Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 41

Endast två spelare som spelade från start i sina låneklubbar den här veckan, bägge dessa var målvakter.

Dean Henderson, Shrewsbury

Var tillbaka i Shrewsbury efter att ha suttit på läktaren för Englands U21-lag under landslagssamlingen. Shrewsbury mötte Plymouth på bortaplan och var länge i underläge men en kvittering till 1-1 med tio minuter kvar räddade laget, och man är fortsatt obesegrade i ligan men fick dock se sig passerade av Wigan i tabellen. Henderson hade inte sin bästa match. Visserligen kunde han inte göra något på målet och han gjorde några räddningar, men han stod för två osäkra ingrepp som höll på att resultera i ett baklängesmål men han hade flytet med sig.

Regan Poole, Northampton

Var kvar på bänken matchen igenom när Northampton återigen förlorade och återigen förblev mållösa efter 0-1 hemma mot AFC Wimbledon. Många hade räknat med att få se Poole från start, antingen som defensiv mittfältare, högerback eller till och med mittback, men Hasselbaink ville annat och trots tre byten blev Poole kvar på bänken matchen igenom.

Sam Johnstone, Aston Villa

Fick se sitt lag bli helt överkörda av Wolves på bortaplan. Segersiffrorna skrevs endast till 2-0 i hemmalagets favör och hade det inte varit för Johnstone hade siffrorna kunnat bli ännu större. Johnstone gjorde nämligen en stark insats och Birmingham Mail ger honom betyget 8, vilket är klart bäst i Aston Villa.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Det fanns ingen plats i truppen för Devonte när Scunthorpe förlorade borta mot Rotherham med 0-2.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Nej, ingen CBJ i truppen nu heller, när Leeds återigen förlorade. Den här gången blev Reading på hemmaplan för svåra och laget föll med 0-1.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Fick, lite överraskande, inleda på bänken när Crystal Palace tog emot Chelsea. Palace visade dock upp en helt annan sida än tidigare och fullständigt körde över Chelsea inledningsvis, 1-0 var i underkant efter bara 15 minuters spel. Chelsea kvitterade sedan på hörna innan Zaha satte 2-1 precis innan pausvila. Palace hade sedan läge på läge att avgöra i den andra halvleken men fick nöja sig med 2-1! Fosu-Mensah gjorde ett inhopp i den 85:e matchminuten när han bytte med Mcarthur. TFM spelade i princip högerytter i ett 4-4-2 och vann en och annan duell på slutet när Chelsea lyfte långt.

Matty Willock, FC Utrecht

Satt kvar på bänken matchen igenom när Utrecht besegrade Heerenveen med 3-1 på hemmaplan. Willock har gjort bra ifrån sig när han spelat, men tycks inte riktigt ha det förtroendet från tränaren ändå. Laget spelar med tre innermittfältare men än så länge tar han ingen plats, och det är klent med inhopp också. Det är främst i b-laget och i cupspelet han fått sin speltid, nu gäller det att försöka utöka speltiden även i ligaspelet.

Andreas Pereira, Valencia

Inledde derbyt mot Real Betis på bänken. Vid ledning 0-4 och kvarten kvar byttes Pereira in och inom loppet av tio minuter hade hemmalaget gjort tre raka mål. Men det var inte över där, i den 88:e minuten satte Zaza femman för Valencia och på stopptid slog Pereira själv till med ett riktigt drömmål och såg till att fastställa slutresultatet till 3-6. Pereira hann även dra på sig ett gult kort.

https://twitter.com/mufcgif/status/919665415567134722

För Pereiras del är det svårt att slå sig in i startelvan just nu, det verkar vara primärt som vänsterytter tränaren vill använda honom. Men Pereira har även spelat till höger samt på det inre mittfältet. Problemet är att hans största konkurrent om en plats i startelvan är Guedes, som i den här matchen gjorde ett mål och en assist. Även båda anfallarna gjorde mål. Pereira får i princip speltid varenda match, och allt som oftast ganska mycket speltid också. Det är tydligt att det finns ett förtroende, men Valencia har öppnat La Liga övertygande och ligger för närvarande på en andraplats i tabellen.