Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Betyg: Manchester United – Newcastle 4-1

Embed from Getty Images

Nykomlingarna Newcastle gästade Old Trafford i ligans tolfte omgång. Det kändes på förhand som en ganska enkel match, vilket det också blev. Det blev en komfortabel seger med 4-1, trots underläge redan efter 14 minuter.  

Fyra mål, fyra olika målskyttar och både Zlatan och Pogba tillbaka på plan. Det var en solid laginsats, ingen övertygande sådan spelmässigt men tre enkla poäng och välbehövliga poäng i en tät toppstrid.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea: 6

Kan inte klandras för gästernas första, och enda, mål i matchen. Han gör en stabil insatts mellan stolparna och gör en mycket fin räddning i 68’.

Valencia: 7

Mycket vill ha mer, åtminstone när det kommer till Valencia. Han gör en stabil insatts men jag hade önskat mer action framåt på hans högerkant. Han gör en stark defensiv insatts i en annars stundtals förvirrad backlinje.

Lindelöf: 5

Är orsaken till att Newcastle tar ledningen efter att han halkat i straffområdet. Bör väl inte hängas i nocken på grund av det men i övrigt är han inte heller särskilt övertygande. Han har stora problem mot en offensiv Gayle och samspelet med Smalling vacklar.

Smalling: 7

Ser till att United ändå har ett försvar att ställa mot ett friskt vågande Newcastle. Gjorde flera viktiga brytningar och såg till att De Gea ändå kunde stå relativt lugnt i målet. Skulle gärna se att han tar ett tydligare ledarskap i backlinjen.

Young: 6

Assisterar Smalling på tilläggstid i första. Lämnar mycket utrymme för Newcastle att arbeta på under första halvlek men sett över hela matchen gör han en godkänd insatts.

Matic: 6

Striderna i försvaret var oftast placerade ute på kanterna i matchen. Det gjorde att Matic försvarsmässiga insatts inte var särskilt påtagligt. Men, han spelar stabilt och när han får bollen såg han till att United ställde om och spelade framåt.

Pogba: 8

Tillbaka i spel med en rafflande start. Gör en riktigt bra insatts, det syntes tydligt att han var på spelhumör. Tidigt i matchen visar han framfötterna och levererar assisten vid Uniteds första mål. Han blir sedan målskytt själv i 54’ minuten.

Rashford: 6,5

Att hitta någon som håller jämna steg med Rashford är en utmaning och inte heller Newcastle lyckades. Han sprang enkelt ifrån sina motspelare och kunde dominera på sin kant. Men han var inte övertygande i sina avslut och lämnar matchen mållös.

Mata: 6

Var ganska osynlig under den första halvleken och verkade inte riktigt hitta sin position. Han visar dock viljan, springer mest av alla i United och försöker ständigt påverka spelet. Assisterar Lukaku vid 4-1.

Lukaku: 7

Målskytt igen, oh vad bra det känns! Det låg i luften tidigt att Lukaku skulle komma att få betydelse för matchen. Han visade enorm vilja, både att spela själv men också att spela fram. Är involverade i tredje målet och stänger sedan matchen med hemmalagets fjärde mål.

Martial: 7

Hotar ständigt på sin kant och ställer till problem för DeAndre. Skönt för honom att bli målskytt och få göra ett avtryck på matchen.

Fellaini: 6

Inbytt 70’. Kliver in i matchen med en hyfsat komfortabel ledning. Syftet, att försöka öka på ledningen ytterligare. Men det blir inga fler mål i matchen, inte ens med Fellaini på plan men han gör en solid insatts.

Zlatan: 6

Inbytt 77’. Tillbaka efter +200 dagar borta från spel. Vill briljera från första stund och ger sig på ett volleyskott som får mig att hämta andan, både av skräck och beundran.

Herrera: N/A

Inbytt 83’. Spelade för kort tid för att betygsättas.