Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Koemans dagar räknade och Liverpool kan inte försvara

Embed from Getty Images

Är Ronald Koemans dagar som Evertonmanager räknade? Ja, mycket tyder det. Mycket tyder också på att Slaven Bilics dagar som West Ham-manager är räknade.

I Liverpool sitter Jürgen Klopp sannolikt säker ett tag till. Det tackade Tottenham för idag, då de utnyttjade Liverpools taffliga försvarsspel.

Tottenham lekte med Liverpool

Tottenham – Liverpool 4-1

Omgångens toppmatch var Tottenham mot Liverpool. Så mycket till match blev det dock inte. För Tottenham är på en annan nivå än Liverpool.

I den fjärde matchminuten satt Harry Kane 1-0 och åtta minuter senare slog Son till. Tottenham anföll och belönades omedelbart, då Liverpools försvar var precis så dåligt som alla har sagt.

Efter en halvtimme fick Jürgen Klopp nog och bytte ut Dejan Lovren, som var sensationellt dålig. Managern har givetvis inget ansvar.

Liverpool hade då reducerat genom Salah men det spelade ingen roll. Tottenham är mycket bättre än Liverpool. Till slut 4-1 för Tottenham. När vi summerar säsongen kommer Tottenham återigen att vara bästa Londonlag.

För Liverpool ser det inte lika ljust ut. Kanske kan de kämpa sig upp till kamp om en Champions League-plats. Den nuvarande niondeplatsen motsvarar dock prestationerna hittills.

Koemans dagar räknade

Everton – Arsenal 2-5

Everton är krislaget nummer 1 i Premier League. I såna lägen kan det vara ganska skönt att möta Arsenal.

Ronald Koeman roterade i uppställning och formation. Det gav ingen större effekt. Arsenal var totalt överlägsna från avspark. Men Arsenal är också Arsenal och gjorde en Arsenal. Bollen föll till Wayne Rooney och han sköt 1-0 för Everton. Det påminde inte så lite om det där målet Evertonspelaren Rooney gjorde mot Arsenal en gång i tiden.

Embed from Getty Images

Nu spelade det ingen större roll. Everton fortsatte att vara dåliga och det utnyttjade Arsenal. Monreal kvitterade, Özil gav Arsenal ledningen. Sedan blev Gueye utvisad och Everton föll ihop. Till slut 5-2 för Arsenal, Evertons andra mål en effekt av att Arsenal tyckte synd om Everton.

Everton är nu på nedflyttningsplats i ligan. De har en poäng på tre matcher i Europa League. På onsdag ska de spela borta mot Chelsea i ligacupen och där blir det givetvis förlust. Everton är helt enkelt inte bra och det finns inget som tyder på att det här ska vända. Frågan är nog inte om utan när Ronald Koeman får sparken.

Embed from Getty Images

Mesut Özil kopplas ju samman med United. Han var tillbaka i spel efter skada. Hur såg han ut? Bra. Han nickade in 2-1 och spelade fram till 3-1 och slog genomgående ett gäng fina passningar.

Några korta

  • Chelsea vann med 4-2 mot Watford. Detta utan att imponera. Jag tycker faktiskt att Watford var det bättre laget på Stamford Bridge. För mig är Chelsea inte på samma nivå som Tottenham och Manchester city (jo, jag vet att Chelsea vann mot Tottenham).
  • Watford däremot imponerar. De vann mot Arsenal förra helgen och borde ha vunnit mot Chelsea igår. Jag skulle faktiskt inte bli förvånad om Watford tar en topp 6-plats den här säsongen.
  • Manchester city vann förstås. Enkelt. Mot Burnley den här gången men det verkar ju inte spela någon roll vilka de möter.
  • West Ham förlorade klart hemma mot Brighton. Det imponerar inte. Slaven Bilic har en förmåga att trolla fram en seger när han verkligen behöver det. Men trenden är att West Ham konsekvent blir sämre. Koeman sitter osäkrast men Bilic kan knappast ta för givet att han får behålla jobbet säsongen ut.
  • Leicester hade ny manager och vann i Swansea.

United och tabellen

Manchester United är fortfarande tvåa i Premier League, nu fem poäng efter Manchester city. Tottenham har nu lika många poäng som United. Om inte city vinner ligan tror jag att Tottenham gör det.

United imponerade under säsongsinledningen. Efter uppehållet har det inte alls sett lika bra ut: 0-0 mot Liverpool, bara 1-0 mot ett dåligt Benfica och igår förlust mot Huddersfield.

Det stora problemet för United upptäcker vi emellertid om vi tar en titt på tabellen.

Om vi börjar uppifrån så har United inte mött något topp 8-lag. Mot nian Liverpool en tam 0-0-match. Vi vann mot Southampton men bara med 1-0 och vi var utspelade i andra halvlek. Vi förlorade mot Huddersfield.

I övrigt har United sex matcher mot de sju hittills sämsta lagen. Inte tu tal att United har haft ett väldigt lätt spelprogram inledningsvis på säsongen. De kommande matcherna mot Tottenham och Chelsea lär ge bättre besked om var United faktiskt står den här säsongen.

Omgångens utmärkelser

I vad som kanske blir ett återkommande inslag delar vi ut utmärkelser till spelarna som stod för de mest anmärkningsvärda prestationerna.

  • One Season Wonder: Harry Kane. Motivering överflödig.
  • Sämsta mittback: Dejan Lovren. Martín Demichelis förnedrades av Marcus Rashford för ett och ett halvt år sedan. Den insatsen har nu fått konkurrens som den sämsta i modern tid. (För att undvika eventuella missförstånd så var Victor Lindelöf nominerad men chanslös.)
  • Déjà vu: Wayne Rooney för Everton mot Arsenal.