Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Bailly och Jones ute, bänken för Zlatan, Fellaini kan lämna

Manchester United laddar för hemmamatch mot Brighton & Hove Albion. Motståndaren har inlett starkt men allt annat än tre poäng för United skulle vara en besvikelse.

Idag var det presskonferens för José Mourinho medan Brightons manager Chris Hughton pratade med media redan igår.

Mourinhos presskonferens

Zlatan Ibrahimovic fortsätter på bänken, Paul Pogba fortsätter att spela 65 till 70 minuter medan Eric Bailly och Phil Jones fortfarande är ute. Det var beskeden från José Mourinho när han pratade med media inför morgondagens match mot Brighton. Managern berättar också att han är oroad att Marouane Fellaini ska lämna United efter säsongen.

Skadeläget: Eric Bailly och Phil Jones är fortfarande ute. ”Men vi är okej, för vi har Smalling, Rojo och Lindelöf.”

Om Bailly: ”Utvecklingen var inte tillräckligt bra för att ha honom tillbaka till matchen. Bailly är ute och Jones är ute.”

Mourinho sa tidigare i veckan att Bailly hade en chans att vara tillbaka mot Brighton. Så en får anta att han är tillgänglig för spel antingen mot Watford eller mot Arsenal.

Om Pogba: ”Paul är fortfarande i den här processen där han inte kan nå muskeltröttheten. Han kan inte spela mer än 65 till 70 minuter för det är då muskeltröttheten vanligen kommer. Och med så många matcher i rad måste vi skydda en sådan viktig spelare för oss.”

Tre Premier League-matcher den här veckan. Blir det en avgörande vecka?

”Vi kan inte tänka på avståndet till city. Vi kan inte tänka på avståndet till de som är femma. Vi kan bara tänka på oss själva. Det här är första gången den här säsongen med tre Premier League-matcher på en vecka.

”Men jag tror att alla lag är förberedda på det. Även när jag tittar på lag med en annan ambition ser jag fantastiska trupper. Jag tror att alla lag kommer att hantera veckan. Brighton, Watford, Arsenal, det är en väldigt viktig vecka för oss.

”Men låt oss fokusera på Brighton, nia i tabellen. Bra lag, svåra besegra, släpper inte in många mål. De har en mix av fysik, aggressivitet med kvalitet och kreativitet. Jag tycker att Chris [Hughton] gör ett fantastiskt jobb sedan han tog över laget. Vi måste fokusera på den här [matchen]. Jag vet att vi har bra statistik, jag vet att vi är starka hemma. Men motståndaren kommer att vara svår för oss.”

Om titelstriden: ”Fans är fans och proffs är proffs. Fans är mer känslosamma, fans tänker och känner saker på ett annat sätt än vi gör. Jag säger alltid till mig själv och de jag jobbar med att vi måste ha emotionell balans. Emotionell balans när vi gör det väldigt bra, när vi gör det dåligt. Alltid emotionell balans efter en stor seger, efter en stor förlust. Vi har ännu inte nått 50 procent av säsongen. Låt oss vara lugna, vi har fyra turneringar att spela. Steg för steg, match för match.”

Kan Rojo spela imorgon? ”Han spelade väldigt bra [i onsdags]. Vi måste se hur han är idag. Skadan är borta. Men utmattning… spelaren som spelade sin första match kanske känner av det lite. För att vara ärlig, Zlatan kom tillbaka före honom, Paul kom tillbaka före honom. Men han var i bättre skick än de andra.”

Kan vi få se ett offensivare spel nu när de skadade är tillbaka?

”Mer ambition än när vi är hemma är svårt. Jag vet inte vilka som är mer ambitiösa än oss. Vi spelade mot Newcastle med Pogba, Rashford, Martial, Mata, Lukaku. Ytterbackarna är inte ytterbackar, Valencia och Ashley Young, alla vet att de är yttrar, inte ytterbackar. Så jag vet inte vad ni vill ha?”

Är du orolig att Fellaini inte är kvar nästa säsong? ”Ja, det är jag.”

Vad kan du göra för att ändra det? ”Inget. Det är en diskussion mellan spelaren och styrelsen. Jag är inte involverad i kontrakt och affärer. Jag respekterar båda. Jag respekterar båda. Jag respekterar spelaren för han har rätten att bestämma sin framtid. Jag respekterar styrelsen för diskussionerna är under deras kontroll. Jag önskar bara att de kommer att nå en överenskommelse men det är bortom min kontroll.”

Ett märkligt uttalande. Mourinho har givetvis en stor möjlighet att påverka. Dels kan han påverka styrelsen i hur stor lön Fellaini ska erbjudas och dels kan han påverka Fellaini med den roll belgaren får i laget.

Är Zlatan redo att starta? ”Nej, inte redo. Inte redo. Steg för steg, match för match, minut för minut. Jag tycker att det är enkelt att spela honom. Om laget ligger under behöver du honom på planen de sista 15-20 minuterna. Om laget leder behöver du honom på planen de sista 15-20 minuterna. Hans kvaliteter är anpassade till båda situationerna.

”Han är inte en spelare som du spelar bara om laget leder eller om laget ligger under. Han är en spelare som är enkel att byta in. Normalt sett kommer han att ha den här perioden på 15-20 [minuter]. Och en dag kommer han känna att han är fysiskt redo.”

Är Zlatan viktig i omklädningsrummet? ”Nej, påverkan av att vara här är inte viktig, påverkan på planen när han spelar. Runt omkring är han alltid närvarande, han är alltid positiv, en god influens. Det spelar ingen roll om han spelar eller inte. Det är viktigt på planen, för det är ett alternativ till för oss. Det är omöjligt för Lukaku att spela varje match, varje minut, som han gör. Så vi behöver det här andra alternativet, en andra anfallare.”

Hughtons presskonferens

Brightons manager Chris Hughton pratade med redan igår.

”Det här är dagarna vi jobbade så hårt för som lag förra året,” säger Hughton. ”Alla vet vad Manchester United betyder, arenan, klubben och dess historia.”

Har ni någon chans? ”Givetvis kan vi besegra dem men vi vet vad vi måste göra för att göra det. Du behöver spela på en hög nivå och ha lite tur också, du behöver alltid det mot de stora klubbarna.”

Mer från Hughton på Brightons hemsida.

Ingen januariflytt för Shaw

Luke Shaw kommer inte att lämna Manchester United i januari, skriver BBC:s Simon Stone på Twitter.

Länktips: Intervju med Pereira

Andy Mitten har intervjuat Andreas Pereira, som den här säsongen är i Valencia på lån från Manchester United. Klart läsvärt!