchen. Förra säsongen valde han ofta en defensiv balans i toppmatcherna, inte minst i bortamatchen mot Liverpool. Jag undrar om det verkligen är vägen till framgång på lördag. Ingen tvekan om att Liverpools svaghet är försvarsspelet, så framgångsreceptet bör vara att utnyttja det. Dock kan det förstås vara klokt att anfalla på kontring.

Med Paul Pogba och Marouane Fellaini på skadelistan misstänker jag att José Mourinho kommer att välja en 5-3-2-formation på lördag. Även Michael Carrick är tveksam till spel men jag kan inte se att han ska få speltid oavsett. Det lämnar Ander Herrera och Nemanja Matic som etablerade mittfältsalternativ och då tror jag att Mourinho vill balansera med en extra försvarare.

Den största matchen

I den mindre viktiga delen av världen spelas det fortfarande landskamper. Tack och lov inga rapporter om skadade Unitedspelare den här gången.

Gomes målskytt för England

Igår gick England in i U17-VM. De gjorde det övertygande med en 4-0-seger mot Chile.

Manchester United representeras av Angel Gomes i turneringen. Av oklar anledning fick han igår inleda på bänken. Först i mitten av andra halvlek byttes Gomes in. Hans status i truppen illustreras ändå av att han tog över kaptensbindeln när han byttes in.

Gomes gjorde det mesta av sin tid på planen, då han satte 4-0 med en briljant frispark. Vi får nästan ge Gomes en assist också, då han skapade friläget som gav frisparken (och utvisning på Chiles målvakt) med en magisk genomskärare.

England ställs mot Mexiko i nästa match, på onsdag klockan 13.30. Förhoppningsvis med Gomes i startelvan.

Höjdpunkter från matchen finns på Fifas Youtube. (Vi har inte betalat våra mutor till Fifa och får därför inte bädda in klippet här.)

Mkhitaryan avslutade som målskytt

Armenien avslutade VM-kvalet med en 1-1-match borta mot Kazakstan. Lagkapten Henrikh Mkhitaryan spelade givetvis hela matchen. Det var också Mkhitaryan som gjorde Armeniens mål, då han sprang sig fri på en genomskärare och elegant chippade in 1-0.

Att Armenien skulle sluta näst sist i gruppen, före just Kazakstan, var klart på förhand.

England avslutade med seger

England avslutade också VM-kvalet igår, med vad som effektivt var en träningsmatch. Via 1-0 borta mot Litauen gick England igenom kvalet obesegrade (åtta vinster, två oavgjorda), vilket bäddar för en åttondelsfinalförlust i Ryssland.

Marcus Rashford fick spela från start, då den engelska filosofin säger att talanger ska slitas på. Idiotiskt förstås, men Rashford klarade sig tack och lov helskinnad från tillställningen. Det blev 72 minuters spel för Rashford.

Jesse Lingard, som behöver speltid, fick nöja sig med ett kort inhopp. Chris Smalling, som också behöver speltid, satt på avbytarbänken och frös. Tänk så mycket bättre det hade varit för Smalling att vara på Carrington och drilla försvarsspel med José Mourinho.

Dagens landskamper

Nemanja Matic och Serbien behöver en seger för att garantera VM-spel.

  • 16.30: Irland U21 – Israel U21 (EM-kval) [O’Hara]
  • 20.45: Albanien – Italien (VM-kval) [Darmian]
  • 20.45: Serbien – Georgien (VM-kval) [Matic]
  • 20.45: Israel – Spanien (VM-kval) [De Gea]

Landslagskollen: VM-kval och konsten att undvika skador

De Gea nominerad

Vi gratulerar David de Gea som är en av 30 spelare som har nominerats till Ballon d’Or.

Nomineringarna presenteras pö om pö. Hittills har 15 av 30 nominerade spelare offentliggjorts, De Gea är ensam Unitedspelare att vara nominerad.

I väntan på United…

Anfield. 22 mars 2015. Juan Mata.