Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 42

Det är fortsatt målvakterna som imponerar när vi går igenom veckans lånekoll. I övrigt är det ont om speltid, men några ljusglimtar hittar vi trots allt.

Dean Henderson, Shrewsbury

Henderson höll nollan när Shrewsbury tog en övertygande seger hemma mot Bristol Rovers med 4-0. Henderson var faktiskt delaktig i det första målet, då han startade ett anfall med ett snabbt utkast och efter två passningar var bollen i nät. Henderson hade dock en lugn kväll men skötte sig stabilt. Segern innebar även att Shrewsbury återigen gick upp i toppen av tabellen då Wigan tappade poäng. Shrewsbury har överraskat alla och är för närvarande obesegrade med endast nio insläppta mål hittills.

Henderson höll sedan nollan igen när Fleetwood Town besegrades med 1-0. Segern satt hårt inne då Shrewsbury avgjorde i den 89:e minuten. Henderson hade en lugn afton, men behövde göra en vass räddning i den första halvleken. Segern innebär att Shrewsbury sensationellt har tio poäng ner till kvalplatsen och leder serien före Wigan och det betyder mycket, även för Henderson.

Ingen tvekan om att det här lånet är en succé än så länge. Det börjar dessutom ryktas stort för Henderson, där en handfull klubbar visar intresse, däribland Arsenal. Det är inte förvånande. Enligt Shrewsburyfansen är Dean Henderson Premier League-kvalitet. I nuläget känns det givet att han i framtiden kommer spela i Premier League. Frågan är bara i vilken form, vi alla vet hur svårt det är att slå sig in i Manchester United, och att som målvakt slå sig in med David de Gea i klubben och Mourinho som manager känns smått osannolikt.

Regan Poole, Northampton

Northampton fick äntligen göra mål igen, och man knep dessutom en poäng efter att ha legat under större delen av matchen borta mot Rochdale. Matchen slutade 2-2 och hemmalaget hade ett tag ledningen med 2-0. Poole spelade hela matchen som innermittfältare och skötte sig väldigt bra, särskilt i den andra halvleken då han var en drivande kraft framåt när laget hämtade upp underläget. Poole var en av lagets bästa spelare under matchen.

Poole startade sedan som högerback när Northampton besegrade Gillingham med 1-2. Poole gjorde en bra insats och Hasselbaink är förstås glad att ha en sådan mångsidig spelare. Det råder dock inga tvivel om att Poole mer hör hemma på det inre mittfältet för tillfället, det är där han presterat bäst i Northampton. Om han sedan har en framtid som mittback eller mittfältare återstår att se. Kanske till och med som högerback.

Man får se det positivt, att han får mer och mer speltid nu. Oavsett position är det en värdefull erfarenhet att spela a-lagsfotboll i den åldern. Personligen kan jag tycka att det hade varit intressant att se Poole som mittback, för jag tror han får det svårt att slå sig in i någon annan position i Manchester United på lång sikt.

Sam Johnstone, Aston Villa

Vaktade förstås målet när Aston Villa tog sig upp på en playoff-plats efter 2-1 hemma mot Fulham. Johnstone är nog inte helt nöjd med målet han släppte in, då det var en frispark i hans hörn. Men han räddade upp det hela genom att göra en fantastisk, matchavgörande räddning i den andra halvleken. Birmingham Mail ger Johnstone betyget 8 och Johnstone har överlag varit väldigt bra och väldigt stabil den här säsongen i ett Villa som sakta men säkert klättrar uppåt.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Var med på bänken när Scunthorpe tog emot Fleetwood Town hemma. Scunthorpe ledde länge men med bara några minuter kvar av matchen kvitterade bortalaget till 1-1. Scunthorpe gjorde endast ett byte i matchen, och Redmond blev kvar på bänken matchen igenom.

Fick sedan ingen plats i truppen när Scunthorpe avgjorde sent mot Peterborough och knep alla tre poäng.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Fick ingen plats i truppen när Leeds bortaslog Bristol City med 0-3. Det kom dock en öppning eftersom vänsterbacken Bernardi fick ett rött kort direkt. Men troligtvis blir det Anita, som också blev inbytt, som tar den platsen. Men det bör öppna för att CBJ åtminstone finns med på bänken. Noterbart är att Pontus Jansson, som varit ordinarie, numera får infinna sig med att sitta på bänken.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Satt på bänken hela matchen när Crystal Palace åkte på en snöplig förlust borta mot Newcastle. Matchens enda mål kom i den 86:e minuten på en hörna. Det var den andra matchen i rad som laget släppte in ett hörnmål.

Matty Willock, FC Utrecht

Satt på bänken matchen igenom när Utrecht förlorade borta mot AZ Alkmaar med 0-3. Trots att Utrecht gjorde tre byten var han inte en av dem som fick speltid.

Andreas Pereira, Valencia

Fick inleda på bänken i hemmamötet med Sevilla. Efter 82 minuter och ledning 2-0 byttes Pereira in istället för anfallaren Rodrigo. När domaren sedan blåste av matchen stod det 4-0 på resultattavlan och Valencia fortsätter att hänga på Barcelona i toppen.