Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Burnley (Låt traditionens makt vara stark)

Välkommen till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Burnley. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2017/12/26 19:14

Manchester United – Burnley 2-2 (0-2)

Premier League, omgång 20 • 2017-12-26, 16.00 • Old Trafford, Manchester • publik: 75 046 • domare: Martin Atkinson

0-1 (3) Ashley Barnes, 0-2 (36) Steven Defour, 1-2 (53) Jesse Lingard, 2-2 (90+1) Jesse Lingard

Manchester United

De Gea; Young, Jones, Rojo (Mkhitaryan 46 ), Shaw ; Pogba, Matic; Mata, Ibrahimovic (Lingard 46), Rashford; Lukaku

Avbytare: Romero, Blind, Lindelöf, Tuanzebe, Herrera

Burnley

Pope ; Bardsley , Long, Mee, Taylor ; Arfield, Cork , Hendrick, Defour (Vokes 67 ), Gudmundsson ; Barnes (Walters 81)

Avbytare: Lindegaard, Lowton, Westwood, Marney, Wells

Updated: 2017/12/27 03:27
 • 1
 • Share

Med detta stänger vi matchdagsbloggen för idag. Snackisar ligger ute, läs dem. Betyg kommer senare.

Tack för idag!

 • 0
 • Share

Lite mer Mourinho

Även José Mourinho har pratat med MUTV.

Ni visade karaktär som fick oavgjort från en svår situation. ”Ja, spelarna accepterade risken. Att förlora med 2-0 i halvtid är inte enkelt. Speciellt inte när man behöver hantera de negativa känslorna av att motståndaren gör mål varje gång de anfaller. Vi släpper in dåliga mål, och spelarna kämpade mot resultatet och mot den känslan. Vilket var bra. I andra halvlek var det omöjligt att släppa in ett mål, för de kom inte över halva plan. De hade inte mer än två, tre passningar i rad. Så andra halvlek var helt och hållet vår, men vi gjorde bara två mål.”

Hade bytena i halvtid den påverkan du önskade? ”Ja, men spelarna spelar. Och för mig att göra förändringar och att prata med spelarna vad jag vill ha ut av det. En annan sak är att gå ut och göra det, att hantera risken för Jones att spela en mot en, för Matic att acceptera den rollen. För spelarna att acceptera riskerna vi tog, så credit till killarna. Det är därför jag sa till dem att resultatet så klart var dåligt för vi är aldrig nöjda med oavgjort, speciellt inte i en match där vi är så dominanta.”

Nio mål för Jesse, känner du att han verkligen lyckats centralt den här säsongen? ”Ja, och jag tror det känns bra för honom med tanke på den missen mot Leicester, med öppet mål. När han självklart hade känslan av att det var en enkel chans att göra 3-1 och stänga matchen.”

 • 0
 • Share

Lingard efter matchen

Jesse Lingard, som hoppade in i halvtid och gjorde Uniteds båda mål för dagen, har pratat med MUTV efter matchen.

Jesse, man har mixade känslor för du hade en stor påverkan som inhoppare men i slutändan var resultat inte vad vi vill ha. ”Det är en besvikelse, om man ser till de chanser vi skapade. Burnley försvarade sig bra. Ge det tio minuter till så hade vi avgjort.”

Vad sa tränaren i halvtid, för du kom in och hade stor påverkan? ”Ja, han sa att vi skulle tro på det. Ge aldrig upp, vi hade 45 minuter kvar att spela. Så han sa till oss att vara lugna och fortsätta spela runt bollen och till slut skapade vi två chanser som var tillräckligt bra för att göra mål.”

Trodde du att du hade gjort mål innan du gjorde det, med tanke på den målvakten räddade upp i ribban? ”Ja den första, den träffade mig och nio gånger av tio går den in men jag träffade hans ansikte och sen gick den i ribban. Men vi fortsatte vara positiva och hade tillräckligt med spelare i boxen för att göra mål.”

Vad har du att säga om första målet, det var en smart klack. ”Ja det var bara instinktivt att göra så.”

Till slut kom den andra, var det instinkt igen? ”Ja den kom fort. Och det var instinktivt att skjuta direkt. Som jag sa, hade vi fått lite mer tid hade vi avgjort.”

Det är nio mål för dig den här säsongen, betydligt fler än du gjort förut, är det en aspekt du utvecklat? ”Ja självklart. Tränaren har spelat mig i en offensivare roll så jag kommer in i boxen oftare och får fler skott.”

Trodde du att ”Fergie Time” skulle komma? ”Ja, definitivt. Jag trodde vi skulle göra ett men tiden rann ut.”

Två oavgjorda den senaste tiden, vad skall vi göra, bara fortsätta? ”Ja, bara fortsätta jobba. Vi har alltid kämparanda och att aldrig ge upp, så får vi se vart det tar oss.”

 • 0
 • Share

Presskonferens med Mourinho

Mourinho mötte pressen efter matchen, detta är vad som sades.

Är du nöjd med responsen i andra halvlek efter den första halvleken? ”Problemet med den första halvlekens insats var ytterligare ett ’S-goal’ [Mourinho undviker att säga ”shitgoal”, alltså skitmål]., jag behöver inte säga resten av ordet. Det är vad vi har nu, en massa ’s-mål’ mot oss. Så det har så klart en påverkan på matchen. Sen gör 2-0 det ännu svårare, och vi halvtid behöver jag mina spelare. Jag behöver mina spelare att tro på sig själva, jag behöver att mina spelare tror på mig, jag behöver att mina spelare accepterar risken. Att inte vara rädda att förlora med tre eller fyra. Att inte vara rädda för en möjlig negativ reaktion från supportrarna, som inte hände. Och jag är väldigt nöjd med deras karaktär. Förutom det också sättet de spelade på och sättet de försökte bryta en väldigt organiserade vägg. Jag brukar säga att att försvara väl är en kvalité, och de försvarade väldigt bra. Så också credit till dem för att endast släppa in två mål, mot en så stark dominans.”

Vad var tanken med halvtidsbytena, var de bara taktiska? ”Ja, bara taktiska ja. Att spela med endast en mittback. Vi vet att de inte har bollen speciellt mycket normalt, de spelar oftast direkt, så att spela en mot en med Jones var en risk som Jones accepterade. Och så var Matic där för att spela bollen från en helt fri position, så han tog en massa bollar upp till mittfältet. Och sen, istället för fler positionsspelare som Zlatan och Lukaku valde vi att spela med Mkhitaryan, Lingard och Mata alla tre för att spela i området bakom Lukaku. Och man kan säga att vi hade viss lycka med så många bollar in i så många viktiga områden. Många inlägg, bra inlägg, låga inlägg. Vi anfall inte alla de bollarna bra, och fick inte tag i returerna som vanligt. Så jag är nöjd med insatsen, jag är nöjd med personligheten. Jag är nöjd med känslan av att vi inte förlorade, men så klart förlorade vi poäng.

Sedan kom en fråga jag inte riktigt hörde vad journalisten sa, men det handlade om att United inte tagit tillräckligt med poäng, där Mourinho hamnar i en dialog med en journalist om AC Milan, Real Madrid, Inter och resten av de engelska klubbarna om vad som är en stor klubb. Konversationen avslutas med att Mourinho pratar om att Manchester City köper ytterbackar till priset av forwards, och att de 300 miljoner pund som United spenderat inte är tillräckligt i dagens fotboll.

Han avslutar sedan med en slängkyss när han lämnar presskonferensen. Vi kan lugnt påstå att detta var ett meddelande till klubbledningen om att nya spelare behövs…

 • 0
 • Share

Det blev bara en

Manchester United – Burnley: 2-2.

United dominerar matchbilden, men sista tredjedelen valde man konstant att spela ut bollen på en kant och slå inlägg istället för att försöka spela sig igenom Burnleyförsvaret.

Lingards inhopp, med de två mål han gör, blir räddningen från förlust idag.

 • 0
 • Share

Halvtidsanalys

Att satsa på tyngd och muskler visade sig vara helt fel melodi i denna den första halvleken.

Rojo drar på sig en frispark, och gult kort, det första han gör, den resulterar (efter lite kalabalik) i 1-0 för Burnley. Efter det var det United för hela slanten, men man hade i princip bara ett vapen: Inlägg. Mot Burnley. Känns det inte mer rimligt att försöka spela ut ett lag av Burnleys snitt, istället för att skicka in långa bollar mot nickstarka mittbackar som inte vill annat än att nicka undan bollar.

Sista fem minuterna hade United ett par chanser, bland annat ett hårt långskott från Pogba. Men nej, det här var ingen halvlek att minnas, Kan United kliva ut och göra tre mål i andra? Under Ferguson hade jag inte tvivlat, nu känns det föga troligt.

 • 0
 • Share

Då var det dags

Fem minuter till matchstart. ”Boxing Day”, med en spännande laguppställning som kan vara både fågel eller fisk.

Kom igen nu United!

 • 0
 • Share

Mourinho inför match

Vi har sett ditt lag och den stora överraskningen är att Zlatan och Lukaku spelare tillsammans. Är du glad över det? ”Nej, jag tycket det är dags. Den stora [Zlatan] jobbar hårt och försöker återhämta sig efter en hemsk skada, och steg för steg har vi lyckats ge honom några minuter. Han startade i Ligacupen. Och vi tycker att det här är rätt tid att göra det. Vi kommer spela mot ett lag som är väldigt starkt defensivt, de kommer göra det väldigt svårt för oss. Så vi tyckte att det var dags för dem att starta ihop.

Även om de är motståndarna idag, har du kunnat njuta av Burnleys framsteg den här och förra säsongen? ”Jag tycker att de är ett lag som lyckas prestera väldigt bra efter sina resurser. Så lugna och utan fara för nedflyttning och bli ett stabilt lag i Premier League. Ett par bra år med samma tränare och många samma spelare ger stabilitet. Och när ett lag är stabilt är det enklare för dem att prestera.

Annandagen, fullsatt på Old Trafford, är det en av de speciella dagarna på fotbollsåret? ”För mig är det kompensation för en inte speciellt bra jul. Kompensationen att man kan ge folk vad de vill ha, vilket är fotboll. Visst, en del andra lag har haft jul hemma. De har ledigt på juldagen, de spelar inte på annandagen, men jag känner mig priviligerad över att få spela på annandagen.”

Updated: 2017/12/26 15:47
 • 0
 • Share

Inofficiell uppdatering om Martial

Det skall röra sig om en lättare knäskada och att han ser matchen från läktaren med sin familj. Detta enligt en fransk journalist som bevakar Premier League.


 • 0
 • Share

Slut på Wembley

I en underhållande match har Tottenham slagit Southampton med hela 5-2. Harry Kane fyllde på med ytterligare ett mål och gjorde därmed hattrick för andra matchen i rad.

Ingen hjälp där alltså.

 • 0
 • Share

Tankar om elvan

”Oj”, var min spontana reaktion när jag fick elvan presenterad för mig. För den innehåller ett par saker jag inte trodde vi skulle få se. Åtminstone inte än. Jag förutsätter att det blir ett 4-2-3-1, sen är ju frågan hur mycket tia Ibrahimovic faktiskt spelar. Men vi börjar bakifrån.

Det blir alltså två förändringar i backlinjen, då Rojo tar Smallings plats och Shaw startar istället för Lindelöf. Det sista innebär ju att vi får en rockad på ytterbacksplatserna, då Young naturligtvis går över och spelar till höger och Shaw tar platsen till vänster.

Centralt på mitten spelar Pogba och Matic, precis som sist. Noterbart här är att Pogba återigen tar kaptensbindeln, detta alltså trots att Zlatan spelar från start.

För det är i den offensiva fyran den (för mig) största överraskningen kommer. Och det är att Romelu Lukaku och Zlatan Ibrahimovic båda spelar från start. Mourinho har visserligen pratat om att Zlatan kan spela i nummer 10-rollen, och det är väl där vi får utgå att han startar. Men jag trodde inte det skulle ske idag. Det skulle innebära att Mata fortsätter till höger, Rashford kliver in till vänster och att Lukaku fortsätter på topp.

Alternativet att det blir Zlatan längst fram finns ju också. I så fall kan vi få se ett mer rakt 4-4-2, alternativt att Mourinho väljer att ändra om där också. Lukaku skulle kunna kliva ut till höger så att Mata går in centralt.

Oavsett hur det blir så är jag spänd på laguppställningen. Jag ser dock en stor risk, och det är snabbhet/rörlighet. Rashford kan sätta fart på det, i övrigt är det till stor del spelare som inte har sin största styrka i rörligheten. Men låt oss ge laget en chans.

En sista sak: Martial saknas alltså helt. Vi återkommer om vi får mer information. Än så länge vet vi inte om det är en petning/Martial vilar, eller om han ådragit sig någon skada.

Updated: 2017/12/26 15:16
 • 0
 • Share

Snabb tanke om Burnley

Det är en förhållandevis väntad elva. Dock kommer alltså inte Wood som brukar spela längst fram till spel. Har ersätts av Barnes.

Tankar om Uniteds elva kommer alldeles strax.

 • 0
 • Share

Burnleys elva

Även Burnley har presenterat sin startelva:


 • 0
 • Share

Dagens elva

Manchester United har presenterat dagens startelva.
 • 0
 • Share

Spelarna som anlänt till arenan

David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira; Victor Lindelöf, Phil Jones, Marcos Rojo, Daley Blind, Luke Shaw, Ashley Young; Paul Pogba, Scott McTominay, Ander Herrera, Nemanja Matic, Jesse Lingard, Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan, Marcus Rashford, Romelu Lukaku, Zlatan Ibrahimovic.

Mest noterbart är att Anthony Martial inte synts till. Det kan dock hända att han är på ingång.

 • 0
 • Share

Muss-vlogg live efter matchen

I princip direkt efter matchen, vi drar igång ca 18.00, kommer vi köra en Muss-vlogg live på Facebook efter matchen.

Idag är det undertecknad, Gustav Brinck-Larsen, som får sällskap utav Muss-poddens Chadie Hotait när vi snackar ner matchen. Följ oss där via Muss officiella sida på Facebook.

https://www.facebook.com/ManchesterUnitedSwedishSupporters/?fref=ts

 • 0
 • Share

15 minuter till laguppställningar

Vi kommer få minst en förändring jämfört med matchen mot Leicester, med tanke på Smallings skada. Men blir det fler? Om 15 minuter vet vi.

 • 0
 • Share

Halvtid på Wembley

United får ingen hjälp av Southampton idag vad det verkar. Harry Kane har med två mål gett Tottenham en säker ledning, och ingenting tyder på att Southampton skulle kunna vända detta. Ja, om inte Danny Rose fortsätter att aktivt jaga självmål då. Det får han ju gärna göra.

 • 0
 • Share

I huvudet på Fellaini

Nåja, det kanske var en liten överdrift. Men belgaren skall, enligt journalisten Kristof Terreur som bevakar Premier League för en belgisk tidning, ha sagt så här angående nytt kontrakt i United.

”Man United gav mig ett kontraktsförslag och jag tror att de kommer ge mig ytterligare ett. Jag vet inte än om jag kommer acceptera det – vi får se. jag har pratat med Mourinho om det. Han respekterar sina spelares beslut.”

Frågan är väl helt enkelt om Fellaini prioriterar att stanna i en toppklubb och försöka kämpa för speltid och de största titlarna, eller om han vill ta chansen att flytta till en mindre prestigefull liga (exempelvis Kina) men istället få ett monstruöst kontrakt rent pengamässigt. Fortsättning lär följa.


 • 0
 • Share

Fotboll drar igång

Dagens förmatch drar igång nu, den mellan Tottenham och Southampton. En match där Southampton gärna får överraska och ta hem en seger, eller i alla fall stjäla en poäng.

Vi bevakar.

 • 0
 • Share

Bekräftat att Smalling och Valencia saknas

Både Antonio Valencia och Chris Smalling har instagrammat bilder som gör att vi kan bekräfta att de saknas i dagens match.

Valencia lag för ca 15 minuter sedan ut en film på sig själv där han sitter och kör intensivt på en träningscykel, och i Smallings Insta stories finns en bild som visar att han var hemma igår kväll, när han alltså borde varit på The Lowry Hotel.

 • 0
 • Share

Annandagstankar; har vi för höga förväntningar?

Jag har funderat en hel del på United den här säsongen. Jag personligen har en positiv känsla, men ju längre den här säsongen har gått hör jag mer och mer fans prata om att Mourinho borde få lämna. Om inte nu så i alla fall efter säsongen.

Visst, en hel del har sagt det i vad jag räknar med är affekt, efter de två senaste matcherna som ju varit besvikelser för fansen.

Men, jag hör och ser även den typen av åsikter till vardags. Och då börjar jag känna att vi kanske har lite för höga förväntningar på vad Mourinho skall kunna göra. Ja, jämfört med Manchester City och Pep Guardiola ligger vi efter, det är inget snack om det. Och målsättningen är, och måste vara, att bli bättre än dem igen.

Men samtidigt, sett till kräftgången vi upplevt efter Ferguson är ju den här säsongen rena rama succén. 42 inspelade poäng på 19 matcher det bästa vi haft på fem år, just sedan Fergusons sista säsong. Även de 41 mål vi gjort är ett klart steg framåt. Förra året hade vi 36 poäng och 29 gjorda mål efter 19 matcher, året före det 30 poäng med 22 gjorda mål.

Vi tog oss också igenom CL-gruppspelet utan större problem och har en bra lottning i åttondelen där. Ja, förlusten mot Bristol i Ligacupen suger, men samtidigt så är Licagupen en turnering som egentligen bara säsongens vinnare bryr sig om. Och kanske inte ens de bryr sig särskilt mycket om den, om de även tar hem en tyngre titel. Och, shit happens ibland. Så är det faktiskt.

Så, utan att förmana tycker jag att vi skall försöka se det positiva vi fått med Mourinho. Allt är inte perfekt, men det har varit en stadig förbättring som jag tycker bör ge Mourinho lite andrum. Om vi tycker att det är rätt att ständigt byta tränare för att de inte når ligaseger direkt är vi inte bättre än de andra storklubbarna, och det tycker jag att vi skall vara.

 • 0
 • Share

Ytterligare två spelare funna

Manchester Evening News rapporterar nu att även Zlatan Ibrahimovic och Marcus Rashford synts till vid The Lowry Hotel. Det gör att de som mest noterbart saknas är Paul Pogba, Anthony Martial, Victor Lindelöf och Luke Shaw.

Men, som M.E.N. skriver, dessa fyra har dykt upp separat vid hotellet flera gånger förr. Om vi förutsätter att de ingår i truppen har vi 19 spelare, vilket innebär att det är spelartruppen och att Pereira hamnar på läktaren.

 • 0
 • Share

En roligare match

Senast lagen möttes var 23 april i år, då United tog en säker seger med 2-0 på bortaplan.

Matchen var lagets första efter Zlatan Ibrahimovics skada, och det faktum att både Martial och Rooney gjorde mål gav hopp för slutet av säsongen. • 0
 • Share

Förra årets hemmamatch

Vi fortsätter dagen med lite highlights från förra året.

Ja, det var en frustrerande match, kanske den mest frustrerande på länge? Men jag hoppas ändå att laget studerat den noga för att lära sig vad de skall undvika till idag.Updated: 2017/12/26 10:35
 • 0
 • Share

Tidiga, tidiga lagnyheter

Precis som vanligt fanns tidningen Manchester Evening News på plats utanför The Lowry Hotel i Manchester, hotellet där laget samlas dagen före match.

Igår såg de ovanligt få spelare anlända till hotellet, nämligen dessa:

David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira; Phil Jones, Daley Blind, Marcos Rojo, Ashley Young, Ander Herrera, Nemanja Matic, Jesse Lingard, Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan och Romelu Lukaku.

Endast 13 spelare alltså, varav tre målvakter. Det finns dock ingen anledning till oro, det är förhållandevis sällan som fotograferna får syn på samtliga spelare som anländer. Så att spelare som Paul Pogba, Victor Lindelöf, Marcus Rashford och Anthony Martial inte synts till skall vi säkerligen inte dra några förhastade slutsatser om. De lär vara med i matchtruppen som anländer till Old Trafford om några timmar.

De stora frågorna är väl om Antonio Valencia är frisk och hur det är med Chris Smalling. Min gissning är att båda två saknas, en gissning som naturligtvis inte är bättre underbyggd än att jag går på ren känsla. Med tanke på Smallings problem i slutet av Leicester-matchen känns det dock väldigt osannolikt att han skall vara redo för match redan idag. Om några timmar vet vi.

 • 0
 • Share

Låt traditionens makt vara stark

Annandag jul, Boxing Day på engelska, är förmodligen den mest klassiska speldagen i engelsk fotboll. När de andra europeiska storligorna tar semester går Premier League istället in i sitt mest intensiva spelschema.

Som vi nämnde i gårdagens införrrapport så är annandagen av tradition en stark dag för United, hela 19 av 23 Premier League-matcher klubben har spelat på annandagen har inneburit seger.

Och idag väntar alltså Burnley, ett lag som är inne i en viktig period för deras skull. Skall den här hösten bli en lyckosam parentes och att de sjunker ner till den nivå som de kanske förväntades hålla inför säsongen, eller skall de fortsätta lyckas bygga vidare på den succé de upplevt under hösten och faktiskt hota toppsexan om en plats i nästa års europaspel?

För Manchester United gäller i första hand att hålla undan för Chelsea som jagar underifrån. Londonlaget möter Brighton på hemmaplan, en match de bara skall vinna. För att hålla avståndet på tre poäng krävs därför sannolikt seger hemma mot Burnley.

Låt oss hoppas att traditionens makt fortsätter vara stark och att Boxing Day även idag är en dag där vi Unitedfans får njuta.

 • 0
 • Share