Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Angel Gomes stannar i United, skriver proffskontrakt

Manchester United meddelar att talangen Angel Gomes stannar i United och signerar sitt första professionella kontrakt med klubben.

Angel Gomes har varit ryktenas man de senaste månaderna. Klubbar som Barcelona och Dortmund har nämns men nu står det klart att mittfältaren stannar i Manchester United, då han har signrerat sitt första proffskontrakt.

17-åringen har varit i United sedan han var sex år gammal och det har länge pratats om Gomes som nästa superstjärna i Unitedakademin. Gomes har den här säsongen gjort sju mål på tio starter i Uniteds U18-lag. Gomes, vars far är från Portugal, är en väldigt rörlig och teknisk offensiv mittfältare med stor potential att nå höga höjder, Gomes är inte bara en skicklig målskytt utan kanske främst en skicklig framspelare. Sett till spelstilen påminner han mycket om Andres Iniesta i rörelsemönster och hur han flyter fram på planen. Han var även med och spelade hem guldet till England i U17-VM tidigare i höstas.

Gomes själv är väldigt nöjd:

”Klubben är kända för att ge unga spelare chansen i a-laget och det var en väldigt stor anledning till varför jag signerade kontraktet. Jag är fortfarande ung men ser fram emot att fortsätta min utveckling här med hjälp av tränarstaben och jag kommer ta vara på varenda chans som kommer för mig.”

Mourinho var också nöjd med att Gomes signerat:

”Jag är mycket glad över att Angel signerat sitt första proffskontrakt med klubben. Jag gav honom chansen att debutera förra säsongen vilket betydde att han blev den yngsta Unitedspelaren att spela i Premier League men också den yngsta att spela för United sedan Duncan Edwards 1953.”

Mycket positiva nyheter förstås att Gomes skrivit på ett kontrakt med Manchester United. Vi har tidigare sett att unga spelare får mer och mer makt, tidigare tappade Manchester city en av sina största talanger Jordan Sancho till Dortmund. Vi i Manchester United har förstås också erfarenheter av detta, då Paul Pogba försvann till Juventus och resten är historia. Nu hoppas vi bara att Angel Gomes snart får chansen i a-laget igen.