Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Manchester United – Leicester 1-1

Uniteds reserver och Leicesters dito delade på poängen under denna dimmiga måndagskväll i Manchester. 1-1 slutade matchen och Callum Gribbin gjorde Uniteds mål i matchen.

Det var en tämligen dimmig kväll i Manchester när United tog emot Leicester i måndagens reservlagsmatch. Det var svårt att få någon klar uppfattning om matchen då man inte kunde se Uniteds vänsterkant i den första halvleken på grund av dimman. Det stoppade dock inte från Callum Gribbin att briljera, först kom en djupledsboll mot Wilson där målvakten precis hann före och han rensade rakt ut i gapet till Callum Gribbin som från lång distans satte bollen i mål, trots att två försvarare närmade sig linjen. Högklassigt av Gribbin som för dagen fyllde 19 år.

Leicester fick sedermera en bra kvitteringschans på en frispark men den smet precis utanför O’Haras stolpe. Annars var det en tämligen händelsefattig halvlek där lagen bytte halvchanser med varandra.

I den andra halvleken tycktes de dåliga förutsättningarna för en bra match bli ännu sämre då dimman såg ut att tätna ännu mer. Callum Gribbin var fortsatt den som skapade framåt för United men Leicester tog över mer och mer, och med dryga kvarten kvar kunde gästerna också kvittera. En djupledsboll mellan mittback och ytterback och sedan ett inspel som sköts i mål från nära håll. Det såg ut att vara ett ganska taffligt försvarsspel från Untied där Mitchell står och sover lite på sin kant.

Det blev sedan inga fler mål utan lagen fick, ganska rättvist, dela på poängen. Egentligen kanske inte matchen borde ha genomförts, Leicester var inte nöjda och ville att matchen skulle avrbytas redan i paus men domaren ville annat. Sett till matchen var Callum Gribbin framstående offensivt igen för United. Gribbin har nyligen kommit tillbaka från en skada och har sett riktigt bra ut sedan comebacken. Gribbin har blivit lite bortglömd bland de spelare som det pratas mest om men ser riktigt spännande ut just nu. I övrigt såg försvaret, förutom vid målet, säkert ut och främst mittbackarna Williams och Ercolani spelade bra.

För United, som läget är, får det anses vara en helt okej poäng då Leicester ligger tvåa i tabellen. United är fortsatt tredje sist men ligger ovanför nedflyttningsstrecket. Värt att notera är att lag som Manchester city, Chelsea och Tottenham också är i bottenstriden, talande för en serie som allt mer tappar i status och kvalitet.

Manchester United – Leicester 1-1 (1-0)

Uniteds mål: Gribbin (6)
United: O’Hara; Riley, Ercolani, R. Williams, Mitchell; Sang, Scott (Dearnley 85); Gribbin (Bohui 85), Hamilton, Kehinde; Wilson (Boonen 90)