Spelarbetyg: Manchester United – Benfica 2-0

United tog en säker seger igårkväll hemma mot Benfica. Målen från Daley Blind och Nemanja Matic, även om den sistnämnde fick hjälp av unge målvakten Svilars rygg in i mål. Avancemang till slutspel är i princip klart.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dÃ¥lig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 8

Monsterräddning pÃ¥ Golcalves skott i första halvleken. Ett par till i andra som man har vant sig att David gör pÃ¥ rutin – men oj sÃ¥ bra han är!

Matteo Darmian: 6

I jämförelse med Antonio Valencia erbjuder Darmian långt ifrån samma fart och anfallsalternativ på högerkanten. Stabil insats men inte mycket mer, ojämn i passningsspelet.

Chris Smalling: 6

Kapten för kvällen! Någorlunda stabil och kontrollerade backlinjen väl.

Eric Bailly: 6

Brysk kroppstackling efter drygt 20 minuters spel vilket riskerade straffspark. Varnades i första halvleken. Uppträdde rörigt och klumpigt i vissa aktioner, behövde speltid inför Chelsea på söndag.

Daley Blind: 6

Slog bort passningar och inlägg vid flera tillfällen. Målskytt! Inte Lukaku eller Mata som tog hand om straffen, nej, Daley!

Scott McTominay: 6

Kom igång och vågade spela ut ju längre matchen gick. Visade att där finns en förmåga och gjorde inte på något sätt bort sig i rollen bredvid Matic.

Nemanja Matic: 7

En stabil och viktig insats jämte ynglingen på mittfältet. Blockerade ofta skott utifrån straffområdet och gjorde nyttiga bollvinster gång efter gång. Kunde kanske ha behövt vila även han, som Ander Herrera. Bra skott till 1-0!

Juan Mata: 6

Utbytt ’67. Uträttade mycket lite i offensiv riktning och blev, som vanligt, utbytt i andra halvleken.

Jesse Lingard: 6

Utbytt ’45. Pigg start! Varnades för att han kom in pÃ¥ planen utan tillÃ¥telse frÃ¥n domaren efter skadeavbrott – synnerligen onödigt. Tar nyttiga djupledslöpningar men som sällan resulterade i nÃ¥got farligt framÃ¥t.

Anthony Martial: 7

Utbytt ’75. Inledde matchen med ett par fina tekniska nummer, ett av dem ledde fram till straffen som han själv missade. Den som konstant orsakade oro och farligheter framÃ¥t samt fick hemmapubliken att hoppas.

Romelu Lukaku: 6

Inte med så ofta i spelet under första halvleken, missade potentiell målchans precis innan paus. Kämpade verkligen i andra för att få sitt mål men icke, heller inte från straffpunkten när Daley var högre upp i ordningen.