Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Tottenham gjorde inte mål på United, spelarna förtjänar beröm

Embed from Getty Images

Manchester United har bortamatch mot Chelsea söndag. Redan idag höll José Mourinho presskonferens inför matchen.

Att presskonferensen hölls redan idag beror, som vi berättade igår, på att Mourinho imorgon ska till Madrid på rättegång. Managern är misstänkt för skattebrott.

  • Mourinho antyder att någon av de skadade spelarna kan vara tillbaka i spel. Inga namn nämns dock och managern betonar att han inte är optimistisk.
  • Rättegången i Madrid resulterar i senare träning för spelarna imorgon. Annars påverkar den inte.
  • Att möta Chelsea är naturligt och bara en match till, även om Mourinho medger att det är en stormatch.
  • Tottenhams resultat mot Liverpool och Real Madrid visar att Uniteds spelare förtjänar beröm.

Förändrar rättegången något? ”Nej, det är bara en förändring i den normala träningstiden. Jag vill vara där och jag kan inte vara där på morgonen. Det är det enda.”

Om att återvända till Chelsea: ”Det är ingen stor sak. Det är normalt, det är fotboll. Det är professionalism. Det är fotbollslivet. En dag är du i en klubb, nästa dag är du i en annan klubb. Det är en stor sak för att det är en stor match. Det är en stor motståndare, det är mästaren. Det är en match mellan topplag i landet. Emotionellt är det bara en match till.”

Ser du fram emot det? ”Jag har spelat där med Inter och två gånger med Manchester United. Jag måste medge att det är lite annorlunda. Men i slutändan vill jag vinna, som jag gjorde med Inter. De vill vinna, som de gjorde förra säsongen.

”Det är bara en dag till. Om ett par år kommer det att vara ännu mer naturligt och om fyra eller fem år kommer nog ingen komma ihåg att jag var Chelseamanager, bara helt naturligt. Bara för att jag lämnade för ett par år sedan. En stor match, men inte alls för det. En stor match för att de är mästaren, för att vi är Manchester United. Inte mer än så.”

Skadeläget: ”Vi måste vänta lite. Vanligen är presskonferensen senare i veckan. Vi har fredagen och lördagen. Jag är inte väldigt optimistisk men jag vill inte ljuga. Jag vill inte att ni ska säga att jag ljög när jag sa ’ingen chans att komma tillbaka’. Så jag föredrar att säga två dagar till att bekräfta mina förväntningar.”

Kan någon av de sex vara tillbaka? ”Vi är där. Vi är i… Jag tror att de två kommande dagarna blir viktiga för det beslutet.”

Jesse Lingard utgick i tisdags med en ryggskada, som Mourinho i tisdags beskrev som en lättare skada. Sedan tidigare är Michael Carrick, Marouane Fellaini, Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba och Marcos Rojo på skadelistan.

Att Zlatan eller Rojo skulle göra comeback på söndag får ses som uteslutet. Lingard torde vara närmast spel medan vi inte har fått några klara besked om Carrick, Fellaini och Pogba.

Kristof Terreur som i stort sett vet allt om alla belgiska fotbollsspelare i England skriver på Twitter att Fellaini fortfarande inte har återhämtat sig från sin knäskada. Det har rapporterats att Fellaini befann sig i Istanbul i veckan men det var Marouanes lillebror. Marouane Fellaini är på tillbaka på Carrington.

Har ditt lag växt sedan förra säsongen? ”Kanske Rashford, två centimeter. Scott McTominay tre. Haha.” Mourinho gör sedan ingen antydan till att fortsätta svaret.

Ni hade bra resultat mot Liverpool och Tottenham men det verkar inte vara tillräckligt för vissa…

”Jag vill inte kommentera. Jag vill inte kommentera. För om jag kommenterar gör jag ett jobb som inte är mitt jobb. Ibland känner jag att jag kunde eller borde. Andra gånger lugnar jag mig och tänker att jag inte borde. Och jag kommer inte att göra det.

”Jag vet att det är ett annat sätt att analysera saker, av den ena eller andra anledningen. Liknande prestationer för vissa klubbar är magiska, de är exempel på briljant taktik och enastående attityd från spelarna. För andra klubbar blir samma sort prestation konservativ, negativ, så många adjektiv.

”Men ärligt talat, ni vet, bara som ett exempel: Tottenham vann med 4-1 mot Liverpool, med 3-1 mot Real Madrid. Tottenham gjorde inte mål mot Manchester United. Mina spelare förtjänar åtminstone lite beröm.”

Där avslutades den första delen av presskonferensen. Den andra delen släpps sent ikväll och vi återkommer med det under morgondagen, då vi även räknar med att bjuda på en eller annan kommentar från Antonio Conte.