Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Burnley 2-2

Embed from Getty Images

På Boxing Day utspelade sig ännu en frustrerande match på Old Trafford, där United endast fick med sig en poäng mot Burnley. Efter att ha legat under med 0-2 i paus såg Jesse Lingard till att utjämna resultatet med två mål. Vad vi behöver bli bättre på? Det mesta. Men kanske framför allt defensiva fasta situationer där det mestadels liknar en virrig hönsgård.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Tog det han skulle. Höll på att ställa till det i den första halvleken när han tappade ett inlägg, men situationen redde till sist ut sig utan större farligheter. Går inte att klandra ”Dave” för något av målen.

Ashley Young: 6

Drog något klumpigt på sig frisparken som Steven Defour vackert gjorde 0-2 på. Annars en match som passade Youngs styrkor bra. Fick komma runt mycket på kanten och använda sin i vanliga fall mycket vassa inläggsfot. Önskade personligen mer kvalité än vi fick se där, men i och med assisten till Lingards första mål tycker jag att insatsen får anses som godkänd.

Phil Jones: 6,5

Jones bör inte klandras för något av målen och gjorde helt klart en godkänd match. Skötte i andra halvlek backlinjen i det närmaste själv, fick stöd av Matic när det behövdes men löste det mesta utan problem. Höll sig lugn i passningsspelet och förde fram bollen bra när det behövdes.

Marcos Rojo: 4,5

Marcos, Marcos, Marcos… En match (eller halvlek) som argentinaren fort vill glömma. Det började redan i den andra minuten där han drog på sig både en frispark och ett gult kort. På den efterföljande frisparken blev han alldeles för stillastående och får sittandes se på när ”hans gubbe” Ashley Barnes slår in bollen i mål. Hämtade sig inte efter den kallduschen och slog efter det bort ett par enkla bollar. Byttes ut i halvtid till förmån för Henrikh Mkhitaryan.

Luke Shaw: 6

Det var väldigt positivt att få se Shaw tillbaka i startelvan efter flera bra insatser den senaste månaden. Kom ständigt på överlapp och kändes full av energi, något som fansen alltid uppskattat. Mattades ut desto längre matchen pågick och det krävs bättre kvalité i inläggen än så. Allt som allt en klart godkänd match, något som är oerhört viktigt fortsättningsvis både för laget och hans egen framtid i klubben.

Nemanja Matic: 6

Serben gjorde vad han skulle i rollen som sköld framför backlinjen. Passningssäker överlag och hade ett par mycket fina öppnande crossbollar. Bidrar dock inte särskilt mycket till offensiven mer än så, men det är samtidigt inte därför han är på planen.

Paul Pogba: 7

Jag tycker överlag att Pogba spelade mycket bra den här matchen. Fransmannen var överallt på planen och skötte det allt som oftast utan problem. Var han inte och vann tillbaka bollen på egen planhalva så var han decimeter från att skjuta in ett drömmål på den andra. Slutprodukten saknades idag och jag tycker personligen att han kom lite väl långt ned i banan många gånger, men om det var på eget bevåg eller på Mourinhos låter jag vara osagt. I slutändan är det ändå kring Pogba som spelet kretsar, när det blir farligt är han nästan alltid bidragande.

Embed from Getty Images

Marcus Rashford: 5,5

Jag förväntar mig mer av Rashford i en match som denna. Jag tycker ofta att han kommer till lovande lägen i spelet men på ett eller annat sätt slutar det oftast i besvikelse. Han har alla grunder till att bli en toppspelare av hög rang, men spelet i sista tredjedelen måste det slipas på. Han försöker dock matchen igenom och låter inte en misslyckad dragning dra ned honom, trots att det sällan klaffade idag.

Zlatan Ibrahimovic: 5

När laguppställningen kom ut var det en hel del fotbollstyckare som ställde sig frågande till hur det skulle fungera med Zlatan och Lukaku tillsammans från start. Som många befarade, mig själv medräknat, så slutade det i ett närmare fiasko. Det gick trögt i den så kallade ”nummer tio rollen” och det var märkbart att det saknades fart på den delen av planen. ”Ibra” lyckades inte med mycket mer än de enklare passningarna och byttes med rätta ut i halvtid. Må vi slippa den här konstellationen i fortsättningen och istället spela en av våra huvudanfallare från start. Inte båda (om det skall se ut som idag).

Juan Mata: 6

Är alltid pålitlig men kan personligen tycka att det många gånger saknas den önskvärda kvalitén i sista tredjedelen. Magnifik i speluppbyggnaden och framförallt när han tar sig inåt i banan skapas det en del oreda i Burnley-försvaret. Avsaknaden av en ren högerytter i truppen gör sig dock påmind i match efter match.

Romelu Lukaku: 5,5

En tyngre match för belgaren som ytterst sällan var delaktig i de farliga lägena. Vinner förvånansvärt få dueller i luften både i och utanför straffområdet. Har en del fina skarvar och framförallt en fin dribbling i första halvlek som så när ledde fram till ett mål. Vi behöver ha tillbaka formen från säsongens inledning, och det snarast.

Jesse Lingard: 8

Inbytt 45′. Mest glädjande idag var utan tvekan Jesse Lingard. United-produktens inhopp gav precis vad José Mourinho hade hoppats på; Energi, hopp och framförallt mål. Efter att ha missat ett i det närmaste öppet mål revanscherade han sig tätt därpå med en oerhört vacker klack-skarv i det bortre hörnet. Inte lika vackert som Mkhitaryans klackspark för precis ett år sedan (mot Sunderland), men ack så viktigt ändå. Såg sedan till att kvittera på tilläggstid och har nu sex mål och fyra assist på 747 minuter i ligan den här säsongen.

Embed from Getty Images

Henrikh Mkhitaryan: 6

Inbytt 45′. Armeniern börjar få mer och mer speltid igen och gjorde det klart godkänt idag. United har saknat drivet och finurligheten trots att det många gånger tidigare lett till bolltapp. ”Micki” är en spelare som tar risker vilket är något som behövs för att luckra upp den här typen av motstånd. Trots att han inte stod för något poäng idag så anser jag honom som klart delaktig i den andra halvlekens förbättring. Får förhoppningsvis fler chanser att rädda United-karriären framöver.