Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Wolverhampton – Manchester United 3-2

Ett reservbetonat U18-lag förlorade mot Wolves i Premier League Cup och är därmed ute ur turneringen efter förlust 2-3. United låg under med 0-3 men mål av Mellor och Greenwood höll på ge United en poäng men laget räckte inte till hela vägen.

Det var ganska klara förutsättningar, alla lagen i gruppen hade tre poäng och som grupptvåa är det inte säkert att det blir avancemang. Eftersom Arsenal besegrade Stoke med 4-2 behövde United vinna matchen med fyra mål.

Med inte bara ett öga utan två ögon på Youth League-matchen mot CSKA Moskva om några dagar valde dock Kieran McKenna att inte ta några risker. George Tanner, James Garner och Nishan Burkart är de enda spelarna som har någon chans att få starta mot Moskva. I övrigt fick Aliou Traore göra debut i U18, efter att ha kommit från PSG i somras. Traore är en box to box-mittfältare som är väldigt högt rankad och givetvis landslagsman för Frankrike, Traore fyller 17 år i januari.

United var ändå det laget som inledde klart starkast. Burkart rundade målvakten men från snäv vinkel prickade han stolpen. Ramazani hade ett skott som målvakten med nöd och näppe klarade att styra undan till en hörna. I den 24:e minuten tappade Greenwood bollen på mittplan och en snabb lyftning över Uniteds sovande backlinje resulterade i ett inspel och skott i ett halvtomt mål. Det var Wolves första riktiga anfall i princip. Fyra minuter senare tog sig Wolves fram på kanten, alldeles för enkelt, och skottet, som inte heller såg otagbart ut, smet in via händerna på Richardson.

United var det klart bättre laget i den första halvleken och borde gjort något mål, och definitivt kunnat undvika att släppa in då Wolves egentligen inte hade någonting.

I den andra halvleken förväntade man sig förbättring från Uniteds sida, men vi fick se precis tvärtom. United inledde katastrofalt och endast två minuter in i halvleken kom 3-0 till Wolves, en kort hörna som lyftes in och via ribban nickades bollen in i mål. Det var sedan mycket Wolves, som skapade flera bra målchanser.

Med 20 minuter kvar gav inhopparen Mellor lite hopp till United när han med ett hårt skott såg till att United kunde reducera. United inledde en intensiv jakt på fler mål, med två minuter kvar av matchen slog Williams ett inlägg från vänsterkanten och Mason Greenwood, som är så duktig på att ta sig in i straffområdet, nickade in reduceringen via stolpen. Det fann sedan lite mer tid att nå en reducering men United förmådde inte att skapa något mer och det slutade med en hemmaseger.

United är därmed ute ur turneringen, något som kanske inte kom helt oväntat med tanke på vilket lag man ställde upp med.

Det var intressant att se Traore för första gången. Han blev förvisso utbytt tidigt i den andra halvleken men visade ändå prov på den fysik och teknik som McKenna talat om. Mason Greenwood fortsätter att göra poäng och Mellor verkar göra mål när han får chansen. Annars var det inte så mycket positivt att ta med sig förutom att flera spelare fick lite mer kött på benen. Bakåt såg det väldigt skakigt ut och Bernard och Mengi imponerade verkligen inte som innerbackar, tillsammans med målvakten Richardson.

Nu förväntas vi oss att allt fokus läggs på matchen mot CSKA Moskva, där vi förhoppningsvis får bevittna en sevärd fotboll och sedermera ett avancemang i turneringen från Uniteds sida.

Wolverhampton – Manchester United 3-2 (2-0)

Uniteds mål: Mellor (72), Greenwood (88)
United: Richardson; Tanner, Mengi, Bernard, Williams; Garner, Traore (Mellor 53); Ramazani (Baars 53), Greenwood, Levitt; Burkart (Puigmal 70)