Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jones tillbaka i Manchester; De Gea vilade när Spanien vann stort; Det ryktas Griezmann – igen

Med sex dagar till nästa match, och en dag helt utan landskamper för Manchester Uniteds spelare är det en förhållandevis lugn söndag som Unitedsupporter. En video på hur Paul Pogba och Antoine Griezmann kramas, samt att Griezmanns bror raderat sitt twitterkonto har dock återaktiverat spekulationer om att United skall försöka få in en ny nummer 7, eventuellt redan nu i januari.

Vi börjar dock med nyheter gällande spelare som faktiskt tillhör Manchester United redan nu.

Jones tillbaka i Manchester

Som vi rapporterade igår Phil Jones åkte på en skada redan i första halvlek i Englands träningsmatch mot Tyskland. Då var det oklart om han skulle stanna kvar i truppen eller inte, men nu har Manchester Evening News gått ut med att Jones är tillbaka i Manchester för behandling av sin skada.

http://gty.im/872636142

Märkligt nog (kan man tycka) har Jones i en intervju sagt att han inte ser sig själv som en skadebenägen spelare. Detta trots att han missat cirka 120 matcher för United sedan han anlände 2011.

”Det är en fin linje. Folk tror att du är skadad. Jag är inte skadad, jag har bara lite småproblem.

”Men folk tror ’Åh han är skadad, han har ankelproblem.

”Det betyder inte att du är skadad, du hanterar det inför nästa match. Skador blir misstolkade.

”Jag kan ge dig en lista med 40 Premier League-spelare som har haft mycket fler skador än jag men ingen pratar om dem.

”Kanske är det för att jag spelar för United och det är så det är. Men jag har aldrig sett mig själv som det [skadebenägen].”

De Gea på bänken

Spanien mötte Costa Rica i en träningsmatch på lördagskvällen. Istället för att spela med givne David de Gea i målet lät förbundskapten Lopetegui Athletic Bilbaos unge Kepa Arrizabalaga göra landslagsdebut. Spanien vann matchen med 5-0, så det är svårt att kritisera det valet. Att någon annan än de Gea skall stå i sommarens VM får dock anses som uteslutet.

Rykten om Griezmann tar fart igen

Frankrike mötte Wales i en träningsmatch på fredagen, och fångades i den här videon som vi även rapporterade om igår.

I slutet av filmen ser vi Antoine Griezmann och Pogba omfamnas i en stor kram. Detta, plus att Theo Griezmann (bror till Antoine och ett stort Unitedfan) la ut en bild på Twitter föreställandes Old Trafford och tre böne-emojis har fått igång ryktena om Griezmann till United igen. Brodern fick så mycket kritik från Atleticofans att han senare raderade sitt Twitterkonto helt och hållet. Sannolikt ville Theo ”bara” hedra Remembrance Day, men det togs inte väl emot av den spanska klubbens fans.

Griezmann påstås ha varit på väg till United i somras, men när Atletico drabbades av transferförbud ville han inte sätta klubben i en dålig sits och valde därför att stanna. Från januari får Atletico dock värva igen, och då det dessutom efter fyra omgångar dessutom ser ut som att klubben kommer missa slutspelet i Champions League skulle en flytt till Manchester inte vara omöjlig redan i januari, även om han inte skulle på representera United i Europaspel förrän nästa säsong. Nummer 7 är som bekant ledigt.

Gällande videon ovan är undertecknad, för att prata om något helt annat, mest förvånad över Blaise Matuidis reaktion när han står bredvid Pogba. Det ser ut som en femåring som precis träffat sin största idol, inte som en man som står där med kaptensbindeln runt armen.

Efter dagens landskampsledighet ser vi  fram emot dessa matcher med Unitedspelare i morgon:

  • 13.00: Wales U19 – Kazakstan U19 (EM-kval, spelas i Turkiet) [Levitt]
  • 15.00: Armenien – Cypern (träningsmatch) [Mkhitaryan]
  • 20.45: Italien – Sverige (VM-kval) [Darmian mot Lindelöf]