Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho kan inte garantera att Matic är redo, Bailly och Jones är ute; Young månadens spelare

José Mourinho har idag pratat med media inför morgondagens bortamatch mot Arsenal. Nemanja Matics medverkan imorgon är osäker men han kommer att följa med laget till London.

Mourinho säger att Matic är den enda skadade spelaren som har chansen till spel imorgon. Eric Bailly, Michael Carrick, Marouane Fellaini och Phil Jones är fortsatt ute.

I andra nyheter har Ashley Young utsetts till Uniteds bästa spelare i november.

Mourinhos presskonferens

José Mourinho tar en match i taget och har nu fullt fokus på matchen mot Arsenal.

Skadeläget: I en intervju med MUTV bekräftar Mourinho att Nemanja Matic kommer att följa med till London. Managern vet dock inte om mittfältaren kommer att vara spelklar i tid till matchen.

”Jag vet inte om han kan spela. Han reser med laget, han kommer att försöka. Förhoppningsvis kan han men jag kan inte garantera att han är redo.”

Och de andra spelarna? ”De skadade är skadade.” På presskonferensen bekräftade Mourinho sedan att Eric Bailly och Phil Jones är ute. Vidare förutsätter vi när Mourinho säger som han säger att Michael Carrick och Marouane Fellaini är ute.

Har du pratat mer med England om Phil Jones? ”Nej, [de har inte sagt något] och han är inte tillgänglig.”

Och Eric Bailly? ”Han är inte tillgänglig.”

Är det en match som United måste vinna? ”Jag spelar en match i taget. Jag tycker att det är sättet att göra det på. Det spelar ingen roll vad som hände förut, vad som händer efter. Det är bara den här matchen. Vi tänker inte på hur många poäng vi är bakom ledaren. Det är bara Arsenal. Det är tillräckligt svårt utan att fokusera på annat. Fokusera på den här matchen.”

Mourinho refererar också till en film med Björn Borg och John McEnroe, där Borgs tränare sa att det gäller att ta en poäng i taget.

Stör det dig att du kallas pragmatisk? ”När vi har bollen kommer vi att anfalla med elva spelare, även målvakten måste veta vad vi ska göra när vi har bollen. När de har bollen försvarar vi med elva spelare.”

Kan det vara värt att ta risker? ”Det beror på vad du menar med risk. I början på fotbollen när någon bestämde att kalla det för anfallare och försvarare, det var en dålig kille. I den moderna fotbollen måste alla anfalla och försvara. Målvakten måste veta vad vi ska göra i anfall, anfallaren måste veta hur vi försvarar.”

Vad minns du av matcher mot Arsenal? ”Jag kommer ihåg stora matcher men inte specifikt… Även innan jag kom till England handlade det om Manchester United och Arsenal om titeln. Så…”

Är det positivt att du inte behöver tänka på Champions League-matchen? ”Jag tror att jag alltid skulle ha försökt spela bästa möjliga lag, även om vi var tvingade att vinna Champions League-matchen. Jag skulle gå en match i taget och den viktigaste matchen nu är nästa match. Det är svårt nog utan att du fokuserar på annat.”

Tänker du på city? ”Jag gör inte det. Totalt.”

Wengers presskonferens

Arsenals manager Arsène Wenger har också snackat med media inför morgondagens match.

Skadeläget: Wenger har bekräftat att Alexandre Lacazette är ute. ”Alexis [Sánchez] hade ett litet hamstringsproblem […] men jag tror att han kommer att vara okej.” Sedan tidigare är Santi Cazorla ute.

Om Mourinho: ”Det är en match mellan Arsenal och Man United på hemmaplan.”

Tror du att United parkerar bussen? ”Nej, jag förväntar mig ingenting speciellt. Man United är ett starkt lag och jag förväntar mig att vi ska hantera de problem de ger oss. De kommer att anfalla också, de kommer inte bara att försvara.”

Wenger ville inte prata om de rykten som placerar Mesut Özil i Manchester United.

Mer från Wenger på Arsenal.com.

Young månadens spelare

Ashley Young har utsetts till månadens Unitedspelare i november.

Young sköt ett fantastiskt frisparksmål i onsdags. Är han första frisparksläggare imorgon? Kanske. Paul Pogba säger att den som har bäst känsla på dagen skjuter.

Inför Arsenal

Inför: Arsenal – Manchester United