Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Blind bäst på mitten; Bristol kritiseras för ligacupbiljetter

Daley Blind och Timothy Fosu-Mensah hjälpte igår Holland till seger mot Skottland i en träningsmatch. Fosu-Mensah tvingades dock lämna matchen på grund av skada.

I England kritiseras Bristol City för hur de gör med sina biljetter inför ligacupkvartsfinalen mot Manchester United.

Blind och Fosu-Mensah besegrade Skottland

Holland vann igår med 1-0 mot Skottland i Aberdeen i en träningsmatch. Timothy Fosu-Mensah startade matchen som högerback medan Daley Blind tog positionen som ankare på mittfältet. Blind blev kvar på planen hela matchen medan Fosu-Mensah klev av med en lättare skada i mitten på andra halvlek. Återstår att se om han kan repa sig till på tisdag, då Holland har match mot Rumänien.

Det var emellertid den före detta Unitedspelaren Memphis Depay som stal rubrikerna, då han sköt matchens enda mål.

Både Blind och Fosu-Mensah gjorde fina prestationer. Enligt Football Oranje var Blind tillsammans med Memphis bäst i det holländska laget med varsin sjua i betyg. Fosu-Mensah, tillsammans med Nathan Aké och Karim Rekik skuggade tätt efter med 6,5.

Om Blind: ”Visade igen att hans bästa position är på mittfältet där han alltid var tillgänglig för att ta emot bollen och Manchester United-stjärnan spred några utmärkta bollar som ledde till chanser. Höll Nederländerna lugna hela matchen. En ledares prestation.”

Om Fosu-Mensah: ”Defensivt stark och ohotad matchen igenom. Bidrog inte mycket till offensiven, men bröt några skotska anfall med bra tacklingar innan han klev av sent efter att ha fått en smäll. Solid men inte spektakulär prestation av ynglingen.”

Mkhitaryan glad målskytt

Henrikh Mkhitaryan gjorde igår mål och assist för Armenien, vilket vi tog upp igår. Han reagerade sedan på Twitter.

Bristol kritiseras för ligacupbiljetter

Manchester United ska åka till Bristol för att möta Bristol City i ligacupkvartsfinalen i december. I vanliga fall har Bristol en stor bortasektion men när de möter United så är efterfrågan på biljetter större än vanligt. Av den anledningen har Bristol nu valt att inrätta en sektion för hemmasupportrar på läktaren som vanligen är reserverad för bortasupportrar.

Många Unitedsupportrar har kritiserat detta beslut och igår kom MUST med ett uttalande.

MUST uttrycker en ”besvikelse” och tror att tilltaget kommer att leda till ”svarta börs-handel, fler bortafans på hemmasektionerna och fler fans som reser utan biljett”. Avslutningsvis uppmanas Bristol att ändra sig medan Manchester United uppmanas ligga på Bristol, något som fungerade inför matcherna mot Benfica och Chelsea.

Kommande landskamper

Inte mindre än åtta matcher med Unitedintresse idag. Först ut är Wakes U19-landslag, där Dylan Levitt har tagit plats i startelvan till matchen mot Turkiet. Phil Jones förväntas vara ensam Unitedspelare i den engelska startelvan. Även imorgon kan en hel del Unitedspelare vara i aktion.

Fredag 10 november:

 • 14.00: Wales U19 – Turkiet U19 (EM-kval, spelas i Turkiet) [Levitt]
 • 17.00: Ukraina U21 – England U21 (EM-kval) [Henderson, Tuanzebe]
 • 18.00: Rumänien U21 – Portugal U21 (EM-kval) [J Pereira]
 • 19.00: Wales U21 – Bosnien-Hercegovina U21 (EM-kval) [Poole]
 • 20.45: Belgien – Mexiko (träningsmatch) [Lukaku]
 • 20.45: Sverige – Italien (VM-kval) [Lindelöf mot Darmian]
 • 21.00: England – Tyskland (träningsmatch) [Jones, Lingard, Rashford, Young]
 • 21.00: Frankrike – Wales (träningsmatch) [Martial]

Lördag 11 november:

 • 13.00: Belgien U19 – Makedonien U19 (EM-kval, spelas i Makedonien) [Boonen]
 • 13.00: Schweiz U19 – Liechtenstein U19 (EM-kval, spelas i Makedonien) [Burkart]
 • 14.00: Ryssland – Argentina (träningsmatch) [Romero]
 • 14.00: England U17 – Ryssland U17 (träningsturnering, spelas i England) [Garner, Greenwood, Laird]
 • 21.30: Spanien – Costa Rica (träningsmatch) [De Gea]

Landslagskollen: Matteo Darmian mot Victor Lindelöf