Spelarbetyg: Liverpool – Manchester United 0-0

Embed from Getty Images

Manchester United är fortfarande obesegrat i årets Premier League, detta efter att ha spelat 0-0 borta mot Liverpool på lördagen.

Ett oavgjort resultat borta mot Liverpool kan ofta anses godkänt, och poängen är alltid välkommen. Tyvärr såg spelet inte speciellt bra ut, United lyckades under hela andra halvlek inte skapa någon form av eget spel. Lagets enda riktiga chans (Matics skott fanns också, men där hade Mignolet koll) hade Romelu Lukaku strax före halvtid, men han sköt mer eller mindre rakt på Mignolet. Matchens höjdpunkt, ur Unitedsynpunkt, får anses vara David de Geas superräddning efter 34 minuter.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 8

Står, som sagt, för en räddning som inte är av denna värld då han med en benparad hindrar Matip från att göra ett givet mål. Utöver detta är han bra och stabil, klart bästa Unitedspelare idag.

Antonio Valencia: 6

En defensiv match för Valencia, då United inte lyckas få igång speciellt mycket spel vilket skulle gett honom chansen att gå mer framåt. Får god hjälp av Young och har ganska bra koll på sin sida utan att glänsa.

Chris Smalling: 7

Vinner mycket i luften och gör generellt en bra match, vilket krävdes av honom idag. Aggressiv och säker i sitt spel.

Phil Jones: 7

Borde fått en åtta, men hans indianare som gav Liverpool ett superläge direkt i andra halvlek samt att han släppte bollen på ett inlägg vilket gav Emre Can chansen att göra mål drar ner betyget. Utöver dessa två fadäser spelar även Jones riktigt bra och är den som leder backlinjen.

Matteo Darmian: 6

Ställs mot snabbe Salah, och lyckas på något sätt göra det rätt bra utan att det egentligen känns tryggt någon gång. Ruskigt trött på slutet och borde kanske blivit utbytt med tio minuter kvar.

Ander Herrera: 5

Inledde bra, med bland annat en fin brytning på mittplan efter bara ett par minuter. Men sen försvinner han från matchen och i andra halvlek känns det som att han knappt har någon koll alls. Jag gillar inte heller att han vid flera tillfällen söker frispark alldeles för tydligt och då ställer sina lagkamrater i svårare situationer när domaren inte blåser.

Nemanja Matic: 6

Ägde inte mittfältet som vi vant oss vid. Vid flera tillfällen när han hade boll kändes det som att han trodde sig ha mer tid än vad han egentligen hade. Hade ett jätteskott som förtjänade ett bättre öde, men den smet ett par decimeter över. Defensivt stabil och placeringssäker som vanligt.

Ashley Young: 6

Utbytt 92. Får godkänt, knappt. Räddas av att han hela tiden är med hem och hjälper Valencia. Har otur med flera domslut tidigt i matchen som kanske satte sig på honom, för offensivt var han inte speciellt farlig alls.

Henrikh Mkhitaryan: 5

Utbytt 63. Spelade tydligen hela 63 minuter. Var med och byggde upp Lukakus chans strax före halvtid, annars var det inte mycket Mkhitaryan i den här matchen.

Anthony Martial: 5

Utbytt 65. De få gånger han faktiskt fick bollen på fötterna och utmanade höll det på att hända saker. Problemet var att det hände alldeles för sällan. Oftast sprang han där på sin vänsterkant, gjorde ett okej jobb defensivt men fanns inte som alternativ när backlinjen behövde någon att spela.

Romelu Lukaku: 5

Ja, Lukaku var extremt isolerad och många bolltapp berodde på att han inte fick något understöd. Men han hade alldeles för svårt i kamperna mot Lovren, och när man får ett sånt jätteläge som han fick måste bollen bara sitta. Plus för när han körde över Gomez i första halvlek.

Jesse Lingard: 6

Inbytt 63. Ett klassiskt Lingard-inhopp, den här gången centralt. Springer och jagar utan att egentligen få tag i bollen speciellt mycket, men han gör det ändå okej.

Marcus Rashford: 5

Ersatte Martial för att gå framåt på vänsterkanten sista 25 minuterna. United är dock mer eller mindre komplett usla under den perioden, och Rashford gör ingenting för att höja laget tyvärr. Svårt läge att komma in visserligen, men något mer vill vi se för att det skall bli godkänt.

Victor Lindelöf: N/A

Inbytt 92. Spelade för kort tid för att betygsättas. Victor Lindelöf har gjort Premer League-debut. En minuts spel blev det, som innermittfältare. Nu väntar vi bara på att han skall få sin första bolltouch i ligan, för den där runda saken rörde han inte idag vad jag såg.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS