Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – CSKA Moskva 2-1

Embed from Getty Images

Manchester United säkrade igår segern i Champions League-grupp A. Detta via en säker 2-1-seger mot CSKA Moskva. Romelu Lukaku (framspelad av Paul Pogba) och Marcus Rashford (framspelad av Juan Mata) gjorde Uniteds mål.

Insatsen igår var professionell. United gjorde det som krävdes och United gjorde det utan att ödsla energi i onödan (Luke Shaw undantaget, kanske, men han hade ju anledning att springa ihjäl sig). Betygen blir sådär lagom höga, i en match som mestadels var rätt lagom.

Vad som inte var lagom var Uniteds båda mål. Kvitteringen kommer i en sekvens där Luke Shaw vinner boll och sedan går bollen via Daley Blind, Ander Herrera, Antonio Valencia, Victor Lindelöf och Chris Smalling till Paul Pogba och därefter till Romelu Lukaku. Segermålet är lite rakare, där Lindelöf får bollen av Sergio Romero och sedan skickar långt till Lukaku och vidare till Marcus Rashford. Ett halvt bolltapp men Juan Mata vinner tillbaka bollen och sedan gör Rashford mål. Alla spelare är därmed på något sätt involverade i något av målen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6,5

Mestadels sysslolös och chanslös på målet. Gör en fin räddning i andra halvlek.

Victor Lindelöf: 6,5

Gör det han ska, när han ska göra det. Imponerar offensivt vid några tillfällen, bland annat med långbollen före 2-1.

Chris Smalling: 6

Kunde nog ha spelat den här matchen med förbundna ögon.

Daley Blind: 6,5

Skakig defensivt vid några tillfällen, bland annat vid CSKA:s mål. Väger delvis upp det genom att offensivt vara den mest aktiva av mittbackarna. Nära ett drömmål i matchinledningen men en dum motståndare tyckte att det var lämpligt att stå i vägen för bollen.

Antonio Valencia: 6

Utbytt 72. En bekväm dag på jobbet. Lär få jobba mycket mer på söndag.

Ander Herrera: 6

Utbytt 67. Gör ett okej jobb, mestadels i det tysta. En viktig brytning, där han i stort sett hindrar ett friläge, som höjdpunkt. Fick sedan kliva av för att vila inför derbyt.

Paul Pogba: 6

1 assist. När Pogba kände för det var han magnifik och överlägsen alla andra på planen. Samtidigt var han långa stunder osynlig och han var slarvigare än han har varit efter comebacken. Ändå står han där med en matchavgörande prestation. Kommer att vara så saknad på söndag.

Luke Shaw: 7

Shaw fick beröm av Mourinho efter matchen. Jag är inte säker på att det var helt uppriktigt. Emellanåt, bland annat på CSKA:s mål, är Shaw nämligen lite vilse i försvarsspelet. Det tycker jag trots allt att vi kan ha överseende med en sån här dag. Offensivt gör han en stor insats och framför allt i första halvlek är han inblandad i det mesta.

Juan Mata: 6,5

1 assist. Har en stygg miss i första halvlek, som delvis påminner om missen mot Huddersfield. Den här gången räddar försvararna upp det. Bättre i andra halvlek och assisten till Rashford är mycket fin.

Romelu Lukaku: 7

Utbytt 74. 1 mål. Fick äntligen göra mål! Dessutom ett väldigt bra mål, där han verkligen visar upp sig från sin bästa sida, både fysiskt och tekniskt. Överlag en pigg insats och en nödvändig självförtroendeboost inför derbyt.

Marcus Rashford: 7

1 mål. Var nära att ge United en tidig ledning och han är mycket involverad i offensiven. Får också göra segermålet.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 67. Varnad. Jag tycker att Mourinho kunde ha hittat ett sätt att inkludera McTominay i startelvan. Nu kommer han in när matchen i stort sett är över, även om det är rätt mycket tid kvar.

Axel Tuanzebe: n/a

Inbytt 72. Kom in 72 minuter för sent och på fel position. Fick i alla fall några minuters speltid. Nu lär det dröja alldeles för länge tills vi får se honom igen.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 74. Gav Romelu Lukaku 16 minuters vila.