Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 48

En väldigt blek vecka för våra utlånade spelare där speltiden inte varit den högsta. Trots det finns det givetvis massor att gå igenom.

Dean Henderson, Shrewsbury

Var inte med i truppen när Shrewsbury avancerade i FA-cupen efter 2-0 hemma mot Morecambe. Oklart om det var ett val från Uniteds sida eller om tränaren helt enkelt passade på att rotera truppen lite i det täta matchandet.

Regan Poole, Northampton

Spelade 79 minuter innan han blev utbytt i bortamötet med Portsmouth i EFL-trophy. Poole hade ett bra avslut som dock smet tätt utanför. Han fick också en smäll på mittplan som renderade i ett avbrott och även om han kunde fortsätta blev han utbytt kort därefter. Förlusten innebär att Northampton är ute ur cupen.

Sam Johnstone, Aston Villa

Hade en ganska lugn kväll när Aston Villa spelade 1-1 borta mot Leeds. Han var chanslös på Pontus Janssons ledningsmål men sedan var det mest Aston Villas jakt på en kvittering, vilket kom med 20 minuter kvar. Sam Johnstone får betyget 6 av Birmingham Mail som också menar på att han mestadels stod sysslolös.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Även fast Scunthorpe gjorde några ändringar i laget fick inte Redmond vara med i truppen när Scunthorpe åkte ur FA-cupen efter 0-3 förlust borta mot Doncaster.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Var inte med i truppen när Leeds spelade 1-1 hemma mot Aston Villa.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Fick ingen speltid när Crystal Palace spelade 0-0 borta mot Brighton. Hodgson gjorde faktiskt bara ett byte i matchen och det kom på mittfältet. Han tycktes vara nöjd med resultatet.

Fick inte heller spela något när Palace spelade 0-0 borta mot West Brom. Återigen gjorde Hodgson bara ett byte och det var i matchens slutskede. Det vi kan notera är att Fosu-Mensahs konkurrent Joel Ward drog på sig ett gult kort i matchen.

Matty Willock, FC Utrecht

Satt kvar på bänken hela matchen i Utrecht möte med PEC Zwolle. Matchen slutade 1-1.

Andreas Pereira, Valencia

Startade cupmötet mot Real Zaragoza. Valencia vann bortamötet och kunde komma relativt avslappnade till hemmamötet men det skulle visa sig bli en enkel seger ändå. Innan 1-0 kom efter cirka en halvtimme hade Pereira hunnit med en framspelning som nästan resulterade i ett mål då skottet smet tätt utanför. Pereira hade sedan två bra skott, ett smet tätt utanför och det andra räddade målvakten. Efter 63 minuter och vid ställningen 2-0 blev sedan Pereira utbytt, han hade då dragit på sig ett gult kort också. En företagsam första halvlek av Pereira som sedan försvann lite i den andra halvleken. Pereiras ersättare, Ibanez, gjorde mål efter endast fem minuter på planen. Matchen slutade sedan 4-1 och Valencia avancerade säkert till nästa omgång i Copa Del Rey.

Pereira startade sedan i ligamatchen borta mot Getafe. Trots att Valencia var en man mer nästan hela matchen åkte man på sin första förlust den här säsongen då hemmalaget vann med 1-0. Pereira spelade 62 minuter och gjorde en slätstruken match, likt hela laget. Först som högerytter och sedan som vänsterytter.