Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mkhitaryan kan få chansen mot Bristol; julklappar på sjukhus; Lukaku betalar

Henrikh Mkhitaryan kan vara tillbaka i Manchester United i morgondagens match mot Bristol City.

I andra nyheter noterar vi att Manchester Uniteds spelare har besökt barn på sjukhus och delat ut julklappar.

Mkhitaryan kan vara tillbaka i truppen

”Det är möjligt att [Henrikh Mkhitaryan] är involverad,” säger José Mourinho inför morgondagens cupmatch mot Bristol City.

”För tillfället spelar vi Mata, Rashford, Lingard eller Martial, Lukaku. Så på bänken har vi [Ibrahimovic] och en av de andra, Martial eller Rashford, och det finns inte plats för alla för du behöver ha balans på bänken också.”

Ja, tre försvarare – Marcos Rojo, Victor Lindelöf och Luke Shaw senast – måste vi ju absolut ha på bänken. Vi spelar trots allt med hela fyra försvarare och bara sex spelare framåt, så givetvis måste vi ha minst lika många försvarare som mittfältare och anfallare tillsammans på bänken.

Mourinho lovar inför morgondagens match att spela med ett starkt lag.

”Jag gör några förändringar till matchen, men inte för många, för Bristol City är ett av de bästa lagen i Championship.”

Lottning efter Uniteds match

När (om) United har besegrat Bristol City väntar semifinal i ligacupen. Motståndet där? Ja, det får vi veta efter Uniteds match imorgon kväll. Semifinallottningen hålls nämligen i Sky Sports sändning efter Uniteds match.

Med bara fyra bollar att välja på borde de väl den här gången kunna lotta korrekt, tycker jag.

Unitedsupporter på bortabänken

Dean Holden är assisterande huvudtränare för Bristol City. Vad vet vi om Dean Holden? Jo, han har säsongskort på Stretford End. Rekommenderad läsning från Andy Mitten på National.

Lukaku betalar

I somras blev Romelu Lukaku arresterad av polisen i Beverley Hills, då han var så högljudd att grannarna klagade. Genom sin advokat Robert Humphreys låter Lukaku nu hälsa att han ”ångrar sig djupt” för sitt beteende, rapporterar Guardian.

Ärendet avgjordes i en rättegång i Los Angeles i måndags. Lukaku, som inte närvarade, erkände sig genom advokaten skyldig.

Nu väntar dryga böter. Dels måste Lukaku betala 450 dollar för polisens arbete och i tillägg ska han betala böter på 100 dollar, 375 dollar i någon form av straff som domaren bestämde och 40 dollar i säkerhetsavgift. Det är i skrivande stund oklart om Lukaku har råd med det.

Domarval för jul och nyår

Det spelas fyra Premier League-omgångar över jul och nyår. Premier League har utsett domare för alla omgångarna på en och samma gång.

  • Leicester borta (23/12): Jon Moss dömer, Eddie Smart och Andy Halliday assisterar, Roger East är fjärdedomare.
  • Burnley hemma (26/12): Martin Atkinson dömer, Stephen Child och Harry Lennard assisterar, Lee Mason är fjärdedomare.
  • Southampton hemma (30/12): Craig Pawson dömer, Peter Kirkup och Richard West assisterar, Bobby Madley är fjärdedomare.
  • Everton borta (1/1): Andre Marriner dömer, Scott Ledger och Richard West assisterar, Paul Tierney är fjärdedomare.

Julklappsutdelning på sjukhus

Som traditionen bjuder har Manchester Uniteds spelare besökt barn på sjukhus inför julen.