Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Zlatan, Pogba och Rojo i truppen

Det är dagen före nästa Manchester United-match. Imorgon kväll tar United emot Newcastle United på Old Trafford. Uniteds manager José Mourinho höll idag presskonferens inför matchen imorgon, precis som Newcastles manager Rafael Benítez.

  • Paul Pogba är med i truppen imorgon.
  • Zlatan Ibrahimovic är med i truppen imorgon.
  • Marcos Rojo är med i truppen imorgon.

I andra nyheter rapporteras det idag att Manchester United inte ska vara oroliga för att Mourinho ska lämna efter den här säsongen.

Mourinhos presskonferens

José Mourinho bekräftar att Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba och Marcos Rojo är tillbaka. Detta dominerade givetvis presskonferensen.

Har du några goda nyheter om Zlatan och Pogba? ”Ja, och Marcos Rojo, alla tre uttagna till matchen.”

Som i truppen? ”Ja.” Inget ytterligare förtydligande.

Ingenting om Michael Carrick men i MUTV säger Mourinho att ”spelarna som stannade här och rehabiliterade skador, även de som rehabiliterar från stora skador, de är redo att spela”. Så det borde ju rimligen även innebära att Carrick är tillgänglig för spel.

Hur viktigt är det att Zlatan och Pogba är tillbaka?

”Ni vet, Paul kan ni se att det var – och nu kan jag prata för han är tillbaka, jag gillade inte att prata när han var skadad – men ni kan tydligt se Manchester United den här säsongen före Pauls skada och efter Pauls skada.

”Det är kvaliteter i vår fotboll, det är kvaliteter som påverkar vårt angreppssätt till matcher. Med Pogba och utan Pogba, så enkelt är det.”

”Zlatan, förra säsongen spelade vi med honom nästan varenda minut tills han blev skadad. Den här säsongen har vi lärt oss att spela utan honom. Vi har spelat på ett annat sätt. Men han är en väldigt viktig spelare för oss.

”Givetvis välkommen tillbaka, givetvis en otrolig personlighet för att slåss mot en så allvarlig skada. Vi sa alla att 2017 kommer han att vara tillbaka. Men en sak är den 31 december och en annan sak är mitten på november. Han var som en skadad spelare samma superproffs som han är när han är fit. Fantastiskt, fantastiskt arbete.”

”Samma som Marcos. Också en stor skada, en stor operation. Han har redan spela med de unga pojkarna i onsdags och han är okej, han har självförtroende, han är redo.

”Och Paul är inte givetvis inte samma dimension, det var ingen situation som behövde operation men det var också ett bra… ett bra dåligt. När jag säger bra säger jag dåligt. En dålig skada.

”Och alla tre är tillbaka.”

Många spelare i Zlatans ålder skulle ha svårt att komma tillbaka. Hur säker är du på att han kan komma tillbaka på riktigt?

”Han har rehabiliterat sig fullständigt. Du kan inte förvänta dig att han ska vara redo att spela 90 minuter eller vara redo att spela flera matcher i rad som han har gjort i hela sin karriär. Nu behöver han tid att komma tillbaka till sin nivå. Hans fitness, hans självförtroende, hans allting, hans skärpa, hans allting. Men i den kliniska synvinkeln att vara bra och redo är fantastiskt.”

Hur enkelt blir det för Zlatan att spela med Lukaku? ”Enkelt, enkelt. Bra spelare, de kan spela tillsammans. Problemet är när spelarna inte är bra. Men bra spelare har enkelt att spela tillsammans.”

Vad betyder målen i landslaget för Lukakus självförtroende? ”Rekordet var Van Himsts rekord och Van Himst spelade hela sin karriär för landslaget och var en ikonisk spelare i landet.

”För Romelu att vara så ung och slå rekordet är fantastiskt. Jag vet att det i tidigare generationer inte var så många träningsmatcher och jag vet att spelarna hade det antagligen svårare att göra så många mål.

”Men Romelu är väldigt ung, normalt sett har han tio år kvar att spela för sitt land. Så jag föreställa mig att antalet mål kommer att vara otroligt.”

Ni är en match från att tangera Sir Alex Fergusons hemmarekord på 38 matcher i rad utan förlust…

”Vi spelar inte för rekord. Om vi släpper in ett mål men gör minst två kommer jag att vara nöjd.”

Uniteds klubbrekord, som sattes under Sir Matt Busby, är 40 hemmamatcher i rad utan förlust.

Om lagets försvarsspel: ”Vi försvarar oss som ett lag. Vi försöker försvara oss som ett lag. Våra siffror visar den kollektiva insatsen.

”Men målet är att vinna matcher på hemmaplan. Målet är inte att inte släppa in mål. Givetvis är du närmare att vinna matcher om du inte släpper in mål. Men det är ingen besatthet för oss. Rekordet betyder ingenting. Det viktiga för oss skulle vara att vinna.

”Vi förlorade den senaste matchen, vi behöver poäng. Vi har en svår match. Jag vet hur Newcastle spelar, jag vet hur Benítez förbereder sitt lag. Jag vet att det blir svårt. Men vi måste försöka komma tillbaka till poängen vi behöver.”

Hur mycket ser du fram emot att möta Benítez? ”Jag spelar inte mot Rafa, jag spelar mot Newcastle. Rafa spelar inte mot mig, han spelar mot Manchester United. Det är poängen.

”Jag är verkligen bra på att glömma små saker i fotbollen, fula ord eller diskussioner. Jag är bra på att glömma det. Det viktiga är respekten för personen och för proffset. Jag respekterar honom på båda sätt, som person och som proffs.

”Han är tillsammans med mig på en privilegierad lista över managers som har vunnit Champions League och Europa League, så vi är sida vid sida i den lilla gruppen. Jag har en otrolig respekt för honom. Så jag är mer än glad att se honom och hälsa på honom och spela en match till. I slutändan är det bara en match till i våra karriärer.”

Benítez: Vi vet att det blir svårt

Newcastles manager Rafael Benítez pratade också med media idag.

Skadeläget: Det verkar inte som att någon av spelarna på Newcastles skadelista kommer till spel. Därmed är Christian Atsu, Paul Dummett, Jamaal Lascelles och Mikel Merino alla ute. Att lagkapten Lascelles saknas är givetvis det största avbräcket. Inte bara är han lagets försvarsgeneral, han bidrar också med mål då och då. Lascelles har två ligamål den här säsongen och ingen i Newcastle är bättre.

Om Mourinho: ”Vi spelar mot Manchester United. Vem som är manager är inte huvudsaken. Han är en bra manager som har vunnit massor. Jag är mer orolig för Lukaku, Mata och Rashford.”

Om United: ”Det är en massiv klubb som alltid har spenderat mycket pengar och som gör det bra. De måste slåss om allting. Som alltid ska vi försöka göra vårt bästa för att ta tre poäng, om vi kan. Men vi vet att det kommer att bli svårt.”

Mer från Benítez på Chronicle Live.

Media: Ingen oro för att Mourinho ska lämna

José Mourinho har den senaste tiden kopplats samman med PSG. Manchester United ska emellertid inte vara oroliga för att managern ska lämna efter den här säsongen, det rapporteras bland annat av Guardian, Mirror och Telegraph.

Några samtal om ett nytt kontrakt ska ännu inte ha ägt rum men United planerar att inleda samtal efter nyår, rapporteras det. Mourinhos nuvarande avtal gäller över säsongen 2018/19 men det finns en option för ytterligare ett år.