Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Watford – Manchester United (vi är bättre nu)

14:22

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Watford i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Watford – Manchester United 2-4 (0-3)

Premier League, omgång 14 • 2017-11-28, 21.00 • Vicarage Road, Watford • publik: 20 552 • domare: Jon Moss


 0-1 (19) Ashley Young (Lingard)
     (24) Abdoulaye Doucouré
 0-2 (25) Ashley Young
 0-3 (32) Anthony Martial (Lukaku)
     (38) Marcos Rojo
     (41) Adrian Mariappa
 1-3 (77) Troy Deeney [straff]
 2-3 (84) Abdoulaye Doucouré
 2-4 (86) Jesse Lingard (Herrera)


Manchester United: De Gea; Valencia, Lindelöf, Smalling, Rojo, Young; Pogba, Matic (Herrera 54); Lingard (Ibrahimovic 88); Lukaku, Martial (Rashford 65)
Avbytare: Romero, Darmian, McTominay, Mata

Watford: Gomes; Mariappa, Prödl (Carrillo 58), Kabasele; Femenía, Cleverley, Doucouré, Zeegelaar; Hughes (Pereyra 58), Richarlison; Gray (Deeney 72) 
Avbytare: Karnezis, Wagué, Janmaat, Capoue  

Mikael Österdahl | 23:41 Godnatt!

Och med det slår vi igen butiken för ikväll. Tack för att ni läste!

Innan ni lägger er har ni snackisar och vlogg att konsumera…

Mikael Österdahl | 23:37 Muskelskada för Matic

José Mourinho tror att Nemanja Matic blir borta en tid med en muskelskada.

”Om Matic säger till mig att han vill bli utbytt, han gör inte det om det inte är något allvarligt. Det är muskulärt.”

Marouane Fellaini missade dagens match med skadebekymmer, så United har återigen manfall på mittfältet. Oklart, när jag skriver detta, hur allvarligt det är med Fellaini. Oavsett borgar det troligen för Ander Herrera och Paul Pogba mot Arsenal.

Mikael Österdahl | 23:25 Lingard: Det var stora ytor framför mig

Två fantastiska mål av Ashley Young och ett briljant mål av Jesse Lingard var matchens höjdpunkt. De två engelsmännen fick snacka om segern.

Ashley Young:

Hur summerar du det? En fantastisk första halvlek och nervöst i andra halvlek?

”Givetvis. Vi började bra i första halvlek, de började också bra. Vi fick jobba hårt. Vi fick målen, det var fantastiskt. I andra halvlek, det blev nervöst men Jesse levererade och producerade det fjärde målet.”

Du kom tillbaka hit och gjorde ett bra mål… ”Givetvis, det är skönt att få göra mål. Jag har inte gjort det på länge. Jag försökte hävda målet senast och jag kommer definitivt att hävda de två målen! Det är svårt att komma hit. Vi är jätteglada att komma hem med tre poäng. ”

Har du skrivit på ett nytt kontrakt? ”Jag koncentrerar mig på det som sker på planen. Vi får se vad som händer.”

Jesse Lingard:

De kom in i matchen efter straffen… ”Vi försökte hitta vårt lugn igen och det fjärde målet lugnade ner alla.”

Du lugnar ner dig med att löpa från halva planen och dribbla bort några spelare?

”Det var stora ytor framför mig och jag såg att det fanns en yta och den gick in.”

Är Premier League så här? ”Du ser vad som händer i fotboll, vad som helst kan hända. Vi försöker behålla lugnet när vi ligger under och behålla ledningen när vi tar den.”

Lingard fick sedan prisa Young som matchens lirare.

Mikael Österdahl | 23:16 Mourinho: Vi borde röka cigarr, sedan problem

Det var en match som Manchester United borde ha vunnit enkelt, tycker José Mourinho.

”Andra halvlek borde vara 5-0 eller 6-0. Det var ännu enklare att göra mål [än i första halvlek] men vi missade chanserna. Men så här är fotbollen. Straff, 3-1 och det är en annan match. Det var en match som var enkel att vinna bekvämt. I slutändan var det i gråzonen men Jesse [Lingard] hade det fantastiska initiativet.”

Ashley Young gjorde ett par vackra mål… ”Fantastiska mål. Vi missade 4-0 i en fantastisk aktion i slutet på första och Lukaku hade ett läge med öppet mål, Paul [Pogba] hade en fri nick.

”Men från inget 3-1. De har självförtroende och inget att förlora. Så efter 3-1 kom de in i matchen. Det var några minuter där vi borde röka cigarr och sedan har vi problem.”

Mourinho pratade med BT Sport.

Mikael Österdahl | 22:57 Watford – United 2-4

Watford var på väg tillbaka. Då klev Jesse Lingard fram med ett drömmål och satte 4-2 för Manchester United, vilket också blev slutresultatet.

Det var inte meningen att det skulle bli spännande. Men Marcos Rojo tyckte att det var lämpligt att sparka ner en motståndare i straffområdet. Straffmål följde och vittring för Watford. Snart en reducering till och halv panik i United.

Då klev Lingard fram och säkrade segern.

Annars var det länge Ashley Youngs match. Två briljanta mål i första halvlek.

Mikael Österdahl | 21:55 Halvtidstankar

Ashley Young följer upp skicklighetsmålet senast med två riktiga turmål idag, som sannolikt kommer att ges som självmål när Premier League har granskat positionen på alla atomer.

Manchester United var inte nöjda där och Anthony Martial satte 3-0 för en kassaskåpssäker halvtidsledning.

  • Victor Lindelöf fortsätter att visa storform och Uniteds försvar har överlag varit hur stabilt som helst.
  • Watford ägde bollen i inledningen. Sedan gjorde Young två mål från ingenstans och så var det game over.
  • Efter det första målet har United varit fullständigt överlägsna.
  • Nemanja Matic har problem igen, framför allt i matchinledningen slarvade han flera gånger.
  • 3-4-3-formationen är ingen formation som kommer att se det bästa av Paul Pogba men efter en osynlig inledning har han förstås gjort en massa bra saker. Han gör ju som regel det även när han har sämre dagar.

Ytterligare positivt är att Leicester har 2-0 på Tottenham.

Mikael Österdahl | 20:55 Come on United!

Avspark om fem minuter. Manchester United behöver en trepoängare för att åtminstone sätta lite press på Manchester city. United behöver också en trepoängare för det egna självförtroendet.

Hemmasegrar mot nykomlingarna Newcastle och Brighton är en sak. En bortaseger mot Watford är något annat.

UP THE FUCKING REDS!

Mikael Österdahl | 20:31 Vlogg efter matchen

Över på Facebook kan du efter Uniteds seger (eller om det nu slutar på nåt annat sätt) följa Muss-vloggen, där Björn och Sarah håller låda.

Mikael Österdahl | 20:23 Trebackslinjen tillbaka

Vi får alltså en trebackslinje (eller fembackslinje om ni så vill) för Manchester United idag. Därmed matchar José Mourinho det spelsystem som Marco Silva använder. United har sällan imponerat offensivt när Mourinho har satsat på fem försvarare. Återstår att se om Antonio Valencia och Ashley Young kan bidra mer i offensiven idag.

I utgångsläget ser det ut att vara Jesse Lingard i rollen som nummer 10, bakom Anthony Martial och Romelu Lukaku. Det kan förstås också vara en 3-4-3-formation, då med Lingard till höger och Martial till vänster.

I BT Sport säger den före detta Premier League-domaren Graham Poll att han inte förstår hur Romelu Lukaku kunde undvika avstängning efter sparken i matchen i lördags. Experterna Rio Ferdinand och Paul Scholes håller med, ”korkat” av Lukaku, tycker Scholes.

Mikael Österdahl | 20:02 Watfords lag

Så har vi även Watfords lag, där vi noterar att Britos saknas på grund av skada. Prödl ersätter.

Mikael Österdahl | 20:01 Dagens elva

Det blir tre mittbackar för Manchester United idag. Victor Lindelöf får sällskap av Marcos Rojo och Chris Smalling. På topp Romelu Lukaku tillsammans med Anthny Martial.

Zlatan Ibrahimovic börjar återigen på bänken.

Mikael Österdahl | 19:49 Unitedmål i Watford

United har bara gjort 28 matcher mot Watford och om vi är ärliga så haglar det inte direkt av klassiska matcher. Kanske kan vi ändra på det ikväll?

Ryan Giggs satte en läcker lobb i 3-2-segern i april 2000. I augusti 2006 visade Mikaël Silvestre att även backar kan avsluta. Memphis Depay hade ingen lyckad Unitedkarriär (han verkar ha återuppstått nu) men han satte ett av målen i 2-1-segern för två år och en vecka sedan.

Mikael Österdahl | 19:13 Kan bli tre backar ikväll

ESPN:s Rob Dawson tror att det kan bli en trebackslinje för Manchester United ikväll. Det är i så fall tämligen givet att den centrala backlinjen blir Victor Lindelöf, Chris Smalling och Marcos Rojo.

Vidare tror Dawson att det blir Anthony Martial och Romelu Lukaku på topp, med Marcus Rashford på bänken.

Om sisådär 45 minuter har vi svaret.

 

Mikael Österdahl | 18:39 Spelare i fokus

Richarlison är förstås spelaren att se upp med i Watford. Den brasilianska yttern har imponerat stort under sina första månader i England. Han har fem mål och tre assists på tretton matcher i Premier League.

En annan Watfordspelare att hålla koll på är Manchester United-produkten Tom Cleverley, som har blivit en nyckelspelare på Watfords mittfält. Craig Cathcart, den andra före detta Unitedspelaren i laget, är emellertid indisponibel på grund av skada.

Mikael Österdahl | 18:01 Midweek Football

Fotboll mitt i veckan! det är minsann inte varje vecka det sker. Ja, för Manchester United är det ju nästan varje vecka men för vanliga dödliga klubbar som Watford är det närmast unikt.

Förutom Uniteds match är det givetvis matchen mellan Leicester och Tottenham som är mest intressant idag. De flesta topplagen spelar annars imorgon. United är emellertid det enda topplaget som visas på teve i Sverige. Viasat har nämligen den goda smaken att visa Derby del Moyes imorgon och det kan omöjligen argumenteras för att någon match skulle vara större än den.

Mikael Österdahl | 17:25 Vad är en Watford?

Vad vet vi egentligen om Watford? Tja, Watford är definitivt en Londonklubb som absolut inte är från London. Ja, det är lite förvirrande, som den engelska geografin ofta är.

I de formella beskrivningarna är Watford inte en del av London (personligen tycker jag ju att bara City of London, med 9401 invånare, ska få räknas som London, resten är bara förorter). Men Watford ligger innanför cirkeln som motorvägen M25 eller London Orbital Motorway bildar. Det vill säga motorvägen som omger London. Därav förvirringen. Watford är vidare en del av Transport for Londons nätverk.

Vad tycker Watford? Tja, på ett Watfordforum hittar jag meningen: ”Så medan vi klart och tydligt inte är en Londonklubb […].”

Watford tycker inte att Watford är London. Watford är fienden. Således kan vi tvärsäkert slå fast att Watford är en Londonklubb.

Annars då? Watford är bara en sunkig town (tänk Bolton), inte en fin city (tänk Manchester) från regionen East of England och Hertfordshire County. Sisådär 90 000, förmodligen olyckliga, människor bor i Watford, som ligger 71 meter över havet.

Fotbollsklubben Watford har fina meriter. Till exempel vann de Football League Division 4 säsongen 1977/78 och den ärorika Southern Football League säsongen 1914/15.

Watford var också den första klubben någonsin att sluta fyra i FA-cupen, då de 1970 förlorade tredjeprismatchen mot Manchester United. Brian Kidd gjorde två mål i en match som United vann med 2-0. Tredjeprismatchen ville ingen sedan ha och den försvann efter fem år.

I år har de en väldigt bra manager i form av Marco Silva. En titt i historiken visar att de förmodligen har någon annan nästa säsong. Senast en Watfordmanager var kvar längre än ett år var Malky Mackay som hade jobbet mellan juni 2009 och juni 2011.

Mikael Österdahl | 15:22 Lagnyheter

Henrikh Mkhitaryan är återigen utanför truppen. Armeniern var inte bland spelarna som igår reste till Watford. Även Marouane Fellaini saknades i det resande sällskapet, rapporterar Manchester Evening News.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira
Försvarare: Darmian, Blind, Valencia, Rojo, Lindelöf, Smalling, Young
Mittfältare: Lingard, Herrera, Pogba, Matic, McTominay, Mata
Anfallare: Martial, Ibrahimovic, Rashford, Lukaku

Fellainis frånvaro förbryllar. Han syntes dock inte till på träningen igår, så det kan tänkas att han har skadeproblem.

Mkhitaryan får förmodas vara petad. Eric Bailly, Michael Carrick och Phil Jones är fortsatt skadade.

Daley Blind, Mateo Darmian och Jesse Lingard är tillbaka i truppen, efter att ha varit utanför senast. En av de resande utespelarna får dock nöja sig med en plats på läktaren och det torde bli antingen Blind eller Darmian.

David de Gea står förstås i mål och i backlinjen är Antonio Valencia och Chris Smalling givna. Sedan är det inte lika självklart. Victor Lindelöf imponerade senast och borde få förnyat förtroende. Det blir i så fall intressant att se vad han går för i en tuff bortamatch. Samtidigt är nog José Mourinho intresserad av att få igång Marcos Rojo.

I införrapporten tippar Jacob på Darmian som vänsterback. Men nä, det vill jag inte vara med om. Ashley Young bör få fortsatt förtroende. Om Mourinho vill förstärka defensiven kan det kanske vara aktuellt med Rojo som vänsterback.

Offensivt lutar det åt att Mourinho väljer att spela med tre mittfältare ikväll. I Fellainis frånvaro är det i så fall givet att Ander Herrera kliver in bredvid Nemanja Matic och Paul Pogba.

Offensivt startar Romelu Lukaku. Till vänster Anthony Martial eller Marcus Rashford. Jesse Lingard och Juan Mata är väl de som slåss om platsen till höger. Det kan tänkas att Mourinho vill ha Lingards löpstyrka på planen.

Ja, Mourinho kan väl också chocka och lira med en offensivare balans.

Mikael Österdahl | 14:23 Vi är bättre nu

Vi går nu in i en nyckelperiod på säsongen. Watford borta idag, sedan Arsenal borta och därefter hemmamatch mot Manchester city (ja, United ska spela mot CSKA mellan Arsenal och city men det struntar vi i).

Förra säsongen tog United noll poäng på motsvarande matcher. Upprepas det i år så är ligan definitivt körd och istället för titeldrömmar kommer våren ånyo att handla om att ta en Champions League-plats.

På andra sidan av skalan har vi nio poäng och då är vi plötsligt nio poäng bättre än förra säsongen. Det skulle i så fall vara ett tydligt bevis på att vi verkligen har gjort framsteg. Avståndet till city kommer fortfarande att vara stort (de har den här veckan ett par hemmamatcher där de omöjligen kan tappa poäng) men minskat.

Watford känns på många sätt som en tuffare uppgift än Arsenal, även om Arsenal tycks ha återuppstått. Förra säsongens bortamatch mot Watford är ett av de största lågvattenmärkena under José Mourinho.

Men vi är ju bättre nu. Väl?

Samtidigt är vi ju inte speciellt bra på bortaplan. Tabellraden 2-2-2 skvallrar om det. Det kompenseras emellertid av att Watford (också 2-2-2) inte är så värst bra på hemmaplan.

Vi kan också luta oss mot historiken, som berättar att United har 12 vinster på de 13 senaste mot Watford.

Så seger idag. Och sen chockvinner Southampton mot Manchester city imorgon. Därefter borstar vi av Arsenal som om de vore Lads it’s Arsenal vilket förstås följs av en West Ham-seger mot Manchester city. Mer än så krävs inte för att United med en seger mot Manchester city ska ta över serieledningen.

Just nu tror jag väl inte direkt på det men ge mig några timmar så kommer jag att vara övertygad.