Spelarbetyg: Manchester United – Southampton 0-0

 

Embed from Getty Images

Dagen före nyårsafton, förhoppningarna var inställda på att Manchester United skulle avsluta året snyggt med en seger mot en formsvagt Southampton. Istället spelade laget oavgjort för tredje matchen i rad, och även om det fanns argument för en straff (läs: Manchester United skulle haft en solkar straff efter en hands på Yoshida) kan ingen påstå att United förtjänade att vinna. Spelet var rätt och slätt bedrövligt, och den missade segern innebär att United förlorade andraplatsen i ligan till Chelsea. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Dea: 6

Fick stå för en riktigt bra parad. Lugnt annars.

Ashley Young: 6

Har ju fina inlägg, men den här matchen finns ingen jätte där fram som kan stångas om bollarna. Stabil bakåt, men riskerar samtidigt sannolikt avstängning för armbågen han satte på Tadic.

Victor Lindelöf: 5

Saknade i mina ögon helt enkelt nödvändig kvalitet den här dagen, trots att United höll nollan. Inte snabb nog, inte placeringssäker nog, inte stark nog i närkamper och inte tillräckligt bra med boll.

Phil Jones: 6

Har egentligen precis allt det Lindelöf just nu saknar. Den som leder försvaret. Läste spelet bra vid flera tillfällen.

Shaw: 6

Inga större problem bakåt, och framåt bra till sista tredjedelen. Väl där drabbades han, precis som resten av laget, av någon form av prestationsångest och vågar helt plötsligt ingenting.

Paul Pogba: 4

Hade visserligen en fin krossboll till Mata tidigt i matchen, och ett par liknande till. Men sammantaget alldeles för osynlig. Southampton dominerade mittfältet idag, det skall inte kunna hända på Old Trafford. Betyget sänks från 5 till 4 för att han tvunget skall röra Matics boll som var på väg in, vilket gjorde att målet underkändes.

Nemanja Matic: 5

Jag vet knappt vad jag skall skriva om Matic efter en sån här match. Har var så gott som helt osynlig. Det mest bestående minnet är när hamnade efter Long vid Southamptons bästa chans. Framstod som loj, vilket sannolikt beror på att han är sliten. Tog både två och tre riktigt usla långskott. Borde dock ha fått bli matchvinnare, men detta förstördes alltså av Pogba.

Juan Mata: 5

Ett bra skott i första halvlek, samt ett fint inlägg till Lukaku tidigt i matchen. I övrigt hyfsat rörlig, men alldeles för slarvig med boll.

Jesse Lingard: 5

Sprang som vanligt mycket, men fick inte ut mycket av det. Vilket i och för sig till stor del beror på att han inte fick speciellt många bra bollar från sina lagkamrater att jobba med.

Henrikh Mkhitaryan: 4

Utbytt 65. Hur många vänsterinlägg slog han ut till inspark/inkast idag? Jag tappade räkningen. Hade ett eller två fina inspel, i övrigt totalt iskall.

Romelu Lukaku: n/a

Utbytt 14. Spelade fört kort tid att betygsättas. Borde dock fått Matas inlägg på mål tidigt i matchen. Förhoppningsvis inte allt för allvarligt skadad.

Marcus Rashford: 5

Inbytt 14. Hade ett par indikationer på att han tänkte sätta fart på anfallet direkt när han kom in. I övrigt var Rahford iskall även han. Tog alldeles för lång tid på sig när han fick bollen i offensivt straffområde.

Anthony Martial: 5

Inbytt 65. Började med att filma till sig en frispark i bra läge. Hade även ett inbryt från vänster där han tråcklade fram bollen till Rashford som inte sköt. Det var det, på 25 minuter.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS