Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Everton – Manchester United 0-2

Embed from Getty Images

2018 inleddes på bästa sätt. Efter en första halvlek med små embryon till bra spel imponerande Manchester United under matchens andra halvlek. Två mycket fina skott (Martial och Lingard) efter två fina passningar från Paul Pogba säkrade tre poäng för United borta mot Everton.

Vad vi fick se var ett Manchester United utan centertank, vilket framtvingade försök till att spela sig igenom eller gå på långskott. Första halvlek var som sagt trevande, spelarna var lite väl försiktiga och hittade bara ett par bra kombinationer, oftast orkestrerade utav Paul Pogba, som även i den andra halvleken var Uniteds ledande spelare. Bakåt var det positivt att David de Gea inte behövde rädda ett enda skott. Everton sköt visserligen tolv skott, men lyckades inte träffa mål en enda gång.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Behövde inte stoppa ett enda skott och fick de flesta av sina passningar till rätt adress. Men svårt att ge mer än godkänt när man inte behöver göra sin primära uppgift..

Victor Lindelöf: 6

Det märks att han är mittback i grunden, då han i princip alltid spelar safe. Måste våga mer som högerback. Hade lite problem med Bolasie tidigt i matchen, men spelade upp sig i likhet med laget och hade sedan bra koll bakåt.

Phil Jones: 7

Var inte den som behövde göra speciellt många saker som stack ut. Istället var han lugn och trygg bredvid Rojo. Vi njuter så länge det varar, risken är väl att en ny skada inte är allt för långt borta.

Marcos Rojo: 7

Hade en suverän brytning i minut 24 som jag tror gav honom självförtroende. Inte varnad, hamnade inte i några riskabla situationer och gjorde även ytterligare ett par fina brytningar vid farliga lägen. Hans klart bästa insats den här säsongen.

Luke Shaw: 7

Borde vara Mourinhos förstaval som vänsterback nu. Härlig fart framåt och utan problem i defensiven. Inte riktigt tillbaka på den enorma nivå han höll före sin skada, men han är på god väg.

Ander Herrera: 7

Inledde extremt slarvigt, med en hel del felpassningar och dåliga beslut. Lät sig dock inte nedslås av det utan växte in i det mer och mer. Hade en riktigt fin passning till Martial, och bidrog enormt med sin frenesi samt att hans blotta närvaro gav Pogba en frihet att gå mer framåt.

Nemanja Matic: 6

Idag som ankare på mittfältet, vilket är den position där jag tycker han är bäst. En sexa kan tyckas snålt, då han tog hand om många bollar på mittfältet. Dock lite för fantasilös i passningsspelet framåt, och gjorde inte speciellt mycket som sticker ut heller.

Paul Pogba: 8

Planens bästa spelare. I första halvlek visade han små tecken av briljans, annars var den mestadels rätt grå. I andra halvlek touchade han istället upp mot en nia, framförallt under de första 20 minuterna. Var den som ledde Uniteds anfallsspel hela matchen. Assisterar till båda målen och hade ett helt gäng fina kombinationsspel utöver det.

Juan Mata: 6

Utbytt 92. Två fina skott i inledningen av andra halvlek, varav ett faktiskt tog i stolpen. Rörlig (som vanligt), men också lite försiktig med att slå de avgörande passningarna. Klart godkänd.

Jesse Lingard: 8

Utbytt 87. Rörlig matchen igenom, och var en av de som Pogba kombinerade mest med. Har förhoppningsvis tagit ett nivåkliv och kanske trots allt kan bli en regelbunden startspelare i ett United som utmanar om topplatserna. Punkterade matchen med sitt drömmål.

Anthony Martial: 7

Utbytt 77. Fick chansen som anfallare, och krönte det med att göra matchens första mål. Var, tillsammans med de övriga i offensiven, väldigt rörlig vilket gav ett bättre anfallsspel än vi sett senaste månaden. Bör, enligt mig, dock hålla sig lite längre fram i banan matchen igenom.

Marcus Rashford: n/a

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Daley Blind: n/a

Inbytt 87. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Axel Tuanzebe: n/a

Inbytt 92. Spelade för kort tid för att betygsättas.