Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fosu-Mensah kan återvända i januari; city får inte filma på Old Trafford

I väntan på nästa Manchesterderby har det kommit fram att Manchester United inte kan bli första lag att vinna mot Manchester city den här säsongen. Den stökiga grannen förlorade nämligen mot Shakhtar Donetsk i Champions League igår kväll.

Uppenbarligen är city skakade, för Pep Guardiola berättar att Fabian Delph spydde och att Vincent Kompany inte mådde bra. Ja, det var förvisso före matchen igår och det skulle förvåna om de inte kommer till spel på söndag, men ändå.

Delph klarar sig city givetvis utan. Om Kompany inte kan spela är läget prekärt för city, då John Stones är långtidsskadad. Det öppnar i så fall för Eliaquim Mangala i mittförsvaret och det skulle jag inte ha något emot.

Fosu-Mensah kan återvända i januari

Enligt Guardian är Crystal Palace en av flera klubbar som vill låna Danny Mings från Liverpool i januari. Så vad har det med Manchester United att göra? Jo, reglerna tillåter maximalt två från Premier League inlånade spelare i trupperna och den kvoten har Palace redan fyllt med Timothy Fosu-Mensah från Manchester United och Ruben Loftus-Cheek från Chelsea.

Därmed måste Palace returnera en av de inlånade spelarna om det ska vara möjligt att låna nytt. Fosu-Mensah är i så fall det givna alternativet, då han just nu får nöja sig med att värma bänk. Loftus-Cheek däremot är given i startelvan.

Roy Hodgson ska vara desperat att addera en anfallare till truppen.

Hur Manchester United ställer sig i frågan framgår inte men om Fosu-Mensah ändå inte ska spela så kan han ju lika gärna inte spela för United.

city får inte filma på Old Trafford

Manchester city är den här säsongen i slag med att göra en dokumentärfilm med mångmiljonbudget. De ville väldigt gärna filma i omklädningsrummet på Old Trafford men det blir inget med det.

På en förfrågan fick de ett blankt nej från United, vilket är ett hårt slag för city, enligt BBC.

Tyvärr förefaller det inte vara så att United sa nej av ren småsinthet. Klubben ska för några år sedan ha nobbat en liknande förfrågan från en icke namngiven klubb. Vidare ska United ha fått ett mycket stort antal förfrågningar om att filma på arenan på söndag. Den officiella förklaringen ska vara att United befarar att det blir för trångt i tunneln från omklädningsrummen till planen.

Slutspelsklart i Champions League

Det är nu slutspelsklart i Champions League, där 16 klubbar tog sig vidare från gruppspelet.

Manchester United vann sin grupp och kommer därmed att ställas mot en grupptvåa med första matchen på bortaplan. United kan inte lottas mot Basel, då lagen spelade i samma grupp. Chelsea är heller ingen möjlig motståndare, då lag från samma land inte får mötas i åttondelsfinalerna. Det lämnar följande sex potentiella motståndare:

  • Bayern München (Tyskland)
  • Juventus (Italien)
  • Porto (Portugal)
  • Real Madrid (Spanien)
  • Sevilla (Spanien)
  • Shakhtar Donetsk (Ukraina)

United har aldrig spelat mot Sevilla, därför hoppas jag på Sevilla i lottningen. Mot Bayern (2-5-4) och Real (2-4-5) har vi historiskt haft det mycket svårt, så det är lagen att undvika. United exakt lika mot Juventus (5-2-5 med 15-15 i målskillnad) samt plusresultat mot Shakhtar (1-1-0) och Porto (3-3-2).

Svit ser ut att brytas

Manchester Uniteds 58 senaste FA-cupmatcher har visats på teve i England. Den sviten ser emellertid ut att brytas nu, då varken BBC eller BT Sport har valt att visa Uniteds match mot Derby i FA-cupens tredje omgång i början på januari.

Det är Telegraph som rapporterar detta och även om det ännu inte är officiellt så brukar tidningarna ha rätt i de här fallen. Oerhört tråkigt, då motståndarfans tenderar att bli upprörda när United visas på teve. Istället kommer tittarna att bjudas på höjdpunkter som Shrewsbury mot West Ham.

Matchen mellan Brighton och Crystal Palace kommer att bli den första matchen i England som använder sig av videodomare (VAR). Försöken med VAR kommer av tekniska och ekonomiska skäl att begränsas till tevesända matcher på Premier League-arenor. Liverpool mot Everton kvalar förvisso in (även om Liverpool förstås inte hör hemma i Premier League) men den matchen bedöms vara av för hög kaliber, vilket ju är ett sensationellt bakvänt (och väldigt engelskt) tänk.

Om vi litar på Telegraph innebär det med största sannolikhet att Uniteds match mot Derby kommer att spelas lördagen den 6 januari, med avspark 16.00. Även om den inte visas på teve i England så finns chansen att den visas i Sverige.

Ruuds debut

Just idag tycker Premier League att vi ska minnas Ruud van Nistelrooys Premier League-debut. Varför vet jag inte så vi njuter bara.