Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Huddersfield Town – Manchester United 2-1

Embed from Getty Images

Manchester United stod för säsongens klart sämsta prestation i bortamatchen mot Huddersfield Town. Det blev till slut en 2-1-förlust. Trots att United fick en kvart på sig att rädda åtminstone en poäng efter Marcus Rashfords reducering kändes det aldrig som att kvitteringen hängde i luften.

En dålig insats ger givetvis dåliga betyg.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Briljerade med fötterna på en taskig bakåtpassning i första halvlek. Briljerade inte lika mycket i slutet på andra halvlek, men räddades då av Young och Matic (eller var det Smalling?). Kan inte lastas för något av målen.

Antonio Valencia: 5,5

Jag minns att han gjorde en bra glidtackling i första halvlek. Sen minns jag inte så mycket mer. Fyller inte på tillräckligt bra i offensiven. 

Phil Jones: n/a

Utbytt 23. Så länge Jones var kvar på planen såg det ganska tryggt ut. Tyvärr var det ingen som blev förvånad när Jones tvingades kliva av. Det här håller inte.

Chris Smalling: 5

Höger mittback. Vänster mittback. Central mittback. Vänster mittback igen. Anfallare. Ja, Smalling fick flytta runt en hel del. Har en förmåga att skaffa sig målchanser när han flyttar upp. Tyvärr har han inte förmågan att göra mål. Gör inte bort sig någon gång men noll tacklingar och noll brytningar imponerar inte.

Ashley Young: 6

Varnad. En av få som ändå klarar sig undan med hedern i behåll. I första halvlek den enda spelaren i United som ser ut att skapa någonting alls. Måste lära sig att inte bli varnad så ofta, om han har tänkt att fortsätta som ytterback.

Ander Herrera: 4,5

Springer mycket och skapar oreda. Tyvärr är det i United han skapar oreda, då det är omöjligt för lagkamraterna att veta var han befinner sig. Herrera fungerar inte alls bredvid Matic.

Nemanja Matic: 5

I början på säsongen sa vi att Matic gjorde Pogba bra. Kanske ska vi vända på det och säga att Pogba gjorde Matic bra. Slarvar en del i passningsspelet och han är inte tillräckligt resolut i duellerna. Han hade ett litet uppsving mot Benfica men de fyra senaste matcherna är ändå Matics fyra sämsta som Unitedspelare. Det oroar.

Juan Mata: 3,5

Utbytt 46. På alla sätt och vis underkänd i agerandet före 1-0-målet. Alldeles för dålig teknik initialt och sedan gör han alldeles för lite för att reparera misstaget. Även om vi ignorerar målet så är det en bedrövlig insats och han gör egentligen ingenting som är positivt.

Jesse Lingard: 4

Springer, får bollen på sig och ser den studsa iväg. Jag tappade närapå hakan när jag läste att Lingard hade 88 procent av passningarna till rätt adress.

Anthony Martial: 4

Utbytt 46. Varnad. Inleder matchen med en korkad eftersläng. Med tanke på nivån som domaren höll kunde det ha blivit rött kort där (det hade varit felaktigt). Fortsätter med att dra på sig ett par frisparkar till. Hade Martial inte blivit utbytt hade han sannolikt dragit på sig en andra varning. Offensivt gör han ingenting att hurra för. Jag har tjatat om Martial i startelvan men efter gårdagens match lär han få nöja sig med bänken en tid framåt.

Romelu Lukaku: 5

1 assist. Förarbetet till reduceringsmålet var briljant och räddar Lukaku från ett uselt betyg. Nu är det ändå tre matcher i rad utan mål från anfallaren och han kommer ju inte ens till målchanser. Bidrar väldigt lite i spelet.

Victor Lindelöf: 3

Inbytt 23. Mardrömsmatch. Hamnar i en svår situation före 1-0-målet. Det går dock att försvara mycket bättre än Lindelöf gör där, framför allt kan han inte vända sig så att han får ryggen åt spelaren som har bollen. Agerandet före 2-0 är chockerande. Gör åtminstone inga misstag i andra halvlek, men det kanske beror på att Huddersfield inte brydde sig om att anfalla.

Visst har spelare inlett dåligt förut för att sedan bli bra. Men det ser verkligen inte bra ut för Lindelöf. Jag kan inte skaka av mig känslan att Axel Tuanzebe och Timothy Fosu-Mensah redan nu är bättre spelare och definitivt spelare med större potential.

Henrikh Mkhitaryan: 4

Inbytt 46. Kom in och sprang offside nästan det första han gjorde. Sedan gömde han sig.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 46. 1 mål. Gör faktiskt, som egentligen enda Unitedspelare, några bra saker. En del sämre saker också, förvisso. Fint mål.