Spelarbetyg: Leicester City – Manchester United 2-2

Manchester United släppte för andra matchen i rad in ett mål det sista som hände. Denna gång ledde det till två tappade poäng mot Leicester, i en match som United borde avgjort bra mycket tidigare. Vid ställningen 2-1, när United dessutom var en man mer, missades två frilägen där matchen borde avgjorts. Harry Maguires kvitteringsmål kändes därför extra tungt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Chanslös på målen, missade några uppspel – men utöver det lika lugn och trygg som han alltid är.

Victor Lindelöf: 6

Stabil med boll, men hade (som vanligt) stora problem när motståndarna tog löpningar in bakom ryggen på honom. Att få spela högerback några matcher tror jag dock kan göra honom gott.

Chris Smalling: 5

Borde agerat bättre mot Mahrez vid 0-1. Istället för att bara stå och vänta borde han gett Mahrez möjligheten att gå själv för att få avsluta med sin högerfot (hans sämre). Dessutom, vid 2-2 kom han in på planen efter att ha varit ute skadad. Det verkar ha varit ljumsken som spökade, och precis när han kom in kom inlägget som gick rakt mot honom, men han kunde inte hoppa vilket gav Maguire chansen att göra 2-2. Det kanske är hårt att underkänna honom på grund av det, men är han så skadad att han inte kan hoppa ska han inte vara i eget straffområde. Hade han inte varit där hade någon av de andra spelarna tagit undan bollen, nu litar de på att han skall göra det – och det kostar två poäng.

Phil Jones: 6

Får ta på sig 0-1 då han joggar hem istället för att sätta full fart. Spelade upp sig under andra halvlek och gjorde en godkänd insats överlag.

Ashley Young: 5

Lite varken eller i den här matchen. Fick inte mycket offensivt uträttat och hade det inte lätt mot snabba spelare i Leicesters offensiv. Inte Youngs bästa insats den här säsongen.

Paul Pogba: 6

Det märktes mot Bristol att han var lite matchotränad efter avstängningen. Lite samma idag, men bättre. Sköt ett flertal skott, med klart varierande kvalitet och gjorde det stabilt defensivt. Inte lika dominant som vi är vana vid dock.

Nemanja Matic: 6

Matic var nästan för offensiv i första halvlek, vilket är en mening man inte vill skriva så ofta. Men han skall ju vara den balanserande mittfältaren, och under de första 45 var han på en hel del utflykter framåt som gjorde att han hamnade fel defensivt. Fick sannolikt detta förklarat för sig i halvtid, för i andra halvlek var han stadigt på plats där han skulle.

Juan Mata: 8

Utbytt 83. Uniteds bästa spelare för dagen. Stod för två fina mål, och var också den som tog tag i spelet efter Leicesters 1-0. När han spelar så här är han oerhört nyttig för United.

Jesse Lingard: 5

Får en assist med sin korta, korta passning vid 1-1. Lyckades själv missa öppet mål efter 72 minuter då han borde ha avgjort. Som vanligt pigg i löpningar, även om de flesta inte gav något.

Anthony Martial: 6

Utbytt 71. Försökte hela tiden, men fick liksom inte riktigt till det. Borde själv gjort 2-1 efter 53 minuter då han bränner ett friläge med ett makalöst dåligt avslut. Dock plus för att det är han som fixar frisparken som leder till 2-1. Fick också fortsätta visa att han utvecklat sitt defensiva spel.

Romelu Lukaku: 5

Borde fått en assist när han friställde Martial och en när han gjorde samma sak till Lingard. Var helt okej när han spelade på ett tillslag, men när han skulle ta emot och börja hitta på saker blev det allt som oftast pannkaka. Förutom då vid tillfällena jag nämnt.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 71. ”Fixade” en utvisning på Amartey, men lyckas inte heller göra mål när han hade en halv evighet på sig vid ett friläge. Borde dock kanske fått straff.

Ander Herrera: n/a

Inbytt 76. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Henrikh Mkhitaryan: n/a

Inbytt 83. Spelade för kort tid för att betygsättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS