Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Ett längre inhopp för Zlatan, Bailly kan vara tillbaka på lördag

Manchester United fokuserar nu fullt ut på morgondagens Champions League-match mot Basel, där avancemang till nästa runda ska säkras. Idag höll José Mourinho och Chris Smalling presskonferens inför matchen.

Uniteds skadeläge är oförändrat jämfört med senast. Eric Bailly, Michel Carrick och Phil Jones är indisponibla medan övriga spelare är tillgängliga för spel. Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo var alla idag med på planet till Schweiz. Även ungdomarna Scott McTominay och Axel Tuanzebe är med i truppen inför morgondagens match. Personligen skulle jag bli irriterad ifall inte både McTominay och Tuanzebe får chansen från start. Vad gäller Zlatan, Pogba och Rojo så litar jag på att rätt beslut fattas. Mår de bäst av att spela eller att vila?

Inför: Basel – Manchester United

Mourinhos presskonferens

José Mourinho bekräftar att Zlatan Ibrahimovic börjar på bänken igen. Troligen blir han inbytt och troligen får han mer speltid än senast. Managern bekräftar också att Chris Smalling börjar i mittförsvaret. Eric Bailly kan vara tillbaka på lördag medan Phil Jones inte är tillgänglig då heller.

Om planen: ”Jag har tittat. Ärligt talat vet jag inte. Vi får se efter 20 minuter. För tillfället ser den okej ut.” Se mer nedan.

Är du nervös för låta Ibrahimovic, Pogba och Rojo spela på den här planen? ”Förra säsongen behövde vi stå ut med Rostov. Jag tycker inte att det är jämförbart. Förhoppningsvis går det bra.”

Om Mkhitaryan: ”Jag tycker att det är lite frustrerande för mig att det alltid är en fråga om en spelare som inte spelar eller är i sin bästa form. Ingen fråga om Martial, ingen fråga om Chris Smalling. Det är alltid en fråga om någon som inte spelade. På vissa positioner, när du inte har några skador har du många alternativ.

”För tillfället har vi [på mittfältet] Pogba, Matic, Fellaini, Herrera, McTominay. Så jag kan föreställa mig att ni nästa vecka kommer att fråga: ’Varför spelar inte den här spelaren?’

”Mkhitaryan spelade inte för att vi hade många alternativ för den matchen. Jag bestämde mig för att spela Martial och Rashford tillsammans. I många veckor var frågan varför de inte spelade tillsammans, nu gjorde de det och då är frågan varför inte Mkhitaryan spelade. Svaret är enkelt, tills den internationella föreningen ändrar reglerna kan jag bara starta med elva spelare.”

Om Smalling: ”Jag hoppas att han inte får sin plats i det engelska landslaget! Varje gång blir någon skadad. Han blir skadad, Jones blir skadad. Och riktiga skador. För det finns andra skador där du inte kan spela i landslaget på onsdagen men kan spela på lördagen. Våra skador i landslaget är riktiga skador.”

Om Jones: ”Jones spelade inte i helgen, han spelar inte imorgon och jag kan på förhand säga att han inte spelar till helgen heller.”

Om Smalling igen: ”Smalling spelar hela tiden och bra. Imorgon spelar han igen. Vi har inte Jones, vi har inte Eric Bailly igen. Så Smalling måste spela varje match.”

Bitarna om Smalling, Jones och Smalling igen sa Mourinho i ett svep, på en fråga om Smalling.

Mourinho säger också att han tycker att det är bra om spelarna är med i landslaget. Inte för honom men för spelarna, så uttalandet om att han hoppas att Smalling inte kommer tillbaka till landslaget ska inte tas på för stort allvar.

Är Zlatan redo att spela från start? ”Nej. Bänken. Zlatan sitter på bänken imorgon. Vanligen spelar han för han behöver spela och han är användbar för oss. Om vi leder behöver vi honom på planen för då håller han bollen och ger stabilitet till laget. Om laget inte leder är hans närvaro på planen positiv. Normalt sett spelar han. Han kan spela lite mer än förra matchen. Istället för 15 så 20, 25, 22. Men han är inte i skick att starta.”

Om Bailly: ”Bailly har en chans inför helgen.”

Har du pratat med Southgate? ”Nej. Det är en konversation mellan läkare. Jag får bara information från min läkare.”

Smallings presskonferens

Idag var det Chris Smallings tur att vara spelaren att snacka med media.

Om planen: ”Vi har inte tränat här. Du får ingen riktig känsla förrän du har spelat. Förhoppningsvis håller den.”

Om att han blev petad från landslaget: ”Blev jag överraskad? Ja, det blev jag. Du spelar inte för en av de största klubbarna i världen under så lång tid som jag har gjort – och antagligen har vunnit de flesta titlarna förutom Champions League – utan att kunna göra allting som en toppförsvarare kan. Må det vara att spela eller försvara.

”Det faktum att vi som lag det här året är bland de bästa defensivt – och har varit de senaste åren – jag är väldigt stolt att vara en del av det. Spelar jag regelbundet under José är jag nöjd med det.”

Om Lindelöf: ”Det faktum att han hade hela försäsongen, vecka för vecka blir vi vana tillsammans. Vi har så många alternativ och på träning byter vi med varandra. Vi kan alla spela med varandra. Det är bekvämt att spela bredvid Victor.”

Smalling fick sedan en ointressant fråga till om landslaget och reportrarna försökte med en till men då stoppade Uniteds pressansvariga det hela och bad om relevanta frågor. Det hindrade dock inte fortsatta vinklingar på landslaget och Smallings relation till Gareth Southgate. Smalling parerade det vackert med att säga att det är vad han presterar under José Mourinho som räknas.

Om sin egen form: ”Jag har fått många matcher de senaste månaderna. Jag känner mig bra. Du vill spela regelbundet och vara en del av ett framgångsrikt lag. Vi vill göra det bättre än förra säsongen, då vi vann två titlar.”

Smalling säger att han gjorde det mesta av veckan han fick ledigt inför matchen mot Newcastle.

Om taktik och träning: ”Vi som lag och jag själv individuellt jobbar mycket på vår taktik. Kanske på planen men ofta återhämtar vi oss bara mellan matcher, mycket görs i mötesrummen. [Mourinho] är väldigt djupgående i hur han analyserar de andra lagen och hur han vill att vi ska spela. Det öppnar en förståelse för hur du ser på sporten. Ju mer tid vi får med honom desto bättre blir det.”

Om Uniteds offensiv: ”Jag tror att det skulle skrämma mig om jag spelade mot dem och det kommer att skrämma de flesta lagen. Det faktum att vi har Paul tillbaka också, som en offensiv mittfältare, med Ibra och alla de andra, det ger oss så många alternativ.

”Det spelar ingen roll vilken match det är, våra offensiva kommer att skapa motståndarna tillräckligt med problem för att vinna matchen om vi håller tätt bakåt.”

Smalling tror att Basel kommer att spela offensivare imorgon än de gjorde på Old Trafford.

Truppen till Schweiz

Manchester United reste idag till Basel inför morgondagens match. José Mourinho tog med sig 21 spelare på resan, rapporterar Manchester Evening News. Daley Blind och Matteo Darmian är tillbaka i truppen, efter att utan förklaring ha varit utanför senast.

Eric Bailly, Michael Carrick och Phil Jones är skadade. Vidare saknas Juan Mata, Antonio Valencia och Ashley Young.

Då Mata, Valencia och Young tränade tidigare idag kan vi anta att de vilas, eller i Matas fall möjligen att han är petad. Valencia har spelat varenda minut i ligan men han har bara gjort en enda Champions League-match och ingen ligacupmatch den här säsongen. Det har tidigare rapporterats att han har pågående problem med ett knä, vilket förklarar att han vilas så ofta.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira
Försvarare: Tuanzebe, Darmian, Lindelöf, Rojo, Smalling, Shaw, Blind
Mittfältare: Pogba, McTominay, Matic, Herrera, Fellaini, Lingard, Mkhitaryan
Anfallare: Rashford, Ibrahimovic, Lukaku, Martial

Öppen träning

Före Champions League-matcherna måste klubbarna hålla öppen träning. United gjorde så på Carrington, före avresan till Schweiz. Här videoklipp och bilder från dagens träning.

Dålig plan

Indikationerna är att gräsmattan på Basels hemmaarena St. Jakob-Park inte är den bästa. Arenan var värd för VM-kvalet mellan Schweiz och Nordirland men sedan dess har gräsmattan bytts ut.

Indikationerna från Basel är emellertid att planen är bättre än den ser ut att vara.

Swarbrick dömer på lördag

Tittar vi lite längre framåt så ska United på lördag spela mot Brighton & Hove Albion i Premier League. Eller Brighton, som de brukar kallas, då ingen bryr sig om Hove. Neil Swarbrick har fått i uppdrag att döma den matchen. Han får sällskap av Richard West och Marc Perry som assisterande domare samt Andre Marriner som fjärdedomare.

Swarbrick har gjort tio Unitedmatcher (4-4-2). Den här säsongen dömde han 2-2-matchen borta mot Stoke och just nu har vi en svit på tre oavgjorda matcher med Swarbrick.

Brighton har haft Swarbrick tolv gånger (5-4-3). Den här säsongen deras 1-1-match hemma mot Southampton.

Då United inte har mött Brighton sedan 1993 har Swarbrick givetvis inte dömt någon match mellan United och Brighton.