Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Det är skräpnyheter, jag vill stanna; ljusnande skadeläge; Lingard månadens spelare

José Mourinho har idag snackat upp morgondagens match mot Derby County på en presskonferens. Det handlade framför allt om Mourinhos framtid i Manchester United men managern gav också positiva skadenyheter.

Vidare har Jesse Lingard utsetts till Uniteds bästa spelare i december.

Mourinho om framtiden

Det har spekulerats om Mourinhos framtid den senaste tiden. Föga förvånande toppade det dagens presskonferens (resterande delen av presskonferensen längre ner).

Vad har du att säga om din framtid?

”Det beror på vad du vill veta och vad du vill prata om. Om du vill prata om några nyheter säger jag skräp. Jag hittar inget bättre ord för att definiera pratet.

”Om du vill fråga mig direkt, vilket jag antar, om jag ser mig själv i Manchester nästa säsong säger jag att jag ser mig själv [i Manchester]. Som jag sa när jag kom så kommer jag att lämna när klubben ber mig lämna, för jag har ingen intention att lämna. Jag vill stanna, jag ser ingen anledningen att inte stanna. Jag har fortfarande kontrakt, jag är i mitten på kontraktet. Min vilja är att stanna tills ägarna och styrelsen är nöjda med mitt arbete.

”Det värsta någon kan säga är att sätta minsta lilla tvivel på min professionalitet. Skräpnyheterna påverkade mig på de här aspekterna, för det är något jag inte medger. Jag är i mitten på mitt kontrakt, om jag skriver ett nytt kontrakt beror på klubben.”

Men du vill stanna längre än kontraktet du har? (Mourinhos kontrakt löper ut efter nästa säsong men det finns ett optionsår över säsongen 2019/20.)

”Ja, jag ser mig själv här.” Det beror på ägarna, styrelsen och Woodward säger Mourinho också.

Du stannar bara en kort tid, Mourinho är inte en person för att bygga lag och längre projekt…

”Du tittar på min historia och ser hur många lag jag har byggt. Så enkelt är det.”

Har du samma vilja att vinna som förr?

”För att jag inte beter mig som en clown betyder det att jag har förlorat min vilja att vinna? Jag föredrar att göra det som jag gör, det är bättre för mig och för mitt lag. Passionen ser du på jobbet du gör, inte på hur du beter dig framför kamerorna.”

Kontraktssamtal med Mourinho

James Ducker på Telegraph skriver att United har långt pågående förhandlingar med José Mourinho om ett nytt kontrakt. Det ska finnas en vilja hos både klubb och manager att förlänga det nuvarande avtalet, som gäller över nästa säsong med ett optionsår därefter.

På annat håll rapporteras emellertid att Mourinhos framtid inte är i United. Ett alternativ är att Mourinho själv begär att få lämna, ett annat alternativ är att United gör sig av med managern. Båda varianterna presenteras av Daily Mail och får förmodas vara vad Mourinho kallar skräpnyheter. (Sorry, ingen länk. Detta då en kattunge dör varje gång någon länkar till Daily Mail.)

Mourinho om FA-cupen, skador och Derby

Dagens presskonferens inkluderade också nyheter som är mer relevanta för morgondagens match.

”Jag ger alltid mycket respekt till cuperna. Givetvis är FA-cupen speciell, i relation till ligacupen. Jag tror att jag var en av de första topplagsmanagerna som gick till ligacupen för att vinna. En cup är en vacker tävling, låt oss försöka vinna.

”Du kan föreställa dig att när det är FA-cupen så försöker du alltid. Jag har vunnit en gång. Jag har inte klarat fler gånger. Frågar du om jag vill vinna igen? Givetvis. Vi ska försöka.

”Lottningen var inte snäll mot oss för vi spelar mot ett Premier League-lag. Tittar du på spelarna är det Premier League-spelare. Jag har spelat mot dem alla. Det är ett Premier League-lag.”

Ni förlorade mot Bristol City. Men var den matchen bra inför den här matchen?

”Det bra mot Bristol, det bra i det dåliga, var att jag inte kunde skylla på mig själv och att jag åkte dit med ungar. Jag kommer att göra likadant mot Derby County. Jag kommer att spela med ett bra lag, sedan är resultatet bortom din kontroll, det beror på många saker. Jag kommer att använda många förstavalsspelare. Jag kommer att spela den som en Premier League-match.

”Jag kommer att spela Romero för han är en toppmålvakt och förtjänar att spela och David [de Gea] förtjänar att vila. Romero spelar, bortsett från det spelar jag med ett lag som jag anser är starkt.”

Hur är det med de skadade?

”Romelu [Lukaku] är okej. Av de skadade är Fellaini tillbaka. Michael Carrick är tillbaka i träning men inte i tävling. Antonio Valencia är tillbaka i laget nästa vecka. Han spelar inte imorgon men är tillbaka nästa vecka.

”Situationen förbättras för oss.”

Lingard bäst i december

I utklassningsstil vann Jesse Lingard omröstningen om månadens spelare i december. Lingard drog hem med 85 procent av rösterna.

Frågan är om han också kammar hem månadens mål. Omröstningen pågår i skrivande stund och Lingard har inte färre än tre nominerade mål.

Fyra spelares optionsår aktiverade

Daley Blind, Ander Herrera, Juan Mata och Ashley Young ska alla ha fått sina optionsår aktiverade av Manchester United, rapporterar James Ducker för Telegraph. Vidare ska Luke Shaws optionsår redan ha aktiverats.

Därmed har, förutsatt att Ducker har rätt, United aktiverat optionsåret på samtliga spelare som hade optionsår över nästa säsong.

Spelarna ska ha fått brev som bekräftar att optionsåret har aktiverats. Vi avvaktar förstås officiell information men litar på att uppgifterna stämmer. När det begav sig förra året så bekräftade United att optionsåren för Marouane Fellaini och Antonio Valencia hade aktiverats.

Valencia skrev några månader senare på ett nytt kontrakt, som gäller över säsongen 2019/20 med option på ytterligare ett år.

Fellaini däremot har ännu inte accepterat Uniteds kontraktsförslag och hans framtid är oviss. Även Michael Carrick och Zlatan Ibrahimovic har utgående kontrakt och det skulle förvåna om någon av veteranerna är kvar i United när nästa säsong drar igång.

 

Videodomare får grönt ljus

Enligt Times kommer de som bestämmer inom kort att fatta beslut om att tillåta videodomare (VAR) på permanent basis. Beslut ska fattas då International Football Association Board (IFAB), som skriver fotbollens regler, håller årsmöte i mars. Dessförinnan väntas dock preliminärt besked, för att ge ligorna gott om tid att förbereda sig inför nästa säsong.

De försök som har genomförts ska ha gett lovande resultat. Då VAR används behöver de i genomsnitt bara ingripa med ett beslut var tredje match.

Detta betyder att vi kan få videodomare i årets VM.

Premier League då? Det förväntas att beslut kommer att fattas i april.

Ungt lag till Tyskland

Manchester United skickar den här veckan ett U17-lag för att spela en inomhusturnering i Tyskland. United vann turneringen förra året, efter straffseger mot Hannover i finalen.

Förra året ställde United upp med ett ungt lag och i stort sett alla spelare som deltog då får spela igen. United har emellertid valt att skicka ett U17-lag, trots att det är en U19-turnering.

”Vi bestämde oss för att ta med oss en U17-grupp, plus en U16-spelare [Mason Greenwood], för att kämpa mot U19-lag från Tyskland och andra ställen,” säger juniortränaren Kieran McKenna.

För United väntar matcher mot Gleichen, Schalke, Hannover, JFV Rhume/Oder JSG Radolfshausen/Eichsfeld och TuSpo Petershütte i det inledande gruppspelet. Den första matchen är mot TuSpo Petershütte imorgon klockan 17.45. United spelar även mot Gleichen imorgon, sedan väntar fyra matcher på lördag.

På söndag väntar sedan ett andra gruppspel för de tre bästa lagen i gruppen och därefter slutspel med kvartsfinal, semifinal och final. Gruppfyran spelar någon form av B-slutspel medan de tre sämsta lagen i gruppen har spelat klart, om jag förstår det hela rätt.

För den som är intresserad så finns en livestream på turneringens hemsida.

Uniteds trupp: Jacob Carney, Jimmy Thompson; Di’Shon Bernard, Ethan Laird, Brandon Williams; Ethan Galbraith, Jimmy Garner, Dylan Levitt, Dion McGhee, Arnau Puigmal; Mason Greenwood, D’Mani Mellor, Largie Ramazani.