Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Efter en förlust har du lite mer att ge; bråk efter derbyt

Redan imorgon är det dags för nästa Manchester United-match, då Bournemouth gästar Old Trafford. Det mesta handlar emellertid fortfarande om Manchesterderbyt i söndags.

Efter matchen var lagen involverade i ett stort bråk, vilket ska ha startats av att José Mourinhos tycker att citys spelare var för högljudda när de firade segern. Hade Mourinho bara försökt vinna matchen i söndags kanske han också hade gjort det och då hade han inte behövt bekymra sig för hur citys spelare firar.

Mourinhos presskonferens

José Mourinhos presskonferens inför morgondagens match var kort och gav oss ingen ny information inför matchen mot Bournemouth. Journalisterna ville prata om bråket efter Manchester city-matchen, något Mourinho inte ville diskutera.

Om bråket efter derbyt: ”Den här presskonferensen är inför Bournemouth. Det är inte efter Manchester city. Det är redan gjort Det här är inför Bournemouth.”

Men det har kommit fram saker sedan dess… ”Jag vet men jag fortsätter säga att det är inför Bournemouth.”

Hur tar ni er an matchen imorgon? ”När du förlorar har du lite större vilja att vinna. Ingen vill förlora. Det är något som tillhör alla lag i världen, efter en förlust har du lite mer att ge.”

Har ni mer motivation nu? ”Motivationen baseras på att vi vill vinna varje gång. Efter ett dåligt resultat vill du inte ha ett dåligt resultat till. Vi förlorade mot Chelsea, matchen efter hade vi lite mer att ge.”

Mycket, mycket märkligt. Det borde vara omöjligt att inte ha maximal motivation inför matcher mot Chelsea och Manchester city, även om laget råkar gå in i matcherna med en seger i ryggen.

Det är elva poäng nu… ”Vi tar match för match. Försöker vinna matchen, få det maximala poängantalet. Vi har det antalet poäng vi har, förra säsongen hade vi sju eller åtta poäng färre. Förra året spelade vi lika mot Bournemouth.”

Pep Guardiola har sagt sitt… ”Jag är inte här för att kommentera hans ord. Det enda jag kan säga är att för mig var det bara en fråga om meningsskiljaktighet. En meningsskiljaktighet i beteende, en meningsskiljaktighet i beteende. Bara det och inget annat.”

Sedan ställdes en fråga till om matchen i lördags och då klev Uniteds presschef in och avslutade den första delen av presskonferensen. Ytterligare frågor ställdes, men den delen får inte diskuteras förrän sent ikväll. Vi återkommer med det under morgondagen.

Skadeläget: I MUTV redogjorde Mourinho kort om skadeläget. Marcos Rojo är tveksam till spel: ”Han är en modig kille. Jag vet inte [om han kan spela]. Om han inte är redo har vi andra alternativ.”

Phil Jones är dock tillgänglig. ”Phil Jones var redan på bänken. Skadan är bakom [honom] och förhoppningsvis kan han hållas sig frisk.”

Ingen ny information om övriga spelare. Men Marouane Fellaini var ju nästan redo inför derbyt, så han får förmodas ha en bra chans till spel. Nemanja Matic har spelat skadad, så hans medverkan är inte självklar. Eric Bailly förväntas vara ute några veckor in på 2018 medan Paul Pogba har två matcher kvar på avstängningen.

United och city i stort bråk

Efter derbyt i söndags uppstod ett stort bråk mellan Manchester United och Manchester city. Bråket ska ha varit betydligt större än Battle of the Buffet efter 2-0-segern mot Arsenal i oktober 2004.

FA kommer att undersöka händelserna och de båda klubbarna har till imorgon kväll på sig att ge sin version av händelseförloppet. Därefter ska FA fatta beslut och eventuellt dela ut straff, rapporterar Guardian.

Bråket ska ha uppstått då José Mourinho ansåg att city var för högljudda när de firade segern. Mourinho ska ha tagit sig till citys omklädningsrum och han ska ha skrikit: ”Du ska fan visa respekt, vem är du?” till citys målvakt Ederson. Sedan ska ett stort tumult ha utlösts, med många från båda sidor involverade. Mikel Arteta ska ha lämnats blodig, hur det gick till tycks emellertid ingen veta, kanske 

En sammanfattning av händelseförloppet ges i grafiken nedan.

https://twitter.com/utdxtra/status/940368281604624385

Mourinho litar på McTominay och Tuanzebe

Ungdomarna Scott McTominay och Axel Tuanzebe får inte så värst mycket speltid just nu. José Mourinho berättar emellertid att han litar på sina ungdomar.

”Jag litar på dem. Ärligt talat, ibland spelar jag dem inte mer för att jag har respekt för några av de äldre spelarna som är fantastiska proffs och alltid är redo för laget.

”Men vad gäller deras kvaliteter är McTominay och Tuanzebe redo. De är redo att spela, så jag spelade dem med 25, 30 minuter kvar mot CSKA. Jag spelade Scott mot Benfica när vi inte ens hade gått vidare. Jag har litar mycket på dem.”

Speldatum i Champions League

Att United möter Sevilla i åttondelsfinal Champions League blev klart igår. Senare på dagen bekräftades att det första mötet spelas onsdagen den 21 februari med retur tisdagen den 13 mars. Båda matcherna givetvis med avspark klockan 20.45.