Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Huddersfield Town – Manchester United

Embed from Getty Images

Efter regn kommer solsken. Efter veckomatch i Europa kommer lördagsmatch på klassisk sändningstid. Manchester United åker, för ovanlighetens skull, till Kirklees Stadium (eller John Smith’s Stadium om ni så vill) för möte med serienykomlingen Huddersfield. Blir det här matchen då Victor Lindelöf gör sin första start i världens bästa fotbollsliga?

Manchester United

Manchester United är nyligen hemkomna från Lissabon och 1-0-segern mot Benfica i onsdags. Tredje raka segern i Champions League innebär i praktiken en plats i tombolan i Nyon den 11 december. Nu pratar vi åter Premier League och möte med en av årets serienykomlingar, Huddersfield.

José Mourinho höll som brukligt presskonferens under fredagen. Beskeden från den var ungefär lika diffusa som väntat. Marcus Rashford fick en smäll mot knät i Lissabon men kan trots det finnas med mot Huddersfield. I övrigt är det samma gamla vanliga visa. Eric Baillys landslagsskada spökar fortsatt, Phil Jones är egentligen trasig men kan spela, medan Marouane Fellaini och Paul Pogba räknas bort på mittfältet. I positiva ordalag kring skadeläget kan vi upprepa att Marcos Rojo är veckor ifrån en comeback, men det troliga är ändå att Mourinho ger argentinaren speltid med reserverna eller i Champions League när avancemanget där väl är säkrat så där på riktigt.

Embed from Getty Images

David De Gea behövde knappt duscha efter onsdagsmatchen och lär fortsätta i målet. I mittförsvaret borde Chris Smalling och Victor Lindelöf ligga bra till för spel då duon inte gjorde bort sig mot Benfica. Isåfall skulle Lindelöf göra sin första start i Premier League. På kanterna lär vi få se Matteo Darmian och Ashley Young. Varför? Antonio Valencia tenderar att vara trött medan Daley Blind inte var bra i onsdags. På det defensiva mittfältet får Nemanja Matic sällskap av en fortsatt underpresterande Ander Herrera då skadeläget inte bjuder in till andra möjligheter.

Embed from Getty Images

Romelu Lukaku är så given som en anfallare i ett lag utan Zlatan Ibrahimovic kan bli, medan det är mer intressant att se vem som flankerar honom. Med Rashford eventuellt ur spel lär Anthony Martial vara det givna valet på en av kanterna, och även om Jesse Lingard är långt ifrån en personlig favorit för undertecknad så vore det ändå skäl att peta Henrikh Mkhitaryan sett till de senaste insatserna i ligan och Champions League. Bakom Lukaku? Juan Mata.

Seger är det ända som godkänns då Manchester city lär göra processen förhållandevis kort mot Burnley med start samma klockslag som United. Efter mötet med Huddersfield väntar Swansea i ligacupen på tisdag. I den bästa av världar kunde United tänkas spara spelare så väl på lördag och tisdag med tanke på att Tottenham står för motståndet nästa helg. Nu är skadeläget vad det är och det lär bli minimalt med rotation i leden.

Möjlig startelva:

De Gea
Young, Smalling, Lindelöf, Darmian
Matic, Herrera
Lingard, Mata, Martial
Lukaku

Huddersfield Town

David Wagners Huddersfield Town tog sig upp i Premier League genom play off i våras. Väl i finrummet inledde man rätt hänsynslöst och tog två raka segrar mot Crystal Palace och Newcastle innan verkligheten kom emot. Sedan den 26 augusti har man plockat totalt tre poäng på sex matcher i form av tre oavgjorda och tre förluster. Hade man inte inlett så pass bra som man gjort så får det nog ses som osäkert om Wagner varit kvar nu. 2-0-förlusten mot Swansea senast var tung sett till att walesarna förväntas vara indragna i bottenstriden även de.

Inlånade danske målvakten Jonas Lössl har varit Wagners förstaval under hösten och lär stå i mål även på lördag. I fyrbackslinjen lär Tommy Smith spela ute till höger medan mittbacksduon lär bestå av nyförvärvet från FC Köpenhamn, Mathias Jörgensen, samt tyske vicekaptenen Christopher Schindler. Vänsterbacken Scott Malone klev av förlustmatchen mot Swansea senast men rapporteras inte vara skadad.

Embed from Getty Images

På mittfältet, som i Wagners värld består av fyra man, klev danske Philip Billing av skadad mot Swansea. Troligt är att han ersätts av amerikanen Danny Williams. Jonathan Hogg lär bli Williams partner centralt. På kanterna får vi anta att Wagner fortsätter med Elias Kachunga och Rajiv van La Parra. Den förstnämnde gjorde succé inlånad från Ingolstadt i fjol men har haft svårare att prestera nu när övergången blivit permanent. På topp lär Wagner spela belgiska nyförvärvet Laurent Deportie och en av engelsk fotbolls förlorade talanger, Tom Ince. Sett till hur Wagner spelat hittills kan Deportie tänkas gå som spets med Ince bakom.

Embed from Getty Images

Huddersfield drog på sig fem gula kort i förlustmatchen mot Swansea förra helgen och är i och med det ligans näst mest varnade lag tillsammans med Crystal Palace. Bägge lagen har 17 varningar hittills. Värst är West Ham med 18 varningar.

Möjlig startelva:

Lössl
Smith, Jörgensen, Schindler, Malone
Kachunga, Hogg, Williams, van La Parra
Ince
Deportie

Historik

Manchester United och Huddersfield har aldrig mötts i Premier League-sammanhang, så lördagens match blir på det viset historisk. Vi får gå tillbaka till säsongen 1971-72 för att hitta det senaste mötet lagen emellan. United vann då hemma med 2-0 efter mål av George Best och Ian Store-Moore. Lagen har mötts totalt 45 gånger, och där har United ett klart övertag sett till statistiken. Bryter vi ner samma statistik till spel på bortaplan så är det sämre. Huddersfield har åtta segrar mot Uniteds sju och något bättre målskillnad.

Visste ni att…

..Huddersfields manager David Wagner gjort en U21-landskamp för Tyskland, men åtta a-landskamper för USA? Han har även tagit hem UEFA-cupen som spelare för Schalke 04. Säsongen 1996-97, då turneringen ännu avgjordes i direkta utslagningsmatcher, gick Schalke till final mot Inter. Väl där vann lagen varsin finalmatch med 1-0 innan tyskarna var bättre på straffar. Wagner fick en bänkplats i returmötet, men ingen speltid.

Matchfakta

Huddersfield Town
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 9
Tid: Lördagen den 21 oktober 2017, 16.00
Plats: Kirklees Stadium, Huddersfield
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Carrick (vad, inget datum)
 • Fellaini (knä, slutet oktober)
 • Ibrahimovic (knä, december)
 • Pogba (hamstring, slutet oktober)
 • Rojo (knä, november)
Tveksamma:

 • Bailly (ljumske)
 • Jones (skadad)
 • Rashford (knä)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 2:a6-2-021-220
Borta:5:e2-2-07-28
Bästa målskytt: Lukaku (7)
Disciplin: 11 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V20/9Burton AlbionHLC4-1
V23/9SouthamptonBPL1-0
V27/9CSKA MoskvaBCL4-1
V30/9Crystal PalaceHPL4-0
O14/10LiverpoolBPL0-0
V18/10BenficaBCL1-0

Huddersfield Town

Skador:

 • Billing (fot, inget datum)
 • Hefele (vad, mitten november)
 • Palmer (lår, mitten november)
 • Stankovic (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Mounie (vad)
 • Quaner (vad)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 12:e2-3-35-99
Hemma:14:e1-2-12-55
Bästa målskytt: Mounie (2)
Disciplin: 17 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F11/9West HamBPL0-2
O16/9LeicesterHPL1-1
F19/9Crystal PalaceBLC0-1
O23/9BurnleyBPL0-0
F30/9TottenhamHPL2-4
F14/10SwanseaBPL0-2

United mot Huddersfield

Totalt: 4520-15-1086-64
Premier League: 00-0-00-0
Borta: 217-6-832-39
SENASTE MÖTENA
O1970-11-28HD11-1
V1971-01-30BD12-1
V1971-10-09BD13-0
V1972-03-11HD12-0
SENASTE BORTAMATCHER
V1955-02-05BD13-1
V1956-03-31BD12-0
V1971-01-30BD12-1
V1971-10-09BD13-0

Domare: Lee Mason

Assisterande: Lennard, Wilkes, fjärdedomare: Friend
M
PL 2017/18:47013
PL 2016/17:2074216
PL totalt:229711132461
Snitt (2016-18):3,40,080,080,38
Alla domare 2016/17:3,60,050,060,21
MVOF
Dömt United:201532
Dömt Huddersfield Town:6321