Reserverna: West Ham – Manchester United 4-2

Uniteds reserver åkte på sitt sjätte raka poängtapp och befäster sin position längst ner i tabellen efter 2-4 mot West Ham. Demetri Mitchell gjorde Uniteds båda mål i matchen.

Uniteds reserver har en tung säsong. Endast en vinst, en vinst som kom i premiären dessutom, och laget är placerat längst ned i botten av tabellen. Man inledde emellertid på ett fantastiskt sätt i bortamötet med West Ham när Demetri Mitchell satte ledningsmålet efter bara två minuter. Mitchell spelade yttermittfältare eftersom Luke Shaw spelade vänsterback. Den fina framspelningen kom från Indy Boonen.

West Ham kvitterade efter 24 minuters spel men United var inte sena med att återta ledningen, återigen var det Demetri Mitchell som visade sin målfarlighet när han efter 35 minuter gjorde mål nummer två för United. James Wilson sköt, men Mitchell var snabbt framme och tryckte in returen. West Ham gav sig aldrig, och vi skulle få bevittna ännu en tvåmålsskytt när Martinez strax innan paus gjorde sitt andra mål och kvitterade till 2-2.

Vi skulle få se ett tidigt mål i en andra halvleken också och det var West Ham och Martinez igen, hans tredje mål i matchen, när han nickade in 3-2 till hemmalaget. West Ham ökade sedan på till 4-2 efter 65 minuter och United såg ut som ett slaget lag. Trots tidiga byten i den andra halvleken gav det ingen effekt på Uniteds anfallsspel men det var ingen tvekan om att försvaret svek den här gången.

Luke Shaw imponerade inte nämnvärt och frågan är hur länge han blir kvar i Manchester United ens. Överlag finns det inte mycket positivt att rapportera om, mer än att Demetri Mitchell är lagets bästa spelare, oavsett om han spelar ytterback eller yttermittfältare. Det är en spelare som a-laget skulle kunna ha nytta av i nuläget då vänsterbacksplatsen ännu inte befästs av någon. Jag har mycket svårt att tro att Mitchell skulle göra ett sämre jobb än till exempel Blind.
Ett annat glädjeämne var att Ro-Shaun Williams byttes in och gjorde därmed comeback efter en tids skadefrånvaro. Williams har länge spåtts en lysande framtid, men skador har gjort att någon utväxling ännu inte kommit.

United ligger sist i tabellen och även om laget spelare för spelare kunde vara bättre har tränare Sbragia misslyckats rejält hittills och bör definitivt ifrågasättas.

West Ham – Manchester United 4-2 (2-2)

Uniteds mål: Mitchell (2, 35)
United: O’Hara; Riley, Warren, Scott (R. Williams 51), Shaw; Whelan, Kehinde; Boonen (Hamilton 70), Buffonge, Mitchell; Wilson (Bohui 51)


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS