Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Herrera hyllar fansen; Rashford, Jones och Bailly tränade

Manchester United laddar för fullt för stormatchen mot Tottenham som spelas 13.30 på lördag. Ander Herrera har pratat med MUTV och Uniteds officiella hemsida har rapporterat om att både Phil Jones, Marcus Rashford och en viss Eric Bailly var med på dagens träning, vilket bör betyda att det åtminstone finns en chans att de är redo för match på lördag.

En liten del av fokuset under eftermiddagen har även legat på Ligacupens kvartsfinal, vars farsartade lottning ägde rum under eftermiddagen och som vi rapporterade om här.

Herrera intervjuad

MUTV har intervjuat Ander Herrera, som pratade om den dåliga insatsen mot Huddersfield samt en hel del om fansens betydelse.

”Ibland, under säsongen, har man en eller två riktigt dåliga matcher och Huddersfield var en av dem. Vi vill glömma och se framåt, vi vill få en bra känsla och nu spelar vi mot ett topplag som Tottenham.

”Efter Huddersfieldmatchen sa jag att man vill spela så fort som möjligt, som vi gjorde mot Swansea. Vi gjorde det bra, tack också till våra fans som en tisdag följde med till Carabao Cup, en lång väg, och det var tusentals fans igen.

¨Våra fans måste förstå att vi behöver dem. Vi behöver dem för att slå topplagen, de hjälper oss alltid. Förra säsongen slog vi Spurs och fansen var med och stöttade oss hela vägen, så vi behöver det igen.

”Vi vill slåss för varje titel och enda sättet att göra det är att alla jobbar ihop som ett lag, en klubb och fans, så vi behöver dem.”

Hela intervjun finns på MUTV

Rashford, Jones och Bailly redo för lördag?

En positiv nyhet för dagen är att både Phil Jones och Marcus Rashford, som rapporterats som osäkra inför lördag, var med och tränade idag.

Embed from Getty Images

En ännu positivare sak med dagen var att Eric Bailly var med och tränade. Ivorianen har inte spelat sedan slutet av september, och Mourinho pratade inför Huddersfield om att Bailly eventuellt skulle vara spelklar denna veckan. Om han går in direkt från start eller om det blir en bänkplats lär de vise tvista om. Med tanke på att det är ett formstarkt Tottenham, som troligen kommer till spel med Harry Kane, kan det finnas tveksamheter kring att slänga in en matchotränad Bailly i den matchen. Hur det blir med det lär vara osäkert tills när laguppställningen släpps på lördag.

Kagawa hakar på Common Goal

Juan Mata fortsätter kämpa för att få med spelare i sin Common Goal-kamp, som i korta drag går ut på att fotbollsspelare skall gå med på att ge 1 % av sin lön till välgörande ändamål. Undertecknad att det borde vara en självklarhet för varenda spelare i Premier League, med tanke på vad de tjänar.

Idag har den före detta Unitedspelaren Shinji Kagawa ”skrivit på” (i brist på bättre ord) och följer därmed Matas fina exempel.