Angel Gomes stannar i United, skriver proffskontrakt

Manchester United meddelar att talangen Angel Gomes stannar i United och signerar sitt första professionella kontrakt med klubben.

Angel Gomes har varit ryktenas man de senaste mÄnaderna. Klubbar som Barcelona och Dortmund har nÀmns men nu stÄr det klart att mittfÀltaren stannar i Manchester United, dÄ han har signrerat sitt första proffskontrakt.

17-Äringen har varit i United sedan han var sex Är gammal och det har lÀnge pratats om Gomes som nÀsta superstjÀrna i Unitedakademin. Gomes har den hÀr sÀsongen gjort sju mÄl pÄ tio starter i Uniteds U18-lag. Gomes, vars far Àr frÄn Portugal, Àr en vÀldigt rörlig och teknisk offensiv mittfÀltare med stor potential att nÄ höga höjder, Gomes Àr inte bara en skicklig mÄlskytt utan kanske frÀmst en skicklig framspelare. Sett till spelstilen pÄminner han mycket om Andres Iniesta i rörelsemönster och hur han flyter fram pÄ planen. Han var Àven med och spelade hem guldet till England i U17-VM tidigare i höstas.

Gomes sjÀlv Àr vÀldigt nöjd:

”Klubben Ă€r kĂ€nda för att ge unga spelare chansen i a-laget och det var en vĂ€ldigt stor anledning till varför jag signerade kontraktet. Jag Ă€r fortfarande ung men ser fram emot att fortsĂ€tta min utveckling hĂ€r med hjĂ€lp av trĂ€narstaben och jag kommer ta vara pĂ„ varenda chans som kommer för mig.”

Mourinho var ocksÄ nöjd med att Gomes signerat:

”Jag Ă€r mycket glad över att Angel signerat sitt första proffskontrakt med klubben. Jag gav honom chansen att debutera förra sĂ€songen vilket betydde att han blev den yngsta Unitedspelaren att spela i Premier League men ocksĂ„ den yngsta att spela för United sedan Duncan Edwards 1953.”

Mycket positiva nyheter förstÄs att Gomes skrivit pÄ ett kontrakt med Manchester United. Vi har tidigare sett att unga spelare fÄr mer och mer makt, tidigare tappade Manchester city en av sina största talanger Jordan Sancho till Dortmund. Vi i Manchester United har förstÄs ocksÄ erfarenheter av detta, dÄ Paul Pogba försvann till Juventus och resten Àr historia. Nu hoppas vi bara att Angel Gomes snart fÄr chansen i a-laget igen.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS