Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Benfica – Manchester United 0-1

Embed from Getty Images

Manchester United är i princip klart för åttondelsfinal i Champions League efter ännu en hållen nolla och ännu en gruppspelsseger. Benfica föll med 1-0 i Lissabon på onsdagskvällen efter ett minst sagt märkligt mål signerat Marcus Rashford. Annars gav kvällen inte mycket mer än ett antal gäspningar bortsett från ett fortsatt rätt disciplinerat försvarsspel. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

De Gea får spela i Europa i år och gör det fortsatt med den äran. Hållen nolla trots ett för honom hyfsat obekant mittbackspar. Hade i ärlighetens namn inte jättemycket att göra.

Daley Blind: 5,5

Kanske det mest otippade valet i startelvan då många av oss nog hade räknat in Ashley Young eller Matteo Darmian. Gör en slät figur, har sämst passningsprocent av backarna och när han väl löper offensivt löper han offside.

Victor Lindelöf: 6,5

Förmodligen ”Vigges” bästa match i Manchester United så här långt, även om det för honom bekanta motståndet var rätt tamt. Visar att han kan spelet med fötterna. Startar för första gången i ligan på lördag?

Chris Smalling: 6

Habil insats även från Smalling även om han inte heller sätts på de där största proven. Gör ändå en godkänd insats och känslan är ändå att Smalling höjt sig jämfört med fjolåret. Det behöver vi.

Antonio Valencia: 6

Gör sin första match i Europa i år och funkar, som brukligt, bättre än sin kollega Blind offensivt. Drar på sig en varning då han inte hänger med defensivt nere i hörnet.

Ander Herrera: 5

Startar för andra matchen i rad och insatsen är jämförbar med den på Anfield i lördags. Kommer fel i positionsspelet och majoriteten av bollarna framåt går fel. Lever i en skyddad tillvaro till följd av skadeläget.

Nemanja Matic: 6

Bättre än de tidigare matcherna mot sitt forna lag. 90 procent av passningarna sitter och serben känns lugn och stabil. Kunde ha blivit målskytt i första.

Henrikh Mkhitaryan: 4

Utbytt 90+2′. Mkhitaryan var usel mot Liverpool och fortsatte på samma spår mot Benfica. Låg passningsprocent och utbytt. Borde ha fått lämna planen tidigare. Borde petas. Nu.

Juan Mata: 6

Utbytt 83′. I rollen han kanske gillar bäst, släpande bakom anfallaren. Blir i och för sig utbytt, men ska ha beröm för jobbet han gör. Inte Matas fel att den övriga offensiven är så pass matt.

Marcus Rashford: 6,5

Utbytt 76′. Troligt att många ropade på Martial under första halvlek, men Rashford spelar upp sig och avgör trots allt matchen. Bäst av de offensiva, tar sig för knät och blir utbytt.

Romelu Lukaku: 5

Lukaku gör en anonym insats och lite får vi väl lasta på Mkhitaryan för det. Samtidigt förmår belgaren inte att skapa chanser på egen hand mot ett på pappret svagt hemmaförsvar. Känns trött.

Anthony Martial: N/A

Inbytt 76′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jesse Lindgard: N/A

Inbytt 83′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: N/A

Inbytt 90+2′. Spelade för kort tid för att betygsättas.