Matchdag: West Bromwich Albion – Manchester United (den lÃ¥nga vägen till andraplatsen)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot West Bromwich Albion. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

Senast uppdaterad: 2017/12/17 17:57

↓

2017/12/17 09:23

West Bromwich Albion – Manchester 1-2 (0-2)

0-1 (27) Romelu Lukaku (Rashford), 0-2 (35) Jesse Lingard (Mata), 1-2 (77) Gareth Barry

Manchester United

De Gea; Valencia (Rojo 66 ), Smalling, Jones, Young; Matic , Herrera; Mata, Lingard (McTominay 86), Rashford (Martial 79); Lukaku

Avbytare: Romero, Lindelöf, Shaw, Ibrahimovic

West Bromwich Albion

Foster; Nyom, Hegazi, Evans, Gibbs; Burke (Rodriguez 64), Livermore, Yacob (Barry 46), Krychowiak (Brunt 72), McClean; Rondón

Avbytare: Myhill, Robson-Kanu, McAuley, Field

Updated: 2017/12/17 17:22
  • 0
  • Share

2017/12/17 17:57

Tack och bock

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Snackisar och spelarbetyg är på gång!

Nya tag p̴ onsdag, d̴ Manchester United РMED PAUL POGBA Рska ta sig in Bristol City i ligacupen.

Tack för att ni läste!

• 0
  • Share

2017/12/17 17:42

Mourinho: Vi var det bästa laget

José Mourinho snackade med Sky Sports efter Uniteds seger. Managern är övertygad om att det var en rättvis seger.

“Jag tycker att vi förtjänade det och var det bästa laget. Jag visste och spelarna visste att de är väldigt bra pÃ¥ fasta situationer. Vi visste att de när som helst kunde skapa det problemet. Men jag tycker att vi kontrollerade matchen en lÃ¥ng tid. Sedan gjorde Alan [Pardew] nÃ¥gra byten. Vi hade nÃ¥gra chanser att döda matchen, när du inte gör det vet du att de kommer att reagera.”

Var det nästan för enkelt?

“Ärligt talat tycker jag inte det. Kanske lite mindre ambition och intensitet [i andra halvlek]. Men inte [sämre] koncentrationen. De är starka i luften, de är jättar. Efter deras mÃ¥l kontrollerade vi matchen igen och de hade inte mer.”

Varför firade inte Lukaku sitt mål?

“Jag firade inte heller och ingen var gladare än jag. Det är bara en frÃ¥ga om profil. Jag är glad för segern. Romelu hade ocksÃ¥ att han var lycklig i West Brom.”

Negativt var att Valencia klev av skadad…

“SÃ¥ är fotbollen, framför allt i England i december. Spelarna nÃ¥r utmattningsnivÃ¥n. Han visste att han inte skulle spela nästa match mot Bristol. Han kunde inte stÃ¥ emot. Vi har andra spelare. Blind och Darmian var inte ens pÃ¥ bänken. Vi kan hantera det här.”

• 0
  • Share

2017/12/17 17:28

Lingard: Ett mål till hade dödat matchen

Jesse Lingard gjorde det avgörande målet och fick prata med Sky Sports efter Uniteds seger.

Blev det onödigt tufft?

“I andra halvlek gjorde vi det. Vi kontrollerade första halvlek. Men en seger är en seger.”

“Lite sÃ¥, i första halvlek var det bekvämt. Ett mÃ¥l till att hade dödat matchen.”

Bollen gick in via en försvarare, men du vill ha målet?

“Givetvis, det var pÃ¥ mÃ¥l, sÃ¥ det är mitt mÃ¥l.”

• 0
  • Share

2017/12/17 17:13

West Brom – United 1-2

Manchester United får med sig tre poäng från bortamatchen mot West Bromwich Albion. Det som efter första halvlek såg ut att bli en enkel seger blev till slut en seger som United fick jobba för.

United gick upp till 2-0 i första halvlek, efter mål av Romelu Lukaku och Jesse Lingard.

Efter paus brydde sig United emellertid inte om att spela och West Brom kom mer och mer in i matchen. Till slut fick de också en reducering, då Gareth Barry höll sig framme efter en tilltrasslad situation.

På slutet blev det nervöst men United lyckades, utan att imponera, hålla undan till seger.

• 0
  • Share

2017/12/17 16:08

Halvtidstankar

Marcus Rashford slog inlägg, Romelu Lukaku nickade i mål. Sedan sköt Jesse Lingard mål via en försvarare. Därmed leder United med 2-0 efter en halvlek. Så mycket mer finns inte att säga om detta.

Det förefaller vara uteslutet att detta ska kunna sluta med annat än en seger. Motståndaren är helt enkelt inte så värst bra på Premier League-fotboll.

• 0
  • Share

2017/12/17 15:12

UTFR!

Avspark om någon minut. West Bromwich Albion ska krossas och Alan Pardew ska ånyo sätta dansen i halsen.