Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Alla spelare har inte Lukakus mentalitet

Premier League är tillbaka redan imorgon kväll, då Manchester United ställs mot Watford på bortaplan.

Efter hemmasegrar mot Newcastle och Brighton väntar nu en avsevärt tuffare uppgift. Watford kan kanske ses som favorit att vara bäst av resten, det vill säga bästa lag bakom topp 6. Den här säsongen har Watford vunnit mot Arsenal och spelat oavgjort mot Liverpool på hemmaplan. De förlorade borta mot Chelsea men borde faktiskt ha vunnit den matchen. Oslagbara är de emellertid inte och Manchester city vann med 6-0 i Watford.

Mourinhos presskonferens

José Mourinho tog frågor inför Watfordmatchen efter segern mot Brighton i lördags. Det innebar att vi inte fick någon uppdatering kring Eric Bailly och Phil Jones.

Mourinho sa tidigt i förra veckan att Bailly hade en chans att vara tillgänglig mot Brighton, så det kan tänkas att han är tillgänglig imorgon. När det gäller Jones så har vi inte fått några klara besked men indikationerna är att hans comeback ligger längre fram i tiden än Baillys comeback. Michael Carrick kan göra comeback mot CSKA Moskva den 5 december.

United har inga andra kända skador men Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba och Marcos Rojo matchas fortfarande försiktigt efter långtidsskador.

Mourinho berömmer Paul Pogba för insatsen mot Brighton. Egentligen vill managern byta ut Pogba men han kände att Pogba behövdes.

Anthony Martial och Marcus Rashford kritiseras dock för deras defensiva arbete: ”Marcus och Martial [saknar] den taktiska kunskapen som en äldre spelare har för att stänga ytorna mellan ytterbacken och nummer 6.”

Ni är bättre än förra säsongen… ”Jag tar det match för match. Idag [mot Brighton] är jag nöjd med tre poäng. Jag är nöjd med attityden hos ett lag som inte spelade bra. Attityden hos ett lag som inte spelar bra är väldigt viktig.”

Om fansen: ”Ärligt talat var det en överraskning för mig men jag tycker att supportrarna var fantastiska. Vi har haft hemmamatcher där vi har spelat väldigt bra och de var lite mjuka. Idag var de bakom laget. Laget spelade inte bra, de stöttade laget, de stöttade spelarna. I slutet på matchen hade vi problem, supportrarna var bakom laget. Väldigt nöjd med dem.”

Du var besviken efter bortamatchen mot Watford förra året…

”Mot Watford var jag väldigt upprörd på Watfords första mål, då någon kille skickade Martial till sjukhuset och domaren lät det gå för det första målet. Det var därför jag var upprörd efter Watford.”

Ni har gjort framsteg sedan dess… ”Jag tycker att Watford också har gjort framsteg. Jag tycker att de har en ovanlig trupp för ett mittenlag. De har en trupp full av väldigt bra spelare, vilket inte är vanligt för mittenlag. De har en bra tränare, de har förbättrat sig mycket sedan förra säsongen.”

Om Lukaku: ”Ni vet, i sista minuten kämpade han hemåt som om han var där från första minuten. Så jag tycker också att det är en fråga om mentalitet. Sättet som Romelu vinner hörnan före målet, sättet som Romelu avslutar matchen med att vinna tacklingar i vänsterbackens position. Det är det jag vill ha.

”Och olyckligtvis är inte alla spelare likadana. Spelare är män, män är unika fall. Vissa är kapabla att gå till gränsen av sin nivå, andra, även med stor talang, lyckas inte göra det. Romelu för mig fantastisk. Han gjorde inte mål, jag bryr mig inte.”

Onekligen gillar Mourinho att ösa beröm över Romelu Lukaku.

Lukaku straffas inte

På tal om Romelu Lukaku så har det i media spekulerats i att han skulle bli avstängd för en spark mot Gaëtan Bong i lördagens match. FA har emellertid idag granskat domarens rapport från matchen och kom fram till att Lukaku inte ska anklagas för våldsamt uppträdande.

Moss dömer imorgon

Matchen imorgon kommer att dömas av Jon Moss. Som linjedomare får vi Eddie Smart och Andy Halliday med Stuart Attwell som fjärdedomare.

Det blir tredje Unitedmatchen den här säsongen för Moss. Senast vi hade honom var i 1-0-segern mot Tottenham och han hade även ansvaret i 4-0-segern mot Swansea. Totalt har United 16-2-2 med Moss som domare.

Watford har haft Moss tolv gånger (3-3-6). Den här säsongen dömde han deras 4-2-förlust mot Chelsea.

Moss har inte dömt någon match mellan United och Watford.

Unitedspelare i Sveriges P15

Manchester Uniteds Anthony Elanga är en av 66 spelare som har kallats upp till det svenska P15-landslagets läger på Bosön i slutet på november. Det är ett läger för spelare födda 2002.

Anthony Elanga är son till den förre Malmöspelaren Joseph Elanga.

Reservmatch ikväll

Uniteds reservlag har ikväll bortamatch mot Everton. Avspark 20.00 och matchen kan ses på MUTV och Viaplay.

Sju mål för sju år sedan

För sju år sedan idag gjorde Manchester United sju mål på Blackburn Rovers. Dimitar Berbatov blev då femte Unitedspelare att göra fem mål i en match. Sedan dess har ingen upprepat den bedriften. Tidigare har Harold Halse, Jack Rowley, George Best och Andy Cole gjort minst fem mål i en match. Halse och Best gjorde faktiskt även ett sjätte mål.