Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba ser ut att missa Newcastle; Lindelöf till VM; tre assists av Boonen

Nej, det ser inte ut att bli någon Paul Pogba mot Newcastle. Heller. Att den franska mittfältaren är saknad noterades inte minst i frågeasken vi publicerade tidigare idag. Trots att ingen av frågorna handlade om Pogba var han den mest omnämnda spelaren (tillsammans med Ander Herrera).

En hel del landslagsfotboll går vi förstås igenom idag. Victor Lindelöf skötte sig mycket bra när Sverige lekte sig till VM mot Italiens tafatta landslag.

Ingen Pogba mot Newcastle

”Manchester Uniteds Premier League-match hemma mot Newcastle United på lördag kväll kommer troligen för tidigt för Paul Pogba då klubben är angelägen att undvika några onödiga risker med mittfältarens form då han närmar sig en återkomst,” skriver James Ducker för Telegraph.

Ducker noterar att Pogba är tillbaka i träning med reservlaget (a-laget har inte haft några träningar) men att United kommer att ta det säkra före det osäkra. Något nytt datum för Pogbas comeback nämns inte.

Vi får helt enkelt hoppas att Ducker har fel.

Jones optimistisk

Phil Jones ser emellertid ut att vara tillgänglig för spel på lördag, rapporterar Guardians Jamie Jackson. Problemet som tvingade Jones att kliva av i landskampen mot Tyskland ska vara samma problem som tvingade honom att kliva av mot Huddersfield.

Lindelöf till VM

Som väntat var Sverige numret större än Italien och via 0-0 i Milano bokade Victor Lindelöf en VM-biljett.

Lindelöf stod återigen för en mycket fin insats i det svenska mittförsvaret. Återstår att se om han kan visa samma takter för Manchester United. Ingalunda givet, då United som regel möter bättre anfallare och spelar med färre spelare bakom bollen.

Kanske blir Lindelöf inte ensam Unitedsvensk i VM. Zlatan Ibrahimovic finns ju i klubben och det spekuleras förstås i att han ska göra landslagscomeback. Sveriges chanser skulle givetvis bli bättre med Zlatan i laget.

Matteo Darmian startade förstås för Italien. Ånyo var han en av de bättre italienska spelarna, vilket sätter den svenska så kallade bragden i perspektiv.

Assisthattrick av Boonen

Med hjälp av tre assists från Indy Boonen tog sig Belgien vidare till nästa omgång i kvalet till U19-EM. I den direkt avgörande matchen vann Belgien enkelt med 5-3 mot Schweiz.

https://twitter.com/indinhio/status/930441018381619201

Boonen blev utbytt efter 71 minuter, då Belgien ledde med 5-1.

Nishan Burkart startade för Schweiz. Han verkar inte ha gjort någon vidare bra match, då han blev utbytt efter första halvlek.

Tuanzebe 20 år

Vi säger grattis till Axel Tuanzebe som idag fyller 20 år.

Nu väntar vi bara på att han ska få en ärlig chans att spela sig in i Uniteds startelva.

Giggs till Vietnam

Ryan Giggs väntar fortfarande på att få chansen som manager för en Premier League-klubb. Han har åtminstone sökt jobben i Swansea, Leicester och Everton utan lycka. Istället ska han nu skriva på ett avtal för att jobba som konsult för en ungdomsakademi i Vietnam, rapporterar BBC.

Den gode Giggs kanske ska söka managerjobb på en lite lägre nivå än Premier League, men högre än vietnamesisk ungdomsfotboll, om han har tänkt sig en framtid som manager.

I väntan på jobb i Asien passar Giggs på att hjälpa till med Uniteds reservlag.

Unitedspelare i VM

VM-kvalet är inte helt avslutat ännu men i de återstående matcherna finns inga Unitedspelare. Potentiellt skulle det kunna bli 19 Unitedspelare i VM (med reservation för skador, landslagsdebutanter, nyförvärv och försäljningar) men troligare är att det landar på ungefär ett dussin.

Argentina: Sergio Romero kommer att vakta målet. Marcos Rojo var given i startelvan före skadan men hans status just nu är förstås oviss.

Belgien: Marouane Fellaini och Romelu Lukaku är givna i Belgiens trupp. Lukaku har dessutom en garanterad plats i startelvan och Fellaini får ses som favorit att ta en startplats.

England: Michael Carrick, Phil Jones, Jesse Lingard, Marcus Rashford, Luke Shaw, Chris Smalling och Ashley Young har alla gjort landskamper för England. Att Carrick eller Shaw skulle leta sig till VM får dock ses som ett enormt långskott. Inte heller Young torde ha så värst bra chans till VM-spel. Smalling är petad nu, vilket är talande för hans position i hierarkin men han har ändå goda chanser att få en VM-biljett. Lingard är också på gränsen till truppen medan Jones och Rashford bör vara givna VM-spelare.

Frankrike: Paul Pogba är given medan Anthony Martial behöver göra en bra säsong för att få en plats.

Serbien: Nemanja Matic är så given att han inte ens behöver spela träningslandskamper.

Spanien: David de Gea är världens bästa målvakt, vilket även spanjorerna nu har insett. Ander Herrera och Juan Mata har varit med i truppen men verkar inte vara påtänkta just nu. Liten VM-chans för båda.

Sverige: Victor Lindelöf bokade VM-biljett igår, given i den svenska startelvan. Zlatan Ibrahimovic kan tänkas bli aktuell om han vill men troligen blir det ett VM utan Zlatan.

Dagens landskamper

Det har äntligen blivit dags att avsluta det förbannade landslagsuppehållet. Daley Blind startar för Holland men Timothy Fosu-Mensah ställdes utanför.

Ingen Sergio Romero idag, han fick ledigt från matchen mot Nigeria. Ändå tre Unitedmålvakter i aktion: David de Gea startar för Spanien, Joel Pereira för Portugals U21 och Kieran O’Hara för Irlands U21. I U21-kvalet startar även Regan Poole på Wales mittfält.

Tisdag 14 november:

  • 18.30: Portugal U21 – Schweiz U21 (EM-kval) [J Pereira]
  • 19.00: Norge U21 – Irland U21 (EM-kval) [O’Hara]
  • 19.00: Wales U21 – Rumänien U21 (EM-kval) [Poole]
  • 19.45: Ryssland – Spanien (träningsmatch) [De Gea]
  • 20.00: Rumänien – Nederländerna (träningsmatch) [Blind, Fosu-Mensah]
  • 20.00: England U17 – Tyskland U17 (träningsturnering, spelas i England) [Garner, Greenwood, Laird]
  • 20.45: Belgien – Japan (träningsmatch) [Lukaku]
  • 20.45: Tyskland – Frankrike (träningsmatch) [Martial]
  • 21.00: England – Brasilien (träningsmatch) [Jones, Lingard, Rashford, Young]